mieszkania Mat-Bud RUMIA ALEJA dębowa

witam co sądzicie o tej inwestycji jesli ktos kupił prosze o informacje z góry dziękuje
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 4

Re: BUDOWA RUMIA ALEJA dębowa

za tydzień w sobotę
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Sobota, niedziela i wszystkie dni ustawowo wolne są w tańszej taryfie. A z resztą sam poczytaj sobie tu http://www.energa.pl/oferta_dla_domu_obszar_wewnetrzny_oszczedne_noce_i_weekendy
Można zamówić przez neta tę taryfę, a potem na podpisanie umowy podjechać do nich. Nie pamiętam czy coś płaciliśmy za ten licznik. No i tak jak wcześniej pisałam, wszystkie prace "prądożerne" musicie wykonywać w wyznaczonych godzinach, bo inaczej to jest bez sensu. Umowę podpisuje się na rok.

Aneta kiedy odbiór mieszkanka masz??

Powiedz mi czy sobota i niedziela jest tez na 2 taryfie chodzi mi o całe dni a nie w tych godzinach co napisałas jw.?? Powiedz mi czy załozenie takiego licznika jest odpłatne?? Bo ztego co rozumiem to najlepiej opłaca sie w wekend gotowanie sprzatanie pranie itd itp.

Jedziesz do Energii na Grabówek, wypisujesz papierki, oni w ciągu kilku dni przyjeżdżają zamontować Ci licznik i jest gites. Ale!!!! Musisz sobie wyliczyć, czy będzie Ci się to opłacać. Bo taryfa tańsza jest w godz 13-15 i 22-06, dodatkowo w każdy wolny dzień i święta. No i trzeba sobie myślenie przestawić i zwyczaje. Ja włączam zmywarkę i pralkę tylko w tych godzinach, prasuję i odkurzam w weekendy. Jakieś większe gotowania tez w weekendy. No i efekt jest taki, że rachunki, które przychodzą co 3 miesiące są niższe od poprzednich o 100zł. Jak dla mnie - bomba!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

a jak zrobic 2 taryfe w pradzie??

wczoraj przejezdzałem obok nowego biura mat- buda na dabrowskiego 50 fajnie to wyglada ten budynek co postawił mat-bud bardzo piekny fajne kolory i elegancko wykonczony z zewnatrz i moze zmienia godziny przujec jak tam sie przeprowadza bo te godziny to masakra dla bezrobotnych

Artur, nigdy nie chciałam mieć domu, a na ostatnim piętrze mieszkać to też nie za fajnie, bo przecieka dach (na parterze za to ciągnie od piwnicy). A o nasze rachunki się nie martw;))) Dlatego chcemy mieć piec kondensacyjny i II taryfę w prądzie (z resztą teraz też tak mamy) i oszczędności widać na koncie;)))

Artur nie martw się na zapas, na pewno wokół budynku jak i dojazd tzn boczną uliczkę pod blok na pewno będzie ładnie zrobiona,bo musi!Droga główna do wszystkich budynków może nie być zrobiona na cacy bo wiadomo, ze nie zrobią jej dopóki nie wybudują wszystkich budynków. Na naszym osiedlu też budynki odbierane są etapami i przy każdym budynku gotowym do odbioru jest trawka i chodniki ładnie zrobione.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

ciekawe prajs to nie warto było domku kupowac za 2 mieszkania pewnie duzo zapłaciliscie wiec niewiem czy to opłacalne niezłe rachunki za gaz praktycznie wszystko podwojnie. Dziwie sie mogliscie na ostanim pietrze z antresola kupic tam jest tez duzo miejsca. A tak pozatym byłas na budowie ostro ida do przodu?? cos sie wybieram do tej justyny ale niemoge dojechac hehe z tymi sciankami działowymi.Ciekaw jestem o ta mała architekture wokoł naszych bloków zapytam sie jej.

Artur, oczywiście będziemy mieć jedną parę drzwi wejściowych:))))) A metrów jest sporo do sprzątania. Mój mąż myśli o osiemnastoletniej Ukraince, żeby mi pomogła ogarnąć chatę:))))))))

Agusia, jeśli chodzi o błędy to ciężko jest mi je wymienić. Chodzi o to, że teraz nie zwracaliśmy uwagi na różne pierdoły i mamy za swoje. Np oświetlenie w łazience mamy tylko nad drzwiami - taki plafon - no i już z malowaniem się jest kiepsko. Albo oświetlenie w dużym pokoju - wcześniej nie wiedzieliśmy gdzie będzie stał stół no i teraz mamy lampę nad stołem, znaczy się nad krzesłem:)))) Albo kwestia kontaktów - musimy nawalić ich ile się da i ile kasy starczy, bo ich zawsze mało. No i właśnie, trzeba wcześniej wiedzieć gdzie będzie stał komp, tv, sprzęt, żeby wiedzieć czy kontakt zrobić wysoko czy nisko, żeby kable nie leżały pod tv. Też żeby wciąć znawcę tematu do odbioru, bo 10 lat temu nie wzięliśmy (boi przecież my się na tym znamy) no i wychodziły babole straszne, ale już niestety po fakcie. Amen:))))

MADZIK Ty mówisz o dąbrowskiego/janowska czy alei dębowej?
bo ja kupiłam na dąbrowskiego/janowska i to tam jest przesunięcie terminu, jak coś to zapraszam na wątek z dąbrowskiego to sobie ponarzekamy :)

http://forum.trojmiasto.pl/mieszkania-Mat-Bud-Rumiaul-Dabrowskiego-t162072,1,55.html

Re: mieszkania Mat-Bud RUMIA ALEJA dębowa

Witam! Wygląda na to, że będziemy sąsiadami. Ja też kupiłam mieszkanie od Mat - Bud. Jeśli chodzi o wygląd ścian i samego wykończenia to nie jest żle, natomiast wkurza mnie przesunięcie terminu oddania lokali, myślę że winę bierze w tym wypadku tylko i wyłącznie developer, lecz oni zasłaniają się umową i chyba nic się nie da zrobić.

W zasadzie dziwie się jednej rzeczy mamy w swoich umowach odnośnie odbioru ze będzie mała architektura oraz mieszkania zrobione tak jak sobie życzymy zapewne mieszkania będą oddane zrobione profesjonalnie tak, ale mam poważne wątpliwości co do tej małej architektury skoro mam do odbioru mieszkanie w styczniu to jak oni chcą posiać tam trawę zrobić trawniki itd. itp. Z drugiej strony pierwsze 2 budynki będą oddane najszybciej prawda i co dalej ludzie odbiorą te mieszkania ale jak tam mieszkać w tym błocie na placu budowy bo wiadomo ze jeszcze następne budynki będą do budowy. Zastanawiam się czy jak odbierzemy nasze mieszkania to mogą nie dokończyć wykończenia wokół naszych budynków bo faktycznie oni będą mieli już nasz odbiór!!!! Co o tym sądzicie sąsiedzi??

hehe ciekawe czy sie doczekasz bo niewiem czy zima zrobia place zabaw zapomnij

a my czekamy na mieszkanie w 3 budynku i mój syn 6 letni marzy o czystym nie ""z****nym""przez psy placu zabaw pozdrawiamy sąsiadów
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Tak, jestem młoda mamuśka.. :) Może niedługo pomyślimy o drugim dzidźku, więc sąsiedzi za ścianą będą musieli zatyczki do uszu pokupować hehe :) żartuję oczywiście ;) Prajs,a jakie błędy masz na myśli, jeśli da się w je w skrócie opisać?? Bo ja też się boję, że zrobimy coś żle i potem będziemy musieli się męczyć latami... może jesteś w stanie udzielić jakichś cennych wskazówek? :)

to jak teraz z dwoma drzwiami wejściowymi w mieszkaniu?? wiec pochwal sie ile metrów macie ze złaczenia 2 mieszkan??

Teraz kupiliśmy w II budynku i połączyliśmy dwa mieszkania. A co do ścinek działowych to w pierwszym bloku już chyba są postawione (tak przynajmniej mówiła Justyna) to w drugim będą w tym tygodniu. Ale ile w tym prawdy to nie wiem. Oczywiście termin dostarczenia nowych ścinek był po 30 dniach od podpisania umowy, ale jakoś tak nam zeszło....:))))))
Wcześniej musieliśmy dostarczyć zmiany w ścianach nośnych i plan ogrzewania podłogowego ( po miesiącu Justyna przesłała wycenę tego ogrzewania).

to można sie domyslec z dwójka dzieci ciezko a teraz ile metrów kupiliscie ?? w którym budynku kiedy macie odbiór mieszkania?? skad wiesz ze za tydzien wam scianki działowe stawiaja?? Nasz budynek nawet nie ruszył z budowa ale to dobrze bo zima jest:)