mieszkania Mat-Bud RUMIA ALEJA dębowa

witam co sądzicie o tej inwestycji jesli ktos kupił prosze o informacje z góry dziękuje
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 4

Re: OSIEDLE ALEJA DĘBOWA

I bardzo dobrze tak myślałem ze nie bedzie wam To na ręke odbierać na takich warunkach jak mat-bud przedstawił niech zrobia wszystko jak jak jest w umowie a potem ludzi wołają do odbioru mieszkań może to ich coś nauczy.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Iskiereczko wieczorem albo jutro rano wszystko napiszę, ale nie podpisaliśmy odbioru.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

podzieli się Ktoś informacjami jak przebiegał odbiór mieszkania :)

Dlatego jutro dowiemy jak to faktycznie będzie wyglądać, nikt nas siłą przecież nie zmusi do podpisania tego odbioru, ale nam też nie podobają się ich warunki.

jaką mamy gwarancję że liczniki będą za tydzień?? a jak nie ?? po podpisaniu odbioru jesteśmy uziemieni. Nie mamy tez gwarancji że będą ciągnąć prąd do wykończenia garażu z drugiego budynku. Akurat im zależy aby nie obciążać naszego licznika.
Poważnie się zastanawiam nad jutrzejszym odbiorem... Nie podobają mi się te warunki ...

Jeśli chodzi o prąd to z tego co wiem liczniki mają być w niedługim czasie coś kolo tygodnia więc nie ma tragedii, ale podczas odbioru po prostu dowiem się jak faktycznie sprawa wygląda, nie ma co przed czasem tragizować.

ja mam pytanie z innej beczki, brał ktoś kontakt na balkonie?? a może będą???

Ja mam odbiór 07.Artur ma racje z tym podziałem prądu. Chociaż wiadomo, że każdemu zależy by zacząć już remontować w miarę szybko. Chociaż z drugiej strony czy tego prądu pójdzie aż tyle, żeby się z nimi szarpać?nie wiem. Na pewno nie podpiszę protokołu jeżeli będą się chcieli podpiąć pod nasz licznik, bo to już będzie przegięcie i mam nadzieję, że pozostali też się pod tym nie podpiszą.

Ludzie chcecie sie zgodzic na równy podział prądu?? Ja was nie rozumiem ale moze dla was jest to na ręke nie bede sie wtrącał to wasz odbiór a nie mój w zasadzie życze powodzenia.

Tak marcin zwrócimy na to uwage na pewno, a Ty kiedy masz w koncu ten odbiór bo o ile dobrze pamiętam to nie zmiesciles się na 05.09

Jeżeli wszystko zostanie dobrze opisane też podpisze, ale na pewno nie zrobię tego jeżeli będą ciągnąć prąd już na nasz koszt by kończyć garaż. Zwróć tez na to uwagę.

Tak mam odbiór w poniedziałek, z tego co mówiła pani Justyna wszystko będzie w pisane w protokole, ale jesli czegos nie będa chceli wpisac to ja tego nie podpiszę

jak można podpisywać odbiór mieszkanie, w które jest nie dopuszczone do użytku?Podpiszemy, a pozniej sie nie doczekamy by nadrobili zaległości.mm macie odbiór w poniedziałek?daj koniecznie znak jak było i jakie mieli dokumenty, usterki itd

05.09 będzie tylko odbiór mieszkań tak żebyśmy mogli sobie to wykańczać (to tak na pocieszenie) pozwolenie na użytkowanie budynku wg biura ma być 12.09, a tak naprawdę będzie za 3 tyg, gaz pod koniec września. Chyba nie podpiszemy tego odbioru.

Nie widze tu innego wyjścia jak albo nie odebrać, albo zrobić odpowiedni wpis do protokołu, że blok oddany częściowo z dokładną datą oddania reszty i bez żadnego ciągnięcia prądu za który płacimy my. Mam nadzieję, że pozostali nie dadzą się oślepić wizją już umeblowanego mieszkanka, bo najpierw musimy je dostać zgodnie z umową z której każdy z nas wywiązał się z nawiązką (+ Vat).

jest to jawne nie dotrzymanie ani terminu ani umowy bo odbiór mieszkania miał być przeprowadzony wówczas jak sie roboty skończą.

Mówili, ze prąd będą brali z drugiego bloku gdzie budowa będzie jeszcze trwać, ale tu warto się naprawdę zastanowić czy podpisać odbiór, zapewniali, że w protokole wszystko będzie ujęte.

i jeszcze jedno mat-bud bedzie korzystał z waszego prądu jak bedzie wykańczał wam budynek to jest nie fer nie zgodne z prawem wiec zastanówcie sie czy warto dobierac mieszkanie co wam z tego przyjdzie traczej same minusy.

hmm to z tym prądem troche przeginka bo jeden mieszkaniem od cholery zużyje pradu a drugi wcale i obaj maja tyle samo płacić jest to nie do przyjęcia nie odebrał bym mieszkania gdy i tak niemoge nawet w garazu postawić sowjego samochodu ani chodnikiem dojść do mieszkania żenada na maksa. Ciekawy jestem czy mieszkancy odbiorą mieszkania 5.09

Ekipa ostro uwija się by dokończyć wszystko na 05.09.chociaż i tak nie zdążą ze wszystkim. Jak powiedziano w biurze garaże będą przeznaczone do użytku dopiero pod koniec miesiąca także odbiór będzie dotyczył tylko mieszkań. Prąd będzie w mieszkaniu, ale co ciekawe wszyscy, którzy odbiorą klucze będą nabijać na jeden licznik zanim nie zamontują każdemu osobnego (muszą być goście z Energii) Mają to później dzielić na wszystkich - jak dla mnie to trochę chore. Mają już ceny notariusza dla bloku 1 wynosi ok 2160. Jeszcze jedna ciekawostka. Po przejęciu mieszkania MB wystawia papiery i można się już zameldować. Zagospodarowanie terenu będzie odbierane z budynkiem drugim
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum

Osiedle Archipelag (9 odpowiedzi)

Osiedle Archipelag powstaje blisko granicy Rumi i Gdyni. Dzielnica dysponuje pełną infrastrukturą...

Rumia Centralna (8 odpowiedzi)

Rumia Centralna, zgodnie ze swoją nazwą, powstanie w centralnej części Rumi, blisko Urzędu...