mieszkania Mat-Bud RUMIA ALEJA dębowa

witam co sądzicie o tej inwestycji jesli ktos kupił prosze o informacje z góry dziękuje
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 4

Re: OSIEDLE ALEJA DĘBOWA [RUMIA JANOWO]

tak na marginesie to zastanówcie się nas swoimi podejrzeniami i może przejrzyjcie forum od kiedy pisze "sąsiadka" i na pewno nie jest to P. Justyna.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

beLwi
przeczytaj wszystkie moje posty ze zrozumieniem, a nie wyrywasz jedno zdanie z kontekstu :/ zanim mnie oskarżysz

Iskiereczka
ja nigdy nie powiedziałam że naszym notariuszem NIE JEST Pani Dettlaff, a co do zniżki to jest tylko powiedziane bo niestety żadnej zniżki nie ma, zresztą ktoś z Waszego osiedla już pisał na ten temat na tym forum że również te ceny porównał i że mam rację JA
poza tym kwestia podpisania i niepodpisania aktów nie toczy się względem ceny, widać że albo mat-bud nie powiedział Tobie prawdy albo nie rozumiesz kilku kwestii

beLwi
na o co pisze Aneta trzeba brać poprawkę, wystarczy przeczytać jej zamieszczone posty. Jak dla mnie jej wypowiedzi nie są wiarygodne, zresztą wystarczy dowiedzieć się wszystkiego w Mat-Budzie. Tak się składa, że dowiadywałam się w Mat-Budzie paru kwestii więc tym bardziej pewne rzeczy są wyssane z palca na tym forum. Szczególnie co do notariusza tak się składa, że naszym notariuszem jest P. Detlaff, a co do opłat mamy pomniejszoną taxę notarialną o 25%. Poza tym z 39 klientów na dzień dzisiejszy 28 aktów zostało dokonanych czyli pozostało 11 klientów dla których mnożą się problemy o wartości opłat notarialnych. Narzekać każdy potrafi - to już taki charakter od takich osób lepiej trzymać się z daleka - jest niczym wścieklizna!! :):):)

No to nie rozumiem jaki był sens pisania posta przez Ciebie, że czekałaś pół roku skoro to nie prawda?? Opóźnienie 3 tygodni od terminu podanego w umowie nie jest dużym opóźnieniem.

sierpień to były obiecanki ustne bez pokrycia jak większość obiecanek mat-budu, a wg umowy opóźnienie było bodajże 21 dni

O ile się nie mylę to ktoś pisał, że na Dąbrowskiego miał odebrać też jakoś w sierpniu a odebrał w połowie stycznia. To chyba Aneta pisała, ale ręki Sobie uciąć nie dam.

Nie chce mi się teraz szukać, bo pewnie ten temat był już poruszany nie raz, ale może ktoś powiedzieć z jakim opóźnieniem odebrał wcześniej mieszkanie od Mat bud ? bo nie sądzę ze były na czas. Na moje nie zdarzą wyrobić się na 30.08 tak jak to w umowie mają dotyczącej pierwszego bloku.

Wasze podejrzenia mnie śmieszą, ponieważ jestem jedną osobą z Was, która także kupiła mieszkanie w MAt- Budzie na aleii. Jak czytam Wasze wywody to śmiać mi się chce...

hmm w sumie to podejrzewałam inną osobę stąd że jest z mat-budu :D ale może to i sąsiadka :)

hmmmm.zaniepokoiło mnie w tym zdaniu slowo "serdecznie".....co reszta na to?

tak coś czuje w moczu,że -sąsiadka to nie kto inny jak nasza pamiii wspaniała JUSTYSIA.....ale kto wie kto wie....

jak wiadomo zawsze znajdą się osoby, którym nie da się dogodzić, zawsze znajdzie jakieś ale. nie da się wszystkich w 100% zadowolić, ale no cóż to już ich problem. ja wraz z mężem jesteśmy bardzo zadowoleni z Ma-Buda, nie przysparzał nam żadnych problemów. Współpraca z deweloperem przebiega bardzo pozytywnie.

Może najpierw się dokładnie dopytajcie w Mat- budzie co i jak z notariuszem, a nie trujecie zaprzeproszeniem dupę! Ja mam dobre relacje z owym developerem i serdecznie polecam wszystkim!

he he też tak słyszałam,więc szkoda słów które są puste,,,,

wszyscy tyle gadają a tylko 3 osoby nie podpisały

hmm jeżeli tak sprawy się mają, a jest to postępowanie niezgodne z prawem to warto na wyznaczone spotkanie z notariuszem Mat-Buda przyjść z własnym notariuszem lub prawnikiem i ciekawe czy wtedy te ich kwoty "z kosmosu" też były by naliczone :) Tak naprawdę każdy deweloper, czy przedsiębiorca chce skorzystać na niewiedzy klientów. Skoro Mat-Bud myśli, że jest taki sprytny to może ostro się przejechać. Jak to się mówi, że na każdego można znaleźć haka.

nie rozumiem jak naliczyli te koszty 2200zł . dziwne. co powiedzieli u tego notariusza ,że skąd ta nadpłata? jakieś ukryte koszty...

ciekawy jstem kiedy sie ukaze ten artykuł w gazecie
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

jeżeli tak się sprawy mają będzie trzeba uzyskać szersze informacje prawne, hmm coś się z tym zrobi :) ale na spokojnie

CZYLI PRZYCINAJĄ I ANETA MIAŁA RACJE
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Osiedle Archipelag (9 odpowiedzi)

Osiedle Archipelag powstaje blisko granicy Rumi i Gdyni. Dzielnica dysponuje pełną infrastrukturą...

Rumia Centralna (8 odpowiedzi)

Rumia Centralna, zgodnie ze swoją nazwą, powstanie w centralnej części Rumi, blisko Urzędu...