mieszkania Mat-Bud RUMIA ALEJA dębowa

witam co sądzicie o tej inwestycji jesli ktos kupił prosze o informacje z góry dziękuje
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 4

Re: OSIEDLE ALEJA DĘBOWA [RUMIA JANOWO]

Wczoraj sytuacja analogiczna jak tydzień temu. Brama wjazdowa na osiedle otwarta na oścież i zapraszająca każdego. Wjechałem zamknąłem i nagle ktoś wyjeżdżający pyta mnie czy mogę otworzyć mu bramę... Hala garażowa w pierwszym budynku znowu sprytnie przez kogoś zamknięta i bramy nie można otworzyć pilotem tylko ręcznie przez co nie mogłem wjechać na Swoje miejsce... Przypominam, że hala nie jest własnością jednej czy dwóch osób (w środku zaparkowane 3 auta) tylko każdego mieszkańca, który kupił mieszkanie w pierwszym budynku. Światło w hali również ponownie włączone na stałe zamiast chodzić na fotokomórkę a potem będzie płacz, ze duże opłaty za część wspólną. Chyba trzeba to będzie zgłosić do zarządcy osiedla. Przyznam, że jestem trochę rozczarowany takim zachowaniem mieszkańców nie szanujących Swoich dóbr oraz innych mieszkańców.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

dzieki za info pozdrawiam
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Artur dostałem pocztą protokół zdawczo-odbiorczy z gazowni wypełniony po części przez MB z listem od nich, że jesteśmy zobowiązani na wypełnienie protokołu dostawy gazu. Ogólnie podajesz na nim nr konta w razie nadpłaty i podpisujesz się. W poniedziałek podjadę do gazowni, jest na ul. Handlowej 21 w Rumii w okolicach Castoramy.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Witaj marcin
Nie rozumiem dlaczego trzeba iść przepisywać gaz na siebie mógłbyś coś wiecej na ten temat napisać??

Pozdarawiam

Pytanie do mieszkańców. Czy był ktoś z Was już przepisać gas w gazowni Rumia na siebie?Szybko to się odbywa?

ania36
a ten P. Sebastian ma może jakąś stronę internetową? ile czeka się na meble i gdzie ma swoje biuro? czy mogłabyś zrobić parę fotek swojej kuchni i przesłać mi na @ g.katarzyna@op.pl czy wykonuje on też inne meble, np zabudowy?

"witam jestem sasiadka z 6 bloku czy mozna prosic o zdjecie kuchni sama szukam kogos moj email joanna12129

moze nie na temat ale jestem zadowolona z mojej nowej kuchni...w nowym mieszkanku!jesli ktos lubi solidnosc dobre wykonanie i przystepna cene polecam pana sebastiana nr tel.515837100

Ja też mam nadzieję, ze to nie przesunie terminu podpisania aktu notarialnego

Co do Energii nic się nie ruszyło,taką dostałem wiadomość od MB. Zapewniali też, że to opóźnienie nie ma wpływu na termin aktu notarialnego. Mam taką nadzieję.

Wiatam pytanie do tych sasiadów co juz mieszkaja. ogólnie to jak sie mieszka??

Oterminie odbioru powinniscie otrzymac informację pisemnie. MB 2 tyg przed odbiorem pownien wysłac do was pismo z taka informacją.

Czy ktoś się orientuje czy Energa zaczęła juz jakies prace na naszym osiedlu?

witam
ktoś był może w biurze MB i dowiadywał się jak i kiedy będą odbiory budynku 3??

Dzisiaj poszedłem Sobie na mieszkanie - godzina koło 16 i co widzę. Furtka oraz brama wjazdowa na osiedle otwarte na oścież. Ludzie szanujmy to co mamy bo potem będzie płacz i pretensje jak ktoś wejdzie Sobie na osiedle i coś odpukać komuś zginie... Czy to tak ciężko zamknąć za Sobą bramę albo furtkę?? W hali garażowej w budynku pierwszym nie wiem czemu światło nie włączało się na fotokomórkę tylko cały czas paliło nie wiedzieć czemu. Tak samo zastanawia mnie czemu nie działa nad pierwszą klatką światło. Zapala się tylko na drugą.

W tygodniu w sobote raczej marne szanse, bo przy odbiorze obecny jest kierownik budowy, a w soboty nie pracuje.

Mam pytanko czy odbiory mieliscie w ciagu tygodnia tylko czy w sobote takze mozna odbierac mieszkanie??

Chyba za duzo nie zrobili bo przedwczoraj w ciągu dnia pradu nie bylo wcale dopiero popoludniu

Sąsiedzi mili, powiedzcie mi proszę czy kroki na osiedlu nadal wywalają? Bo nie mam tam kiedy podjechać. Czy MB zrobił coś z prądem czy nadal na jednym drucie jest wszystko?

Faktycznie sprzedali sieć firmie http://www.media3.com.pl/ (nawet była ulotka w skrzynce. Co do opinii to nie wypowiadam się pomimo tego, że była to firma znajomego. Ceny w media3 całkiem ciekawe i prędkości również.

Inne tematy z forum

Osiedle Archipelag (9 odpowiedzi)

Osiedle Archipelag powstaje blisko granicy Rumi i Gdyni. Dzielnica dysponuje pełną infrastrukturą...