mieszkania Mat-Bud RUMIA ALEJA dębowa

witam co sądzicie o tej inwestycji jesli ktos kupił prosze o informacje z góry dziękuje
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 4

Re: OSIEDLE ALEJA DĘBOWA

Wiecie co już przesadzacie.... Dzień po odbiorze już chcecie tam mieszkać.....? Lepiej żeby się opóźnili niż było zrobione na odwal.... Przecież większość z nas będzie tam mieszkać większość życia.... Zastanówcie się.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Bez gazu nieda sie zamieszkać tak czy siak
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

No ale to jak oni mogą zrobić odbiór mieszkania bez możliwości zamieszkania teoretycznie ktoś moze chcieć mieszkać tam już od 6 września. A gaz faktycznie mówili, że będzie pod koniec września

Najbardziej mnie zastanawia czy Mat-Bud posiada pozwolenie na użytkowanie budynku? Z tego co się dowiadywałem to gaz będzie podłączany na koniec września a choćby bez tego takie pozwolenie nie zostanie wydane a co za tym idzie przykładowo ktoś Sobie odbiera mieszkanie 5 września, wykańcza je w 2 tygodnie to i tak nie może zamieszkać w nim ponieważ takowe pozwolenie nie jest wydane.

W biurze mówią, że termin odbioru na 5 nic się nie zmienia.

Byłam dziś na budowie i w sumie to co zastałam to wygląda bardziej jak plac budowy nic osiedle mieszkalne, no cóż, wielka kałuża przy wjeździe do garażu wejście do klatek to nadal kupa piachu, ale parking pod moim balkonem coraz lepiej wygląda wrr:/ miałam nadzieje, ze troszkę większa będzie ta odległość, ale cóż teraz to już trudno :). no i balkony nadal nie pomalowane na parterze i 2 piętrze

tydzień czasu to też nie jest aż tak mało, jak będą pracowali do wieczora i będzie taka ekipa jak w sobotę to mają szanse naprawdę dużo zrobić. ale tak jak pisałam to już zobaczymy. w każdym razie mam nadzieję, że zrobią jak najwięcej, bo jak wiadomo to przekłada się też na kolejne odbiory budynków. :) trzeba być dobrej myśli, poczekamy zobaczymy!!

tak wiem, że już zostały wysłane pisma z ustalonymi terminami. rozmawiałam z brygadzistą i twierdzi, że się nie wyrobią, potrzebne są jeszcze co najmniej 2 tygodnie. wystarczy też spytać pracowników, którzy "uśmiechają" się na datę odbioru 5 września. wiem, że inne budynki też będą oddane po terminie, np. 4, który właściwie najbardziej mnie interesuje podobno ma być oddany na pewno z miesięcznym opóźnieniem i nie ma co marzyć o zagospodarowaniu nawet częściowym - chociaż w to nie wierzę bo już trochę porządkują i droga dojazdowa musi być zrobiona. ale też właściwie nie wiadomo w jakim stanie oni będą chcieli oddać budynek nr. 1, może oleją zagospodarowanie terenu, będą odbiory a dalsze prace wokół budynku będą trwały. ciężko cokolwiek oceniać, trzeba uzbroić się w cierpliwość i jeszcze poczekać. zobaczymy co będzie za tydzień. na koniec tygodnia też mam zamiar podjechać do Ma-Buda więc zobaczymy jak prace przodu do przodu.

Iskiereczka później to znaczy kiedy? przeciez my juz otrzymalismy pisma o dacie odbioru i juz nawet jestesmy umówieni na konkretna godzinę, skąd masz takie informacje?

byłam ostatnio w sobotę na budowie i z tego co się dowiedziałam budynek nr. 1 ma być oddany później, podobno się nie wyrobią. mają jeszcze tydzień więc zobaczymy. w każdym razie mieszkania są już doprowadzane do porządku przez Panie sprzątaczki, wjazd do hali garażowej jest zalewany, częściowo uprzątnięty plac wokół budynków, trwają prace nad wykonaniem miejsc postojowych przed 1 budynkiem. co do ogrodzenia to ma być zrobione częściowo i odgrodzone od pozostałych bodajże 3 lub 4 budynków.

witajcie, ja będę miała mieszkanie w pierwszym budynku i mam miejsce parkingowe w garażu do wynajęcia jak jest ktoś zainteresowany :)

Ja pierwsze piętro. Co do balkonów to mają być oddzielone plastikową pleksą tak jak widać to na osiedlu królewskim na przeciwko.

O to już jednego sąsiada znam :-). Ja z rodzinką na parterze :). Ktoś jeszcze?

Ja będę miał w pierwszym budynku w pierwszej klatce mieszkanie, drugie piętro. Co do tego miejsca to też mi się wydaje, że jakiś parking będzie

Ja też dziś byłam na spacerku w tamtych rejonach. I nie potrafie sobie wyobrazic co bedzie przed naszym budynkiem, wygląda na parking. Mam nadzieje ze bedzie gdzie stawiac autko po 5 wrzesnia, bo nie kazdy ma miejsce w hali. Do klatki chyba beda schody bo tak jak kolega pisał jest wyżej.

Ogólnie średnio to teraz wygłada, balkony na razie tez nie sa oddzielone, chyba, ze bedą wspólne :P. No nic pożyjemy zobaczymy.

Jest ktoś tu z 1 budynku z 1 klatki (od strony dębogórskiej)?

Też dzisiaj byliśmy i ogladaliśmy. Jak dla mnie to są jeszcze w rozsypce, na zawnatrz wygląda nadal jak na placu budowy. Jeśli chodzi o kanalizę to nie wiem jak sprawa wygląda, ale gaz będzie dopiero pod koniec września (tak nas biuro poinformowało) oczywiście nie z ich winy. Mają naprawdę jeszcze sporo pracy. Jak na dzień dzisiejszy nie podoba mi się.

OSIEDLE ALEJA DĘBOWA

dzięki za fotki przed pierwszym budynkiem od strony balkonów będzie parking dla samochodów? Widzę ze zdjęć że jest tam wyrównany teren. Po zdjęciach nic nie wskazuje na zakończenie prac do 5 września dziwne jak dla mnie to wiele więcej czasu potrzeba. Hala garażowa chyba nie jest otynkowana chyba że się mylę ciężko stwierdzić po takich zdjęciach. Chyba że oddadzą mieszkania bez jakiegokolwiek zagospodarowania terenu ale jak ze zdjęć kolegi wynika że wejście do klatki jest o wiele wyżej usadowione niż granica ziemi wiec ja sobie nie wyobrażam takiej opcji. Brak kanalizy bo widzę rury na zdjęciach jeszcze nie obrobione. W zasadzie poczekamy 2 tygodnie jeszcze tylko i się okaże na jakim poziomie ludziom będą się starali wcisnąć odbiór mieszkania jestem bardzo ciekaw.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Kilka fotek z dzisiaj

http://imageshack.us/photo/my-images/534/001giq.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/694/002ano.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/52/003ecwz.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/84/004jm.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/821/005oc.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/844/006uym.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/836/007nof.jpg/
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

czy kyoś będzie korzystał z fachowej pomocy przy odbiorze mieszkania, wiem, że można wybają fachowca do pomocy przy odbiorze mieszkania
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

też dostaliśmy pismo dotyczące odbioru 05,09, trzeba do nich zadzwonić i umówić się na konkretną godzinę

W adresie będzie raczej ul. Dębogórska. Co do meldunku to nie mam pojęcia. Mam pytanie do osób znających się na budowlance. Może to głupie ale ja się nie znam. Kto mi podpowie, czy jest możliwość (oczywiście we własnym zakresie) przesunąć o jakieś 30-45cm od rury kanalizacyjnej muszle i całe wc, które będzie pod zabudowę?
Możliwość jest pewnie na wszystko, ale bardziej mi chodzi o to jak się za to zabrać? Czy wystarczy kolanko jakieś poprowadzić od rury która wchodzi w tą całą miskę czy jak?
Pytam bo chciałbym szerszą wannę niż 70cm.
Niech ktoś da znać, kto ma jakieś pojęcie lub coś takiego robił. Dzięki

Inne tematy z forum

Rumia Centralna (8 odpowiedzi)

Rumia Centralna, zgodnie ze swoją nazwą, powstanie w centralnej części Rumi, blisko Urzędu...

Osiedle Archipelag (9 odpowiedzi)

Osiedle Archipelag powstaje blisko granicy Rumi i Gdyni. Dzielnica dysponuje pełną infrastrukturą...