mieszkania Mat-Bud RUMIA ALEJA dębowa

witam co sądzicie o tej inwestycji jesli ktos kupił prosze o informacje z góry dziękuje
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 4

Re: mieszkania Mat-Bud RUMIA ALEJA dębowa

300 złotych to jeszcze nie taki spory wydatek. Biorąc pod uwagę rezygnację z wszystkich sanitariatów, które były w cenie mieszkania a zostały wycenione na 525 PLN i tak Mat-Bud będzie musiał mi zwrócić 225 PLN, więc nie jest źle a programator na pewno będzie pożyteczny.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

też mi się wydawało że raczej za darmo to nie dadzą tego a z tego co ktoś pisał wcześniej o regulowaniu sobie temperatury pokoju to spodobało mi się to bo to jakaś oszczędność tego jest ;]
Jak będziecie mieli jakieś rady to dajcie znać bo my będziemy na końcu się wprowadzać bo nasz 6 blok na aleji dębowej ma być dopiero w marcu 2012 więc ważne będą dla mnie Wasze rady na co patrzeć i co ewentualnie poprawić ;] Pozdrawiam

O kurcze tego się można było po nich spodziewać, chociaż nigdy mi o tym nikt nie wspominał, ani nie pamiętam, by w umowie była mowa o kosztach za programator. Jedynie padło pytanie gdzie ma wisieć?

z tym programtorem jst jak na inwestycji na dąbrowskiego tam musieli lokatorowie dokupywac programtory wiec i u nas na alei dębowej bedzie tak samo mat-bud nic gratis nieda zapomnijcie o tym.

programator kosztuje 300 zł trzeba samemu dokupic

dzieki tez mi sie podoba

Re: mat -bud

Katerina z tego co mówią i też wywnioskowałem to programator do ogrzewania jest w cenie mieszkania, więc jeżeli masz je na aleji to nie powinnaś dopłacać, tak bynajmniej było w pierwszym bloku. Tak samo jest z videomofonem (czrno-biały) jest w cenie. Dopłacasz jedynie za osprzęt alarmowy (o ile chcesz mieć coś takiego, ale to nie obowiązkowe), bo instalacje też pociągną.

Witajcie sąsiedzi ktoś ostatnio pisał o programatorze do pieca Urlicha aby ustawiać sobie kiedy ma się włączyć i wyłączyć czy mogłaby mi taka osoba powiedzieć coś więcej jaki jest koszt takiego urządzenia gdzie kupowałeś itp. Jesteśmy z mężem zainteresowani takim rozwiązaniem bo to dosyć praktyczna rzecz i warta kupna. Pozdrawiam wszystkich z osiedla no ja już czekam jak ta dziura pod budynkiem 6 wkoncu się zmieni w blok ;] wsumie my jesteśmy na samym końcu a Wy będzieci już mieszkać w swoich m ;] to możecie zawsze mi coś podpowiedzieć na co zwrócić uwage itp i czym sie najbardziej interesować jak coś podaje swojego emiala frau_didi@o2.pl jeszcze raz pozdrawiam

Mówiłem o części po stronie klatek do których wchodziłem i wiem jak wygląda styropian a jak kolor położony na elewacji. Zresztą na projektach osiedla bloki też są białe więc nie ma co się dziwić.

przeciez to styropian czlowieku!!!

Witam też byłem dziś na budowie nawet wszedłem do swojego mieszkania to mogę tylko powiedzieć, że w środku już pociągnęli elektrykę i przewody od wody, wszędzie pełno kabli i rurek, ale wiadomo, że wszystko będzie pod tynkiem, więc nie ma problemu. Lekko mnie zaskoczył aż tak biały kolor elewacji na zewnątrz. Ładnie wygląda, chociaż na pewno nie będzie to praktyczne. Pozdrawiam

witam wszystkich sasiadów byłem dzis z zona na budowie i pierwszy blok juz zaczynają etapami tynkować drugi juz stoi z krokwiami na dachu a 3 i 4 urosły w góre do 2 pietra wiec tylko dachy zostały natomiast budynki 5 i 6 trudno stwierdzic poniewaz nawet dziury w ziemi nie zauwazyłem świetnie usytuowane są bloki na zakładke wiec sasiedzi niebeda patrzyli sobie w okna lecz podziwiali widoki z okien o innej teamatyce.
Pozdrawiam wszystkich sąsiadów.

mat -bud

a nam się podoba kuchnia i to duże okno.....małe przeróbki ścianek działowych i jest ok. oby właściciele psów sprzątali po pupilach..i nie sasr..li nam osiedla i placów zabaw dla dzieci

Re: Kuchnia

to podaj namiary

nie zamawiałam mebli ze szczecina, pokazał tylko fotkę jaką mam kuchnię, ale wykonaną przez ludzi z Gdyni :)

aneta

az ze szczecina zamawiałas meble widac ze profesjonalisci bardzo piekne kuchnie znaja sie na rzeczy

witaj,dla nas tez jest to problem zastanawiamy sie od dluzszego czasu,szerokosc i dlugosc tego okna to przesada

Marcin

wstępnie robiłam, sama projekt wg rzutu, ale w rzeczywistości lepiej poczekać z takim ostatecznym projektem do odbioru, bo:
-wymiary się różnią
-ściany są nierówne np. u mnie jak zaczęli montować kuchnie to się okazało że na wys. 150cm szer ściany miała 2750mm a na 160cm jest 2755mm (taka wnęka) i weź tu powieś szafki :D, przecież nie zrobią Ci takiej w kształcie klepsydry żeby się wtopiła w ścianę :)
tak więc jakiś fachowiec od kuchni na pewno to dobrze wymierzy, więc lepiej poczekać
-podłoga krzywa
itd

Aneta mam pytanko do Ciebie. Ty wstępnie projektowałaś kuchnie już po odbiorze mieszkania czy na podstawie planów jeszcze przed odbiorem?bo zastanawiam się kiedy uderzyć do jakiegoś wykonawcy na pierwsze przymiarki i kosztorys.Miłego dnia

Kuchnia

Czy ktoś z Was kupił mieszkanie od strony ulicy i wjazdu do garażu - tam gdzie kuchnia znajduje się w wypuście i ma duże okno? Bo nie wiem za bardzo jak kuchnię urządzić, może ktoś ma jakieś pomysły, rady itp. :)

Inne tematy z forum

Osiedle Archipelag (9 odpowiedzi)

Osiedle Archipelag powstaje blisko granicy Rumi i Gdyni. Dzielnica dysponuje pełną infrastrukturą...