mieszkania Mat-Bud RUMIA ALEJA dębowa

witam co sądzicie o tej inwestycji jesli ktos kupił prosze o informacje z góry dziękuje
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 4

Re: OSIEDLE ALEJA DĘBOWA

ABC:)
dzięki :) ale tu na tym forum to jak grochem o ścianę,
jak chcieli wiedzieć jaki piec, jakie parapety, jakie okna, jak wygląda mieszkanie to było dobrze, jak wrzucałam fotki i zdawałam relację
a jak już coś złego to kaplica, ja jestem ta najgorsza :/
w dodatku podejrzewam że Ci co mają najwięcej w obronie mat-bud, po prostu mają coś z nimi wspólnego bo każdy normalny człowiek raczej by się zmartwił że jest coś nie tak na innym osiedlu a nie jeszcze obrażał osobę która im to przekazuje
mogłam nic tu nie pisać i sami by się martwili za kilka miesięcy
.
bo nasza inwestycja w przeciwieństwie do alei dębowej dałaby wszystko żeby takie informacje posiadać wcześniej
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Właśnie dlatego wczoraj napisałam czy przy spotkaniu będziemy na tyle odważni i podamy swoje nicki z forum:)))))) Bo chyba niektórzy będą się bać:)))))
Wspólnota to super sprawa pod warunkiem, że nie ma zgrzytów, problemów i niedomówień. Jeden za wszystkich - wszyscy za jednego!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

ja mam tylko nadzieję że nie będziemy robić sobie problemów jak już będzie wspólnota.....

Aneta nie przejmuj sie tymi ludzmi co nie wiedza co ich jeszcze czeka...
Tez jestem mieszkanka ul.Janowskiej i czytajac te wszystkie posty dziwie sie,ze wrzucacie Anecie gdzie ona pisze cala prawde!!
Notariusz to jest udreka calego osiedla! Niestety wiekszosc ludzi podpisala akty z Pana Dettlaff bo nie mieli wyjscia. Pani notariusz jest bardzo nie mila i zaklamana urzedniczka,ktora kosi kase z ludzi.
Osobiscie znalazlam sobie innego notariusza i probowalam,zeby u niego podpisac akt bo cena byla nizsza o 950zł oraz wieksze zaufanie mialam do tego notariusza.
Jesli nie wierzycie to przejdzcie sie po naszym osiedlu i popytajcie mieszkancow co i jak to sie przekonacie...

Aneta przestań pie..... już mam Cię dość daj na luz z tym notariuszem
bo bez kitu przeginasz!!!!!!

sąsiadka ja tego nie piszę do ciebie, tylko do tego kto pyta

Do Anety - widać, że Cię podnieca ta sprawa z notariuszem, było trzeba kupić gdzie indziej mieszkanie i byś miała spokój. Załóż swój post i tam sobie pisz bo już wszyscy mają dosyć twego wiecznego niezadowolenia. Jest wogóle co kolwiek z czego jesteś zadowolona na tym świecie?! ŻENADA

no źle doczytałeś
różnica w cenie notariusza mat-budowskiego i innego niezależnego była od 900-1400zł na mieszkaniu (w zależności od wartości) (tyle więcej bierze Pani Dettlaff)
a te ceny wymienione w poście wyżej są cenami Pani Dettlaff i opisane jak się przedstawiały w różnych sytuacjach
.
mam nadzieję że opisałam to w miarę zrozumiale :)
.
w każdym razie jak przy jednym mieszkaniu różnica 1000zł może nie robić wrażenia tak przy całym osiedlu jest to spora sumka

Ależ oczywiście, że wolę zapłacić mniej niż więcej. A różnica u notariusza to chyba 300zł, a nie 1000zł (no chyba, że nie doczytałam czegoś). To też dużo kasy, ale czy warto iść do sądu za 300zł?

trochę dziwne podejście do pieniędzy
jak rozumiem każdy kto kupił mieszkanie na tym osiedlu nie jest milionerem bo wtedy wybrałby inne osiedle, więc dziwi mnie to że zamiast np. kupić choćby stół do jadalni (czy coś innego) woli się oddać lekką ręką notariuszowi (różnica w cenie z innym notariuszem wynosiła 1000zł a nie 200zł)

mm, ale i tak tego nie przeskoczysz. Można się wnerwiać, sądzić, grozić, ale jak trzeba będzie bulić to i tak zabulisz/zabulimy.

Nie po to płacimy niemałą kasę za te mieszkania, żeby było nam wszystko jedno.

A ja się zastanawiam nad jednym, czy jak już się wszyscy spotkamy - my mieszkańcy Al. Dębowej - to czy wymienimy się nickami? Bo coś mi się wydaje, że jednak nie:))))))
Ja się baaaaardzo cieszę z nowego mieszkanka. Jest wymarzone, wyczekane, no i najważniejsze - wypracowane ciężką harówą. I nie obchodzi mnie czy oddadzą w terminie czy po nim i czy notariusz będzie kosztował 2000zł czy 2200zł. Ja chcę po prostu tam zamieszkać.
Fakt że troszkę tam śmierdzi, ale o tym wiedziałam. Byłam tam kilka dni temu rano no i jechało od Oczyszczalni. Ale przynajmniej nosy będziemy mieć przeczyszczone:)))))))
Pozdrawiam sąsiadów
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja się cieszę, że będę miała z moim mężem swój własny 3 pokojowy kąt, teraz mieszkamy na jednym pokoju z kuchnią, łazienką o łącznej powiechrzni 27 metrów. Cieszę się, że buduje się moje mieszkanko i zanim oddadzą mi w marcu i się do niego wprowadze to trochę musi minąć czasu. Zastanówcie się na czym Wam tak naprawdę zależy czy na swoim własnym gniazdku, czy na pozwach, oskarżeniach i kłutniach. Każdy powinien się zastanowić nad sensem tego po co kupili mieszkanie, po to by się kłucić i zamartwiać, czy dlatego by się cieszyć z rodziną, że będziecie mieli piękne duże mieszkanie....

Trzeba byc dobrej mysli i tak za mieszkania juz prawie zapłaciliscie a wycofac sie nie wycofacie wiec....czas pokaze jak to bedzie niektóre kwestie tez mnie nie pokoja ale poczekamy zobaczymy jak to bedzie wygladało

Apropo oddawania mieszkań nie jestem teraz w 100 % pewna bede musiała zajrzec później do umowy ale od terminu ostatecznego czyli w przypadku bloku nr 1 -30.08 deweloper ma jeszcze duuuuuzo czasu zanim zaczna placic odszkodowanie tam było tyle punktów które moga opóźniac jego oddanie, za które on nie wypłaca odszkodowania ze mozecie pomarzyc o forsie.(Czasem sie zastanawiam jak czytam to forum i nie wiem czy tak do końca kazdy umowe przeczytał ale to taka drobna uwaga;)Z zewnatrz budynki wygladaja elegancko wydaje mi sie ze dadza rade. Bynajmniej go nie osusza i uwazajcie na to bo jak jest wilgoc to wtedy własnie wchodzi grzyb (zapewne niektórzy z dąbrowskiego chcieli jak najszybciej sie wprowadzac machneli farba mieszjkanie a ono nawet wygrzane nie było tym bardziej oddane zimą i grzyb sie zalągł ale nie wiem jak to dokładnie wygladało wiec w tamte sprawy sie nie mieszam)sa nie całe 2 miechy no ale ciagle to idzie Hmmm nie wiem jak w środku jest no ale mysle ze nienajgorzej. Oby dali rade najelepiej by było gdybysmy sie cieszyli naszymi M w terminach:)

A może niech pani Justyna sie na ten temat wypowie, bo na pewno tutaj zagląda. Pani Justyno prosimy o wypowiedzenie się w tej sprawie na forum.

Czy ktoś z naszego osiedla dowiadywał się coś wiećej o kosztach tego aktu notarialnego? Liczyłam to sobie i mi wychodzi coś ok 1700 zł zgodnie z tym artykułem zamieszczonym przez kogos we wczesniejszych postach.

Rozmawiałam ostatnio w banku z osobą która obsługuje mój kredyt na temat zatrzymania kolejnej transzy dla dewelopera. Powiedziala mi że nawet jest sa jakies opóźnienia ale widac że praca na budowie widocznie się posuwa to inspektor z banku i tak przychyla się wypłaty tej transzy, inaczej w przypadku kiedy widać że ewidentnie praca stoi.
Nie ma co rozwodzic się na ten temat poczekajmy do konva sierpnia zamiast wieszać psy na mat-budzie, mam nadzieję, ze z naszym osiedlem będzie ok.

marcin
w sumie masz rację, jak pójdzie na budowę ktoś z banku przed transzą to sam zdecyduje czy wypłacić czy nie, więc rzeczywiście jesteś "kryty"

Inne tematy z forum

Rumia Centralna (8 odpowiedzi)

Rumia Centralna, zgodnie ze swoją nazwą, powstanie w centralnej części Rumi, blisko Urzędu...

Osiedle Archipelag (9 odpowiedzi)

Osiedle Archipelag powstaje blisko granicy Rumi i Gdyni. Dzielnica dysponuje pełną infrastrukturą...