mieszkania Mat-Bud RUMIA ALEJA dębowa

witam co sądzicie o tej inwestycji jesli ktos kupił prosze o informacje z góry dziękuje
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 4

Mieszkania Mat-Bud RUMIA ALEJA dębowa

Witam sąsiadów wiec tak zacznę od drzwi wewnętrznych do domu będą firmy PORTA antywłamaniowe więc bardzo pozytywnie prawdopodobnie w brązie.Odnośnie monitoringu to będzie tak jak ktoś wyżej napisał ze będzie kanał w telewizorze i będzie można popatrzeć sobie taka odpowiedz uzyskałem.Jeśli chodzi o budynek nr 4 to w tym miesiącu będą stawiać ścianki działowe potem będziemy wzywani do elektryki i hydrauliki. Pytałem o parapety czy wstawią mi moje bo zrezygnowałem z ich plastików i uzyskałem pozytywną odpowiedz wiec jesteśmy z tego faktu zadowoleni. Generalnie parapety MAT-BUD wstawia dopiero na sam koniec żeby ich nie uszkodzić tzn po wykończeniu mieszkań.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: mieszkania Mat-Bud RUMIA ALEJA dębowa

Taki monitoring osiedla to dosyć fajna sprawa, ja mieszkam w Gdyni na Norwida i też mam taki monitoring osiedla i wiedzę kto wchodzi do klatki i co dzieje się na około bloku ;]

MM, za takie monitorowanie z cieciem to mieszkańcy na pewno słono płacą. Przynajmniej na Witawie płacą i płaczą.
My będziemy mieć zwykłe kamery i wydaje mi się, że to jest fajne rozwiązanie. Sam decydujesz czy chcesz kogoś wpuścić czy nie, a nie jakiś cieć.

Ciekawe to monitorowanie;) w Parku Rumia wygląda to w ten sposób, że zatrudniony jest powiedzmy taki stróż czy ochroniarz, który siedzi w takiej budce przy wjeździe. Na wjeździe jest szlaban, każdy mieszkaniec ma pilot aby podnieść sobie ten szlaban. Jeśli nie jesteś mieszkańcem i chcesz kogoś odwiedzić musisz powiedzieć do kogo chcesz wejść czy wjechać (podać nr mieszkania) wtedy ów strażnik dzwoni do tego mieszkania i pyta się czy może wpuścić tą osobę;).
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Dzieki:)

W TV będzie osobny kanał i tam będzie można oglądać widok z kamer.

Artur, też za bardzo nie zrozumiałam, Justyna powiedziała,że monitoring będzie podłączony to telewizji,nie dopytałam, więc przekazuje tylko tyle, ale może jeśli jutro będziesz to dopytasz?
Dzisiaj zatwierdziłam zmiany w ściankach,teraz czekam na projekt od architekta.Pozdrawiam

monitoring do telewizji mogłabys to wytłumaczyc nie rozumiem??

mm
Pytałam dzisiaj w Mat- budzie i Justyna powiedziała mi, że osiedle jest ogrodzone ,będzie brama wjazdowa i będzie monitoring podłączony do telewizji.

mm

bede w piatek w mat-budzie to zapytam i napisze

Aleja Dębowa ma byc osiedlem zamkniętym i monitorowanym, czy ktoś się orientuje jak będzie wyglądać to zamknięcie i monitorowanie, czy chodzi o cos takiego jak zrobili w Parku Rumia?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Zgadzam się z Tobą sąsiadko :) To moje pierwsze mieszkanie i chciałabym się nim cieszyć,a tu czytam same negatywy.Ludzie powinniśmy sobie doradzać,pomagać,poznawać się. Chciałabym zapytać,czy są wśród was drodzy sąsiedzi rodzice 2-3 latków?Mam takiego urwiska i chciałabym żeby miał kolegów w nowym miejscu.Pozdrawiam :)

beLw
Pan Marcin (hydraulik, serwisant pieca Ulrich) nie sprzedaje regulatorow pokojowych. Jesli zakupisz we własnym zakresie to moze Ci za drobna opłata gopodłaczyc.
Wiem,ze gdzies opisal instrukcje podlaczanie albo na tym forum albo na (...)ul.Dabrowskiego.
Wszystkie nr.tel beda podane w protokole odbioru i przekazania mieszkania.
Marcin Arbaham hydraulik oraz serwisant piecow Ulrich 691-130-040

Marcin
To prawda,ze regulatory pokojowe na allegro sa o polowe tansze. Tam swoj zakupiłam i działa znakomicie:) bez zastrzezen:)

Powiem Wam drodzy sąsiedzi,że marudzicie jak nie powiem co, trzeba było sobie kupić apartament, a nie wiecznie widzieć same minusy i wiecznie narzekać. Każdy się z nas na coś decydował jak mu się nie podoba to nie było trzeba umowy podpisywać. Pozatym jest tyle innych developerów było trzeba kupić gdzie indziej mieszkanie, a nie tylko marudzić i marudzić.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

W piątek jade do mat-buda z ostatecznym projektem przekazuje im i bede żądał aby oni dali to architektowi i naniesli moje zmiany zebym mógł to zatwierdzic i podpisac sie pod tym wtedy bede w 100% pewien ze bede miał zrobione tak jak uwazam zobaczymy co powiedzą jeszcze na temat tych parapetów ale sadze ze sam bede musiał je wstawic!!

Artur tak dzwoniła do mnie p. Justyna, ale Ja nic nie zmieniałem. Zostawiłem tak jak jest w projekcie. Co do programatora to Ja raczej poczekam i skontaktuje się z serwisantem kotłów (numer będzie podany na klatce schodowej) i u niego zamówię. Nie zdziwie się jak będzie o wiele taniej niż przez Mat-Bud. Całkiem spoko jest ten facet. Jakby ktoś miał zapisany do niego numer (Ja niestety zapomniałem tego uczynić) to poproszę o podanie.

Jeżeli kogoś interesuje cena programatora jaką oferuje mat-bud do pieców Ulricha to 243 zł , pytałem wczoraj w firmie. Co ciekawe na allegro taki kosztuje 100 taniej. Oczywiście każdy może się zaopatrzyć we własnym zakresie.

Jak już zadzwonia z pytaniem czy chcesz inaczej ustawic scianki, to na pewno będziesz musiał zrobic to bardzo szybko, tak jak my.

Nie pamietam dokładnie, ale na pewno dzwonili i informowali, nie bylo z ta sprawą żadnych problemów dlatego tez nie zapadla mi dokladnie w pamięci. Jesli nie chcesz czekac na ich telefon idź po prostu sam zanieś zmiany ktore chcesz wprowadzić, w razie czego jesli cos im będzie nie pasowac będziesz miec wiecej czasu na poprawki.

Artur

obawia się że nie masz racji z tą kasą, jest jeszcze gorzej my dostaliśmy kasę za sanitariaty miesiąc po terminie odbioru mieszkania :/ tak jest podajże wg umowy

Inne tematy z forum

Osiedle Archipelag (9 odpowiedzi)

Osiedle Archipelag powstaje blisko granicy Rumi i Gdyni. Dzielnica dysponuje pełną infrastrukturą...