mieszkania Mat-Bud RUMIA ALEJA dębowa

witam co sądzicie o tej inwestycji jesli ktos kupił prosze o informacje z góry dziękuje
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 4

Re: mieszkania Mat-Bud RUMIA ALEJA dębowa

i zapomniałam napisać dostałam pierwszy czynsz :) za ok 60m2 mam 110zł
sprzątaczka, zarządca, światło na klatce i śmieci, do tego dojdzie jeszcze woda
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Anka

tak mam szafki samodomykające i szuflady tandemboxy. A co do ceny to pewnie musielibyście się spotkać pogadać o materiałach, wymaganiach i projekcie, nie są drodzy, ale solidni :)
aha i maja fajne pomysły

Też się dziś właśnie dowiedziałem , że z tym vatem mam czas do ostatniej transzy, ale wole powoli to spłacać bo później za bardzo zaboli. Co do sprzętu w łazience mozna wybrać inny z firmy, z którą oni mają umowę podobno taniej wychodzi, ale jeszcze się waham i poczekam. Dobra sprawa z tym programatorem. Mam pytanie macie taki sam układ mieszkania jak to moje na pierwszym piętrze?pozdrawiam

Anetko
Ja tez bym była zainteresowana kuchnia tylko jak to Twoi znajomi to mi by naliczyli pewnie troche wiecej co?? Czy cena jest taka jak napisałas kilka postów wczesniej a no i bedziesz miała juz szafki samodomykające sie czy nie??

Też zrezygnowałem z wanny, umywalki i WC - wycenili to w sumie na 525 PLN. Jedziesz, wypisujesz pisemko z rezygnacją i gotowe. Co do zapłaty dodatkowego 1% VAT to nie trzeba teraz byleby przed ostatnią transzą różnicę wpłacić. Właśnie jestem po rozmowie z hydraulikiem, który jest też serwisantem kotłów ULRICH (ma siedzibę w Gdyni) i przyznał, że były wadliwe serie, ale to jak we wszystkich rzeczach się zdarza. On też ma ten piec tylko trochę mniejszy i mówi, że miesięcznie za ogrzewanie wychodzi go przy 50 metrowym mieszkaniu ok. 200 PLN. Ja osobiście zostaje przy ULRICHU i nie zmieniam na inny piec. Równie dobrze Wolf czy Veissmann może wypuscić wadliwą serię i też będzie się psuć, na to nie ma reguły. Polecał też aby każdy montował sobie programator z czujką temperatury w pomieszczeniu, która po osiągnięciu wyznaczonego przez Nas poziomu ciepła wyłacza piec aż do spadku temperatury o np. 1-2 stopnie. Jeżeli nie ma tej czujki atmosferycznej to piec chodzi cały czas a co za tym idzie jest głośny na co niektórzy narzekają. Co do alarmu w mieszkaniu to przy mieszkaniu na drugim piętrze raczej nie będę go montował, zawsze to zaoszczędzone ok. 1000 PLN.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

ja też mam aneks, a fotki wrzucę jak już wykończę tę kuchnię
a firmę mogę Ci polecić tą co mnie robiła, robią też projekty, a odnośnie ceny pewnie się dogadacie, zależy z jakich materiałów chcesz

no tak to właśnie to moje, poprzestawiałem ściany lekko by łazienka zrobiła się większa, przedpokój nie potrzebny taki aż. Właśnie jade zaraz do mad-buda zapłacić naliczony 1% vatu. Masakra z tym nie spodziewałem się tak nieplanowanego wydadku za nic. Dowiem się przy okazji jak wygląda sprawa rezygnacji z ich wanny itd. dam znak jak kogoś to interesuje

Pewnie tak, niby planowany jest na przełom sierpnia i września, ale nie zdziwię się jeśli się opóźni. Nie mamy jednopoziomowe, dwu są chyba tylko te na środku klatki. W Twoim mieszkaniu chyba na chwile byłem jak ustalałem elektrykę :) To takie z poprzestawianymi ścianami na pierwszym pietrze??

To witam pewnie będziemy mieli jakoś w tym samym czasie odbiór. To macie to dwupoziomowe?Pozdrawiam.

Aha dzięki a masz może jakieś fotki tej kuchni by pomysł jakiś podpatrzeć. U mnie jest aneks wiec za duzego pola manewru nie mam, bo jest 3m x 2,m ale chce oddzielić ją barkiem. Chciałem zmieścić się w jakiś 8 tyś bez sprzętu ale nie wiem czy jest to możliwe. Pozdrawiam

ja z dąbrowskiego kuchnia ze sprzętem wyszła 10tys. a bez jakieś 5tys ale meble mam po znajomości, praktycznie płaciłam za koszt materiału

Cześć marcinsz28. Ja mam A7 czyli najprawdopodobniej nad Tobą :)

Cześć Aneta mam pytanko odnośnie kuchni. Napisz gdzie robiłaś i ile Ci wyszło ze sprzętem i bez. Ty jesteś z Aleji? bo chyba jeszcze za wcześnie na projektowanie kuchni?Będę wdzięczny za odpowiedź. Pozdrawiam

Witam sąsiada z pierwszego bloku, ja mam mieszkanie na pierwszym piętrze możliwe że obok Was. Pozdrawiam. Zapraszam do wymiany opinii. Marcin

Re: Witam...Nie sąsiad!!!!

wolfa nie polecam....znam to badziewie od srodka,a instalacje gazową można zamkąć karton gipsem prawo buowlane na to pozwala pod warunkiem zapewnienia wentylacji szachtu gazowego,znaczy to,że konieczne jest zamontowanie dwóch kratek wentylacyjnych na końcach zabudowy,to tyle

Ja na czwartek jestem umówiony z hydraulikiem (budynek pierwszy, klatka pierwsza od ulicy, piętro drugie). Co do wjazdu na Alei Dębowej to z tego co widziałem nie jest taki wąski, no ale to może być złudzenie optyczne :)

budynek nr 3 a klatka pierwsza od ulicy Dębogórskiej przy wjeździe do hali garażowej 1 piętro,,,,
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

A lasek nie odpowiedziales mi w jakiej klatce bedziesz mieszkac bo my tez w 3 budynku:)

Artur
Ja z róznych kompow pisze w zaleznosci gdzie akurat jestem ;) a pierwotnie mieszkałam na Dąbrowie :)
Ciekawe jakk u nas te garaze wygladaja ;/ mam nadzieje ze chociaz te miejsca sa szersze niż u Ciebie Anetko;/
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

słuchajcie wjazd do hali garażowej u nas (na Dąbrowskiego) porażka, wąski i żeby wjechać trzeba kilka razy wykręcać po prostu masakra koło nas stoją dwa inne samochody więc jak już się postawią to nie wiem czy dam radę wysiąść z samochodu :/ linie oddzielające miejsca parkingowe zaczynają się dosłownie zaraz przy oponach więc wygląda to tak:
IOI
gdzie I to linie a O to samochód
nie wspominając że zjazd jest stromy i ostatnio jak spadł śnieg to na nim leżał więc gdzie to podgrzewanie? mam nadzieję że kiedyś nie zjadę prosto do kogoś piwnicy :D
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum

Osiedle Archipelag (9 odpowiedzi)

Osiedle Archipelag powstaje blisko granicy Rumi i Gdyni. Dzielnica dysponuje pełną infrastrukturą...