Re: OSIEDLE ALEJA DĘBOWA [RUMIA JANOWO]
Ludzie, ale macie problemy. To czy dobrze idzie Aleja Dębowa, na której również będę miał mieszkanie w pierwszym budynku to się okaże już niedługo. Na moje pytanie w Mat-Budzie "Czy wyrobicie się do końca sierpnia" Pani odpowiedziała "Spokojnie" w co szczerze mówiąc nie wierzę. Nie słyszałem jeszcze o osiedlu, które zostało oddane na czas :)
Dla przykładu jedne znajomy w Gdańsku czekał prawie pół roku na odbiór od zakładanego terminu, tutaj ludzie piszą podobny termin oczekiwania na Janowskiej (Pani w biurze powiedziała cytuje "nie to przesada, opóźnienie było max 2 tygodnie :) ), natomiast ostatnio znajomy w Warszawie, który miał odebrać w połowie czerwca dowiedział się, że jak uda im się z końcem lipca to będzie prawdziwy cud :D Wiec jak sami widzicie nie nastawiam się zbytnio na ten koniec sierpnia kiedy to planowo powinienem odebrać mieszkanie :)
Poprosiłem również Panią o to żeby zorientowała się ile będzie mnie kosztował "ich" notariusz. Byłem u nich 24 czerwca i miała oddzwonić zaraz po weekendzie...do dzisiaj telefonu brak :) Nie pisze tego żeby narzekać bo ciesze się, że udało mi się w tak niskiej jak na dzisiejsze czasy kupić mieszkanie na dodatek z gratisową piwnicą i miejscem w hali garażowej. Z linka, który wklejony został kilka postów dalej wyliczyłem ile powinna mnie kosztować przyjemność u notariusza i wyszło około 1500 PLN.
Co do gazet w których rzekomo ma się ukazać artykuł to będzie pewnie standardowo Dziennik Bałtycki lub piątkowy dodatek do niego czyli Goniec Rumski.
0
0