mieszkania Mat-Bud RUMIA ALEJA dębowa

witam co sądzicie o tej inwestycji jesli ktos kupił prosze o informacje z góry dziękuje
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 4

Re: mieszkania Mat-Bud RUMIA ALEJA dębowa

no tak zrobię i dam znac jakbyscie chcieli wiedziec:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

zadzwon i sie dowiedz co z wc podwiesznym

no kurcze to nie dobrze trzeba im dac szybciej znac zeby dac im stelaz zeby go pod tynk wrzucili no bo inaczej jak eh....ja bym wolała podwieszane wc;/

normalne zwykłe

A tak wogóle wiecie czy to wc jest podwieszane czy nie??

Acha dzieki a wiecie przeciez oni sa cwani bo wiecej nam kasy nie dzadza bo uwazaja ze jak nie chcemy ich sprzetu to nas załatwia tanim kosztem;)

masz rację Aneta około 600 zł wychodzi takie badziewie chcieli mi wstawić do mieszkania amatura koło hahaha to najtańszy sprzet na rynku w tej chwili oni zwracają ceny hurtowe bo po takich kupują odnośnie parapetów to chyba 30 zł za sztuke(PCV) takie tanie to chyba niemoże być dobre prawda?? porzadny parapet kosztuje około 200 do 300 złotych.

z tego co wiem u mnie (dąbrowskiego) nie zamierzali montować tylko po prostu zostawić w mieszkaniu do samodzielnego montażu, poza tym są to najtańsze produkty jak zwrócili mi za nie kasę (bo zrezygnowałam) to wyszło ok 600zł albo coś ponad 600zł jakoś tak
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

lasek

Wkońcu ktos z budynku nr 3 na którym pietrze bedziecie mieszkac i w jakim bloku bo my w klatce b :) a tak zapytam mówicie ze armatura jest w lazience czyli oni normalnie wc i umywalke tez chca montowac ja myslałam ze tylko osprzet do montazu a oni chca tam wszystko wsadzic wanne tez to tez chyba bedziemy musieli z tego zrezygnowac bo jakis shit wsadza i do niczego to pasowac nie bedzie;/
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

wciąz tylko do wszystkiego dopłacać trzeba

koszt alarmu jak się orientowałam to jakieś 500zł
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

no tak Aneta ciekawe jaki dodatkowy bedzie to koszt osprzetu do alarmu.

u mnie jest tak: nie mam videodomofonów ale mam alarm tzn mat-bud założył kable a resztę trzeba założyć samemu tzn czujki, "wyjkę" programator
ale co do videodomofonów miałam dziś klientkę która kupiła tam mieszkanie (pracuję w banku) i właśnie mi opowiadała że czarno-białe videdomof...... są w cenie mieszkania ew. jakbyście chcieli w kolorze to trzeba by dopłacić ok.500zł jak dobrze pamietam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

Artur z tego co widzę ot mam to w załączniku nr 3 do umowy jako pkt 15 (monitoring) i 16 (wideofon), więc myślę, że to jest w cenie mieszkania już aczkolwiek w pkt 17 jest napisane "instalacja alarmowa bez osprzętu" więc pewnie dodatkowy koszt jakiś będzie. Zresztą facet od elektryki nic nie mówił o dodatkowych kosztach. Jedyny dodatkowy koszt (oczywiście jeśli ktoś chce) to mogą wstawić takie "korytko" w ścianę, że jak Sobie powiesisz TV to nie będą Ci wisiały kable na ścianie tylko je schowasz. Zrezygnowałeś z parapetów wewnętrznych w mieszkaniach?? Az tak źle jest?? Może zadzwonię i uda mi się też to usunąć tak jak rezygnuje z białego montażu czyli WC, umywalka i wanna.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 4

beLwi

Mam do ciebie pytanie odnośnie videofonów i alarmu czy my mieszkancy bedziemy musieli pokrywac jeszcze dodatkowe koszty z tym zwiazane czy jest to w cenie mieszkania chodzi mi o osprzet w domu do videofonu i alarmu??

Franz w jakim budynku kupiłes mieszkanie jesli mozna wiedziec??

To fakt masz racje z tym oknem balkonowym co do ustawienia mebli salonowych jest porażka dlatego ogólnie rzecz biorąc postanowiłem wraz z żoną że będziemy mieli przesuwane okno balkonowe ja mam tylko 2 skrzydłowe a Ty Franz masz 3 skrzydła i w sumie dobrze pomysłałes zeby jedno skrzydło było nie otwierane. Co do kotła to biore Urlicha chyba że masz jakąś alternatywę?? Tak pozatym to ze wszystkiego zrezygnowałem co było w wyposażeniu mieszkania wole sam zrobić z dobrych produktów tym bardziej ze w budowlance siedzę ładnych parę lat. Mat- Bud chce robić oszczędnie i po kosztach to są wykonawcy co jak zobaczyłem tą ofertę armatury w łazience to śmiech mnie obleciał o parapetach już nie wspomnę z metra cięte.

Co do tych wielkich okien balkonowych to jak dla mnie to kiepsko zaprojektowane jest. Nie dość, że dużo ciepła uciekać będzie to jeszcze trzeba się nakombinować, żeby meble poustawiać. Jedyny plus to taki, że będzie więcej światła wpadać.
My zmieniliśmy na jedną ściankę stałą, a dwie otwierane.
Artur, wymyśliłeś coś z piecem? Bierzesz Urlicha?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

no i mi moje parapety wstawia przy okazji bez problemu.

ja myslalem o przesuwanym i raczej sie zdecyduje mam troche jeszcze czasu bo ja mam w budynku 4 mieszkanie.

Inne tematy z forum

Osiedle Archipelag (9 odpowiedzi)

Osiedle Archipelag powstaje blisko granicy Rumi i Gdyni. Dzielnica dysponuje pełną infrastrukturą...