mieszkania Mat-Bud RUMIA ALEJA dębowa

witam co sądzicie o tej inwestycji jesli ktos kupił prosze o informacje z góry dziękuje
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 4

Re: mieszkania Mat-Bud RUMIA ALEJA dębowa

dopłacasz cos czy w tej samej cenie??
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Wolf, bo: tańszy od Viessmanna, a jakościowo prawie identyczny, ekonomiczny, małozawodny, z serwisem w Gdańsku, no i nie koreański. W bloku, który wybudował Mat-Bud niedaleko nas co drugiemu mieszkańcowi Urlich nawala (najczęściej pompa). Oczywiście wymieniają ją na gwarancji, no ale to nie chyba o to chodzi. Najeździłem się po różnych firmach, nagadałem z różnych fachowcami i wiem, że Wolfa kupię.

Franz a czemu wolf

Tak mam po 3 na pomieszczenie (uważam, że w zupełności starczy) plus w 3 w łazience i 4 w kuchni. Nie wydziwiałem zbytnio z ilością i rozmieszczeniem zarówno kontaktów, włączników jak i samego światła. Jeśli chodzi o p. Zygmunta to jest kontaktową osobą, potrafi oczywiście doradzić a co do dodatkowych kosztów jeśli chodzi o zwiększoną liczbę kontaktów nic nie mówił.

Ok, znaczy, że niedługo mnie będą "wołać":)))) A my jeszcze w proszku z kontaktami. Z tego co pamiętam to za darmo się 3 punkty na pokój. A jak jest w rzeczywistości Belwi? Dużo tych dodatkowych brałeś?

Franz "wołali mnie" :) Zadzwonił do mnie pan Zygmunt z piatek 11 lutego i już w poniedziałek 14 lutego byłem na budowie w celu ustalenia. Potem otrzymałem mailem projekt w PDF z ustaleniami, które mogłem jeszcze zmienić.

Artur, ja tez dzwoniłem do Wikęd i pytałem się o te okna przesuwne i facet podał cenę ciut wyższą niż te co mamy. Bo to są dwie ścianki stałe i jedno skrzydło jest otwierane, więc nie może być dużo droższe. Może Justyna z głowy podała Ci tą cenę. Lepiej się dopytaj teraz i niech na papierze Ci napisze, żeby się nie rozmyśliła.
Belwi, czy "wołali Cię" do rozmieszczenia kaloryferów i elektryki? Czy sam musiałeś trzymać rękę na pulsie? Pytam się, bo my będziemy mieszkać w II bloku i jeszcze nikt nas nie wołał.
Artur, pytałeś się o piec. Ja zmieniam na Wolfa.

Aneta
nie nie pytałem tylko powiedziała mi o dopłacie w kwocie 2100 za okno śa smieszni a sprawdzałem okno to kosztuje wraz z montażem 1980 zł. Wiec nie rozumiem skad ta cena dopłaty??
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

W oknach są uszczelki, więc ciężko żeby były nieszczelne. A parapet
powinien być krótki, żeby nie przykrywał grzejnika. Jak grzejnik
będzie wzdłuż sciany bocznej to cieplo się unosi pod sufit, a nie
jest "nadmuchiwane" przez zimno od okna.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

mnie się wydaje że lepiej że nie ma grzejnika pod oknem, gdzie on wtedy wypuszcza ciepło? w parapet
w dodatku jak okno zacznie być nie szczelne to będzie ciągnęło więcej ciepła a dawać będzie na resztę mieszkania tyle samo ciepła albo i mniej
ale może się mylę bo to tylko moje spostrzeżenia

A przy tych duzych oknach to nie będzie zimno? Zwykle grzejniki
są pod oknem, a tu nic takiego nie ma.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5

A PYTAŁEŚ CZY ZWRÓCĄ CI ZA OKNO KTÓREGO NIE CHCESZ?
CZY TE 2100ZŁ WYSZŁO JUŻ PO RACHUNKU ŻE ODDALI CI ZA OKNO A TY IM DOPŁACASZ BO TAMTO JEST DROŻSZE?

To jest tok myslenia Mat-Budowy ;) Jak najwięcej zarobić na naiwniakach ;) Ale z tym białym montażem to przegięcie. Dadzą
najtanszy, a koszą jak by to był conajmniej Keramag ;)

aha i jeszcze jedno przeciez ja ryzygnuje z ich okna wiec powinno byc mniej dopłaty wiec nierzozumiem ich toku myslenia

mi dzis mat-bud krzyknał za okno balkonowe przesuwane 2100 zł dopłaty do ceny mieszkania jak sprawdziłem na necie okno takie mozna dostac wraz z klamka za 1750 strasznie oszukuja jak maja oddac kase to oddaja ceny hurtowe zanizone a jak nam cos maja ulepszyc to juz ceny z kosmosu smieszni oni sa!!

Odniosłam dokladnie takie samo wrażenie, przed podpisaniem umowy pani uchyliłaby nieba, jest tak milo i slodko. Tu można sobie zrobić to, tu tamo, po podpisaniu umowy nagle wszystko to co bylo mozliwe do zaaranzowania przed jest juz niemozliwe, nie jest tak miło, kazda prośba jest problemem, lepiej załatwiac to przez telefon niz patrzec się na skwaszoną minę, ze musi zrobić coś dodatkowego. Zapisujecie wszystko i kserujcie, mi próbowała wmowić zeczy których z nią nie ustalałam. Ogolnie oferta dewelopera dość atrakcyjna, żeby przetrzymać te fochy. Mam nadzieję, że po odbiorze nie bedzie żadnych problemów.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dzwoniłem dzisiaj do MAT-BUD' w sprawie tego alarmu, musiałem zadzwonić do p. Zygmunta od elektryki i okazało się, to co mówiła Aneta. Mianowicie okablowanie będzie położone natomiast centralka alarmu, czujki itp. to już dodatkowy koszt ok. 1000 PLN (800 za sprzęt plus około 200 za robociznę). Jeżeli chodzi o armaturę to oni wyceniają to na 525 PLN i o taką kwotę będzie pomniejszona wartość mieszkania w przypadku rezygnacji z niej.

tak jak pisałam oni tego nie montują, pewnie zakupią Ci podwieszany i zamontują ale za dodatkową kasę

widze po adresie ip ze blisko siebie mieszkamy moze nawet sie znamy na jakiej dzielnicy gdyni mieszkasz anka??

dobra daj znac co i jak

Inne tematy z forum

Osiedle Archipelag (9 odpowiedzi)

Osiedle Archipelag powstaje blisko granicy Rumi i Gdyni. Dzielnica dysponuje pełną infrastrukturą...