mieszkania Mat-Bud RUMIA ALEJA dębowa

witam co sądzicie o tej inwestycji jesli ktos kupił prosze o informacje z góry dziękuje
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 4

Re: mieszkania Mat-Bud RUMIA ALEJA dębowa

konsultowałam sprawę z rzecznikiem konsumenta z Rumi, powiedziała ze sprawa wygrana, ale jeśli deweloper zapłacił kancelarii prawnej żeby mi odpisała to nie da rady bez sądu. Trzeba złożyć sądowe wezwanie do zapłaty, mamy na to bodajże 5 lat od powstania zobowiązania, ale odsetki do tego okresu są naliczane, więc czekam na wolną chwilę żeby udać się do sądu. Z deweloperem raczej nie ma sensu walczyć na własną rękę, "nie widzą" swoich błędów i próbują zrzucić winę na mieszkańców. Ogólnie pozostanie niesmak po kontakcie z deweloperem.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 4

oo, dzięki, za info, jest nadzieja
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 6

Ja wywalczyłem, trochę to trwało ale się udało. Prawda jest taka, że gdyby większa grupa chciała powalczyć to byłaby większa szansa, ale jeśli niektórzy mieli podejście "dla tych kilku stów to nie ma sensu" to potem nie ma się co dziwić. Nie będę pisał ile co i jak, ale mi się opłaciło walczyć, inni niech żałują.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 5

Dobre pytanie!

Teraz w Redzie, osiedle tego dewelopera rowniez jest opoznione,
Chcę się rozeznać, czy warto walczyc o nalezne nam kary,

bo jesli ktos z Was probowal, a nic sie nie udalo wywalczyc to czasem szkoda nerwow i czasu...
jesli ktos zachce się podzielić informacjami to będziemy wdzięczni!!
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 4

nam nie, ale w wolnej chwili jadę do sądu, w ostatnim liście napisałam, że jest to wezwanie przed sądowe więc od ostatniego pisma naliczane są odsetki ustawowe.

Powiedzcie Drodzy mieszkancy osiedla dewelopera MAT-BUD,
czy udało się uzyskać należne kary w związku z opóźnieniem odbiorów mieszkań?

Od maja ma być nowa firma sprzątająca, zobaczymy efekty.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3

Ciekawe jak rozdysponowana jest kasa ,którą płacimy za sprzątanie. Może warto zapytać w Meritum kto ile dostaje.Myślę ,że warto.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

ja przynajmniej na wszystko nie narzekam tak jak nie którzy mieszkancy
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 5

Miron utwierdzil mnie tylko w przekonaniu ze na tym forum nie warto juz bywac bo niczego sie nie da zalatwic ani uzgodnic i tylko uslyszec od jakiegos malo inteligentnego mirona kilka obelg. Pozdrawiam i zycze udanych dyskusji.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 5

a to debilka nie czepiaj sie jak Ci zle to sie wyprowadz
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 7

hahahaha.

Wesołych i rodzinnych Świąt Wielkiej Nocy Drodzy Sąsiedzi:)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

debile to jestem pewna, ze cie robily :D
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 7

TY debilu ja nie narzekam jest ok
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 8

I właśnie, śnieg leży, raz jest odwilż, raz przymrozek a śnieg jak leży tak leży, chociaż wypadałoby złapać łopatę przez kogoś kto odśnieża to osiedle i zgarnąć to..ale to za ciężkie prawda Meritum?
Jak dla mnie to obsługa tego osiedla to parodia, ale przypomnę marudzącym, że PRAWIE wszyscy co do jednego, wybraliście tego zarządce, to sobie z nim radźcie teraz hahahahahaha, pretensje miejcie do siebie, brawo, trzeba było się zastanowić podpisując coś dwa lata temu i dopuscić do głosu inne firmy i może byłyby lepsze w zatrudnianiu podwykonawców, w końcu w jakich my czasach żyjemy, jest konkurencja, takich firm jak meritum jest tysiace, każda inna, ale są takie, które szanują mieszkańców i ich pieniądze, ale po co takich szukać prawda? z wygody podpisać i marudzić, zresztą na Wiejska też wybraliście świetną włądzę :D POZDRO dla bezmyślnej ELITY rumskiej z alei dębowej hahahaha. A w ogole mnie zastanawia, ile tutaj ktoś zgarnął kasy z mat-bud + meritum+ notariusz + nie wiadomo kto jeszcze za pozałatwianie tego wszystkiego sobie nawzajem, śmierdzi na kilometr, a wy jak te kartony podpisaliscie i teraz płaczecie :D
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 10

No i ok. zamiast rozwiazac problem (jaki by nie był) lepiej pisac o innych forumowiczach. Jak ja pisze ze trzeba zajac sie odsniezaniem to nikogo nie interesuje. Teraz mam propozycje dla tych co ciagle narzekaja ze za drogo podjazd czy za drogo odsniezanie ulicy. Mamy "wiosne" łopaty do odniezania sa tansze to kupmy kilka na blok i sami odniezajmy, tylko czy o to nam chodzi?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

Dla mieszkanki6 wszystko jest stratą czasu, wszystko jest niepotrzebne i widac wszystko jej odpowiada, chociaż niedługo może napisać że mieszkanie na tym osiedlu jest stratą czasu :)

a co wszyscy mieszkańcy są nienormalni? mieszkamy na osiedlu specjalnym? czasami warto ugryźć się w "klawiaturę". Cieszmy się, że mamy takie problemy!
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 4

Gdyby byli noramlni mieszkańcy to i rozmowa byłaby normalna, a że jest jak jest to tak to już wygląda......... SZKODA SŁÓW I NERWÓW
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 8

oczywiscie ze wiosna i problemu nie bedzie. Problem bedzie za rok, ale co tam jak chcemy mieszkac na osiedlu gdzie wszystko po taniosci i niekoniecznie dobrze to ok. generalnie widze ze na tym forum jak ktos zglosi problem to i tak znajdzie sie 10 co napisze ze problem jest ale mi nie przeszkadza wiec po co go naprawiac. troche szkoda. pozdrwiam

ps. to niby jak odsniezane sa inne osiedla skoro lód i auta to taki problem???nie róbmy z odsniezania wyzszej matematyki to nie takie trudne a poza tym jeszcze nie widzialem zeby osiedla byly tak zasniezone jak nasze.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3