mieszkania Mat-Bud RUMIA ALEJA dębowa

witam co sądzicie o tej inwestycji jesli ktos kupił prosze o informacje z góry dziękuje
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 4

Re: mieszkania Mat-Bud RUMIA ALEJA dębowa

Jesli chodzi o instalacje elektryczną i hydrauliczną to zaczęli ją robić w polowie lutego, na początku lutego bylo spotkanie z elektrykiem i wszystko ustlalismy co gdzie i jak, tydzień później bylam w mieszkaniu i widziałam że zaczęli to robić, wiec wydaje mi się, że jak narazie tragedii nie ma. Będziemy sie martwic jak zaczną się naprawdę spoźniać. Zostalo im jeszcze pięć miesięcy do oddania pierwszego budynku, siedem miesięcy do oddania drugiego, a to sporo czasu.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

My zrezygnowalismy z parapetow od mat-buda, ale nic mi nie wiadomo o tym że można dostarczyc swoje.

chlopaku masz troche blędne informacje, bo odbiór bud nr 1 to koniec sierpnia a budynku nr 2 koniec października, a tak poza tym skoro tak znasz sie na budowlance dlaczego kupujesz mieszkanie w mat-budzie zamiast samemu zabrac sie za budowę wlasnego domku??

to czytaj pytanie było do sasiadów którzy wymienili parapety

MY z żoną, a nie MY sąsiedzi - echhhhh, szkoda gadać panie budowlańcu:)))))

wypowiedziałeś sie za wszystkich sasiadów a pytałem kto zrezygnował

Staram się czytać ze zrozumieniem, a napisałeś "pytanie do sąsiadów z budynku 1 lub 2 " no to odpowiedziałem.

Franz ja pytałem ludzi którzy zrezygnowali z tych parapetów.

Artur, my nie rezygnujemy z badziewia z metra ciętego. Taki sam "badziew" mamy teraz od 10 lat i jest nówka funka nieśmigana.

Jeśli chodzi o oddanie budynków 1 i 2 to różnica jest aż 1,5 miesiąca.
Na małą architekturę na pewno poczekamy, bo przecież jak maszyny będą jeździć to nie za bardzo da się posiać trawę. No, ale to jest chyba kwestia pozytywnego nastawienia do świata. Wszystko będzie w terminie i będziemy mieć śliczne osiedle!

pytanie do sąsiadów z budynku 1 lub 2 czy zakładaliscie swoje wewnetrzne parapety jesli tak to kiedy dostarczyliscie parapety na budowe i komu?? Pytam bo mnie to czekam poniewaz z badziewia z metra ciętego zrezygnowałem dajcie znać.

teraz schodzisz na dół i jestes na dole w biurze.

o tak tym placem się zajmę, jestem teraz na urlopie, i wybiorę się do nich o to zapytać, zwłaszcza że mam ich teraz baaardzo blisko :)

hmm a ja dalej potrzymuje swoje słowa ze moga sie nie wyrobic dziwczyno znam sie na budowlance oni maja Tylko szkiletet postawiony 1,2 budynek maja oddawac w tym samym czasie a jak wygladaja róznia sie duzo po drugie prace wykonczeniowe oraz instalacyjne to nie jest czas 2 miesiecy lecz o wiele wiecej odnosnie wpłacania transz bank bedzie płacił tak jak u Anety i co około miesiaca spóznienia no i brak infrastruktury wokół inwestycji czas najwyzsze zeby mat-bud im zrobił place zabaw chodniki trawniki itd itp.

ok możesz się mylić ja kupiłam mieszkanie na dąbrowskiego i ostatnią transzę mieliśmy w sierpniu co i tak nic nie przyspieszyło, mieszkanie zostało oddane prawie miesiąc później mimo iż blok już stał gotowy
oczywiście też mieliśmy inspekcje z banku
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Witam
Kupiłam z mężem mieszkanie w budynku pierwszym. Nie wiem dlaczego ale ktos wypisuje tutaj bzdury, ze niby MAT-BUD nie wyrobi się z oddaniem budynku do sierpnia. Mamy kredyt na to mieszkanie i nasz bank wyplaca poszczegolne transze wg harmonogramu budowy. Jesli deweloper nie wywiązuje się z planu budowy automatycznie nie dostaje transzy, poza tym bank przed wyplata kazdej transzy wysyła swojego inspektora ktory sprawdza czy wszystko idzie zgodnie z planem. Do tej pory nie ma żadnych spoźnień. Bank kolejna transze ma do wyplacenia na poczatku kwietnia, warunek - pokrycie dachu, co juz dawno temu zostalo wykonane. Czasami zastanawiam się czy za szybko im to nie idzie. Zapewne najwiecej czasu zajma pracę wykończeniowe. Mam nadzieję, ze nie robią tego na odpieprz, wiadomo tam gdzie czlowiek się spieszy.... W każdym bądź razie jesli będzie coś nie tak nie popuszczę. Czytałam gdzieś, że w MAT-BUDZIE dośc duże problemy z reklamacjami.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: BUDOWA RUMIA ALEJA dębowa

Witam, z mężem kupilismy mieszkanie w budynku nr 1 codziennie jadąc do pracy widzę jak idzie im praca w tej chwili robia ocieplenie i elewację, myslę, że z odbiorem w sierpniu nie będzie zadnego problemu, po cichu liczę nawet, że uda im się wczesniej.

Klatka B nr.9, a wy?

pod jakim numer w budynku 4 bedziecie mieszkali?? Bo ja tez z budynku nr 4

Witam sąsiadów :) Kupiliśmy mieszkanko w budynku nr.4.Już nie możemy się doczekać :)Pozdrawiam serdecznie

Że tak zapytam,o jakie czujki chodzi dokłanie?SERWISANT

Inne tematy z forum

Osiedle Archipelag (9 odpowiedzi)

Osiedle Archipelag powstaje blisko granicy Rumi i Gdyni. Dzielnica dysponuje pełną infrastrukturą...