mieszkania Mat-Bud RUMIA ALEJA dębowa

witam co sądzicie o tej inwestycji jesli ktos kupił prosze o informacje z góry dziękuje
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 4

Re: OSIEDLE ALEJA DĘBOWA

no właśnie, jeśli przy odbiorze mieszk będzie powiedzmy ok to czy możemy mieć jakieś zastrzeżenia co do terenu budynków? np chodniki itp?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

jak dla mnie z tym zagospodarowaniem terenu to jest kpina, powinni wcześniej zabrać się ostro do roboty a nie robić prowizorki, a potem będą musieli wszystko rozwalać i znów ma być plac budowy - bardzo śmieszne. klienci muszą wywiązywać się z obowiązków a oni niby co. gdybym teraz miała odbierać mieszkanie na tzw. ich prowizorkę na pewno bym tego nie zrobiła do puki nie spełnili wszystkiego co mają zapisane w umowie!!

Ty bardziej w załączniku do umowy jest wyraźnie napisane "Opis elementów budynku i wyposażenia lokalu mieszkalnego" - brama elektryczna do hali garażowej oraz podgrzewany wjazd do hali garażowej więc o jakich płytach jest tutaj mowa. Druga sprawa to zapis w umowie, że lokal zostanie wydany nie później niż 30 sierpnia 2011 roku i informacja zostanie przesłana listem poleconym z co najmniej 14 dniowym wyprzedzeniem co oznacza, że list powinien dotrzeć najpóźniej wczoraj tj. 16 sierpnia.

Moim zdaniem nie mogli/nie chcieli powiedzieć Ci nic innego bo nie będą Sobie robić pod górkę. Co to ma znaczyć, że ma być prowizoryczny podjazd z płyt brukowych?? Kiedy mają zamiar to robić? Hala garażowa dla mnie jest integralną częścią budynku i jak ma być taka prowizorka to ja w czarnych barwach niestety to widzę. Może i w środku budynku jest już gotowe, ale na zewnątrz to jeden wielki plac budowy. I nie mówię tutaj o posadzeniu trawy, ale choćby o zwykłych chodnikach, drodze dojazdowej itp. itd. Zresztą każdy kto chce może podjechać na budowe i zobaczyć własnym okiem i ocenić jak to wygląda.

Napewno wszystko na tip top z zagospodarowaniem terenu będzie dopiero po oddaniu wszystkich bloków bo puki co napewno będzie prowizorka zrobiona.

Dziś po wizycie w biurze zapewniali mnie, że nie będzie opóźnienia i, że mam się szykować na 31.08 na odbiór. Zapytałem jak wygląda sprawa z kluczami, czy dostajemy je jeżeli będziemy mieli zastrzeżenia do odbioru? wszystko zapisuje się w protokole i klucze dają tego samego dnia. Powiedzieli też, że jak będą poprawki to drobne, bo ogólnie to wszystko usuwają zanim dojdzie do odbioru. No wszystko ładnie brzmi, ale sam jestem ciekaw czy się wyrobią. Co do podjazdu do garaży ma być zrobiony częściowy podjazd z płyt brukowych co to znaczy nie pytałem. Jak coś wiecie więcej piszcie. Pozdrawiam

ja też ostatnio byłam na budowie i tak samo mam wrażenie, że nie wyrobią się w terminie. mają jeszcze 2 tygodnie i dużo do zrobienia. poza tym wszystko też zależy od warunków pogodowych jak będzie padało nie będą mieli jak zagospodarować teren, nie mówiąc już o częściowym płocie i bramie wjazdowej. poza tym elewacja budynku nr. 1 tez wymaga odświeżenia, sam brud i plamy.

Zgadza się, ale jest blisko tego wszystkiego i rozmawia czy to z kierownikiem budowy czy też budowlańcami. Zresztą wystarczy podjechać na budowę i zobaczyć jak to wszystko na zewnątrz wygląda a wygląda nieciekawie i żeby wszystko ogarnąć to musieliby chyba 24 h na dobę robić dzień w dzień a i tak nie wiadomo czy się wyrobią. W biurze Ci pewnie powiedzą, że wszystko jest ok i się wyrobią bo i co mają powiedzieć. Przecież nie będą Sobie pod górkę robić.

Stróż z budową ma niewiele wspólnego, on tam tylko pilnuje. Dziś podjade do firmy i zapytam się jak tam wygląda z terminami. Kiedyś mówili, że gdy będą opóźnienia poleconym dostaniemy pisma do domów 2 tyg. wcześniej. Dam znak po wizycie w MB.

Byłem dzisiaj na budowie i rozmawiałem ze stróżem. Przed blokami jeden wielki plac budowy i z tego co usłyszałem (nie wiem czy to prawda czy nie) pierwszy i drugi budynek mają oddawać razem na koniec września. Usłyszałem też, że gaz mają podłączać dopiero w połowie września. Kanalizacja jeszcze daleko w polu tak jak i sam wjazd i hala garażowa, także raczej szykować się na odbiór z końcem września bo jeszcze sporo roboty tam jest.

my mieliśmy uwagi ale klucze dostaliśmy od razu, tyle że nic i tak nie robiliśmy bo ciągle ktoś z matbudu się kręcił po mieszkaniu (bo poprawiali) więc nie bardzo chcieliśmy cokolwiek zwozić

Wydaje mi się, ze jesli podpiszesz odbiór to tak, ale jesli wniesiesz jakies uwagi to dostaniesz je dopiero po naprawieniu usterek. Tak mi się wydaje, ale nie chcę wprowadzać w błąd.

Mam nadzieje ze zrobio to dobrze no i moze w koncu przestanie padac. maja 20 dni to dosc mało. A klucze oni daja od razu przy odbiorze czy jak?

Boję się żeby nie zrobili tego na odwal, przez ostatni tydzień prawie caly czas pada albo kropi a to raczej nie sprzyja pracom na zewnatrz, oby nam tylko nie spieprzyli tego garazu i podjazdu.

mm ja jestem z budynku nr 1

przedwczoraj jeszcze nie było balkonów i z zewnatrz cały czas kiepsko to wyglada, ale kier bud zapewniał ze zdaza

Mozecie mi przypomniec kto z budynku 1 jest na naszym forum?

Wczoraj dzwonili do mnie z mojego banku i podczas inspekcji stwierdzili, że postęp budowy budynku nr 1 jest 95%. Przed wypłatą transzy zawsze jest inspekcja z banku, Wychodzi na to, że chyba wszystko jest w porządku, chociaz z zewnatrz wyglada na to, ze maja jeszcze sporo pracy.

polecam http://www.meblodur.pl/ Pan Tomasz Dural jest świetnym i solidnym wykonawcą, co do ceny to wiem, że nie były wygórowane tyle, że parę lat temu, nie wiem jak na dzień dzisiejszy to wygląda

Hej, czy macie namiary może na kogoś kto robi dosyć tanio kuchnie na wymiar. Ja znalazłam już jaką chce kuchnie ale cena trochę odrtrasza 9,800 bez montażu ;/ sama kuchnia to wydaje mi się drogo. Może macie jakieś namiary to prześlijcie. Pozdrawiam

ja też kiepsko to widzę by się wyrobili, mają jeszcze dużo do zrobienia a zostało im zaledwie 3,5 tygodnia. jak do tej pory nic nie zrobili w kwestii zagospodarowania terenu choćby prowizorycznie ale może będą się do tego przymierzali, na placu budowy czeka kostka brukowa, poza tym został też wyznaczony teren wielkości działki. poczekamy, zobaczymy.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Osiedle Archipelag (9 odpowiedzi)

Osiedle Archipelag powstaje blisko granicy Rumi i Gdyni. Dzielnica dysponuje pełną infrastrukturą...

Rumia Centralna (8 odpowiedzi)

Rumia Centralna, zgodnie ze swoją nazwą, powstanie w centralnej części Rumi, blisko Urzędu...