mieszkania Mat-Bud RUMIA ALEJA dębowa

witam co sądzicie o tej inwestycji jesli ktos kupił prosze o informacje z góry dziękuje
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 4

Re: mieszkania Mat-Bud RUMIA ALEJA dębowa

w Gdańsku bedą aranzacji wnętrz, moze być ciekawie
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

warto sie wybrac na targi mieszkaniowe do Gdyni w wekend beda interesujace warsztaty polecam!

nie ma czujek

Super instrukcja, myślałem, że to bardziej skomplikowane. A czy nasz serwisant orientuje się jak wygląda sprawa z montowaniem czujek temperatury? O ile w ogóle coś takiego się montuję?

No to opowiem wam ludkowie jak sie podłacza regulator do pieca....Po pierwsze wcale nie musi to być regulator firmy ulrich,a nawet ulrichowe regulatory nie występują w formie bez przewodowej więc może to być każdy inny działający na zasadzie zwarcia/rozwarcia....po primo elektryk firmy MB instakuje przewód dwu żyłowy od pieca do miejsca mniej więcej ustlonego z właścicielem i serwisantem...Po primo drugie jeżeli jest to reg,urlichowy sprawa jest ciut prostrza gdyż wystarczy podpiąć przewód od strony salonu.korytarza czy jak tam sobie ustalicie. niebieski i brązowy do zacisków(nie ma znaczenia kolejność)...po primo trzy z drugiej strony przewodu (pod piecem) odkręcamy 4 śrubki przedniej obudowy...nie lękajmy sie tego wolno wam to uczynić (nie tracicie gwarancji) zdejnujemy dekiel i kukamy cooo my tu mamyyy,no więc patrzymy z prawy dolny r og gdzie są dwie listwy elektryczne,,,,wyższa listwa jest 4 zaciskowa i ma tak zwaną zworke...wypinamy ją i w to miejsce pinamy przewód (nieb, brąz,)i po sprawie wystarczy teraz wsadzić bateryjki nastawić godzine date wybrać program i nastawić tem.dzienną i nocną(komfortową i ekonomiczną)...po due piersze z innym reg,zasada jest mniejwięcej taka sama tylko żę w samym reg.mamy 3 zaciski: nc; com; no .podpinamy przewody pod com i no lub com i nc w zależności od typu reg.dalej jest tak samo....po due dwa reg.bez przewodowy ma bateryjki i nadajnik w sobie.odbiornik musi być zasilany 230v najlepiej z gniazda pod piecem i kabelek od pieca wpinamy do odbiornika i to wszystko.czasami trzeba zmienić kanał nadawania i odbioru ponieważ może zaistnieć taka sytuacja,że sąsiad też będzie miał taki sam reg. i będzie zakłucał działanie naszego reg....czy wszystko już jasne? pozdrawiam wasz serwisant.

http://www.mat-bud.rumia.pl/PL/kontakt_mat_bud_sp__z_o_o_.html
Godziny otwatcia oraz numery tel.

Marcin no ja się na tym nie znam :)
ale z tego co pamiętam to w piecu przekłada się jakiś kabelek wystające ze ściany podłącza się do programatora, poza tym nam ten koleś z mat-budu od pieca co jest, pokazał co trzeba zrobić, więc przy odbiorze go zapytaj i będziesz wiedział :)

U mnie zakładał maz. Regulator działa świetnie a robił to pierwszy raz:) bystrzak hehe. Ale nie mam pojecia jak trzeba go podłaczyc z tego co mi mowił to nie bylo to takie ciezkie.

dzieki Franz to sa wreszcie godziny normalne dla ludzi a w sobote tez biuro jest czynne??

Kto się orientuje Aneta może Ty? jak wygląda to montowanie i podłączenie programatora? bo nie sądzę by było to jakieś skomplikowane do tego stopnia, że musi być fachowiec, chyba, że się mylę? Zakładał ktoś sam?

Zdradzę Wam tajemnicę - MatBud w nowym lokum pracuje od 9 do 17!!!!!!!!!! I mają nowy nr tel.
Jeśli chodzi o programator to polecam przenośny, a nie montowany na ścianie. Chodzi o to, że na przykład jak są goście w dużym pokoju, w którym zamontowany jest programator to piec nie działa, bo jest gorąco, ale w innych pokojach jest zimno. I wtedy właśnie przenosi się programator do innego pomieszczenia. To taka moja mała dygresja.

tak tak, może być zupełnie inny programator :)

Z tego co mi wiadomo to nie musi byc tej samej firmy co piec. Sasiadka ma zupełnie inny niestety nie pamietam jakiej firmy kupowała w castoramie.

REGULATOR POKOJOWY TYGODNIOWY ULRICH TYP DIGI-MIDI.
Taki ja mam i taki sam sprzedaje Mat-Bud.

Bida..chcesz go na skąpcu,ceneo kupić ???

jesli o koszt odlaczenia to wsumie nie uslyszlalam ile powiedzialy ale chyba cos w granicach 100zl ja sama szukalam w necie informacji na temat tego programatora i znalazlam cos takie na stronie http://www.sparkinstalacje.pl/cmt505.html i to podobno jest cos takiego ogolem w biurze powiedzialy ze okablowanie oni nam robia pod to ale sam programator musimy sobie sami zakupic do tego okablowania ;] kurcze z mojego bloku to stoi dopiero garaz jak nie dziura :P bo ja mam budynek 6 najgorsze jest ze znalazlam w necie ze na nami ta dzialka rownolegla do naszej w glab lak jest na sprzedaz i boje sie ze moze kupic to potem jakis developer albo nasz i zrobic druga czesc aleji debowe i wtedy zaslania nam widoki na lake no ale zobaczymy moze nikt tego nie kupi

a można prosić o dane tego programatora jego symbol i nazwę?

Biuro moja w bloku przy Dąbrowskiego. Ja mam mieszkanie przy ul.Janowskiej i jakis miesiac temu ten programator kosztował 250zł a podłaczenie ok.50zł i robi to serwisant od piecow gazowych Urlich.
Ten sam programator na allegro kosztuje połowe taniej:)

Katerina mogłaś zapytać z ciekawości i informacji dla innych ile chcą jeszcze za podłaczenie. A czy oni już się przeprowadzili na nowe miejsce?Jeżeli tak to gdzie teraz mają biuro?

Hej byłam dziś pytać o programator w mat- budzie i powiedziały Justyna i Sylwia ze koszt to 200zl u nich mozna kupic w dziale handlowym i mozna tez montaz u nich zamowic ale juz nie pytalam o koszt bo mam kogos z rodziny kto to mi zalozy.Pozdrawiam

Inne tematy z forum

Osiedle Archipelag (9 odpowiedzi)

Osiedle Archipelag powstaje blisko granicy Rumi i Gdyni. Dzielnica dysponuje pełną infrastrukturą...