mieszkania Mat-Bud RUMIA ALEJA dębowa

witam co sądzicie o tej inwestycji jesli ktos kupił prosze o informacje z góry dziękuje
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 4

Re: BUDOWA RUMIA ALEJA dębowa

Co do stelaży to ja jestem fanką Grohe, bo mają ładnie przyciski, a nie jak w McDonald's:)))))) Co do rozmiarów to i Grohe i Geberit mają do wyboru do koloru.
Aneta, do rogu musi być odpowiedni stelaż, bo jak postawisz zwykły przyścienny to jest szansa, że się oderwie, bo będzie przymocowany tylko w 2 punktach. Lepiej dopłacić i mieć pewność, że jest ok.

Siedziba chyba jeszcze na starym miejscu, bo codziennie przejeżdżam koło nowej, a tam ciemno. A mieli się przenieść 5 listopada:))))

Anetko, po raz pierwszy słyszę, żeby ktoś nie miał parapetów. Nigdy się nad tym nawet nie zastanawiałam, ale może i masz rację? A powiedz, okno i ścianę pod oknem masz w linii prostej czy okno jest cofnięte? No i szkoda, bo parapetówy teraz nie możesz zrobić:))))

Co do rezygnacji z sanitariatów i innych rzeczy to można je wziąć i sprzedać na Allegro. Trochę więcej roboty z tym jest, ale kasę większą można dostać. Bo oni rzeczywiście oddają grosze, dużo mniej niż ten sprzęt jest wart. Oczywiście nie jest to Villeroy & Boch, ale na pewno nie kosztuje tyle co oni zwracają.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

zwykły kiepsko w narożny.

a jest różnica w stelażu narożnym i zwykłym? tzn czy mozna np zwykły dać w róg itd?

tylko ono jest dosyć szerokie (tzn. stelaż) a ja bym wolała jednak węższe, mają też?

geberita proponuje solidne wc podwieszane

to dobrze że ja nie mam wcale parapetów :)
a powiedz mi jak się znasz na budownictwie, wiesz czy jest jakaś różnica w jakość wc podwieszanym kiedy różni się szerokością? czy te szersze zestawy są stabilniejsze czy jak?

wiem pareset złotych ceny odwzorowują to co nam proponuja czyli słabe badziewie ja nawet z parapetów zrezygnowałem bo jak mi powiedziała ze sa z metra cięte i plastikowe to sie za głowe złapałem

nie mam jeszcze projektu kuchni ale robią go za darmo

tak, rezygnowałam z sanitariatów, ale kasa z tego marna, nie wiem skąd wzięli te ceny :D

Czyli dostałas zwrot kasy pewnie z jakis standardów zrezygnowałas mi tak tłumaczyła ze ja zrezygnuje z wanny , kibelka itd. to potem obnizy sie koszt mieszkania i bedzie FSK. Prawda?

z jakiej firmy kuchnie zamawiasz?? Powiedz mi czy projkt zrobili darmowo i Ci zostawili go do wglądu??

myślałem że juz zapomniałaś fajno że pamietasz

na kuchnie nadal czekam na wycenę, bo na razie nie prosiłam o nią, gdyż nie wiedziałam co z odbiorem, ale dobrze że mi przypomniałeś :) muszę zadzwonić teraz już mogą wyliczać, wtedy dam Ci znać jak cena itd
co do odbioru to chyba weźmiemy kolegę który ma firmę budowlaną i się trochę na tym wszystkim zna
a co do siedziby mat bud to chyba są jeszcze na starym miejscu bo dostałam od nich wczoraj pismo i proszą o zwrot na stary adres (dostałam korektę FV)
Artur a Twój projekt powinnam zacząć w ten weekend :)

Aneta sam z męzem odbieracie mieszkanie czy kogoś chcecie do tego wynająć jakiegoś fachowca bo chyba niedługo odbiór was czeka?? Jak tam kuchnia gdzie zamawiałas i jaki koszt mniej więcej??

wiecie co z vatem??

i jak dowiedział sie coś nowego.?

mój mąż był dziś w matbudzie i mają biuro tam gdzie zawsze póki co

musze zadzwonić gdzie mam jechac do mat-bud,a bo sam juz niewiem pisało u nich w biurze ze od 3 stycznia na dąbrowskiego 50 przyjmują. Ciekawy jestem jak z tym vatem zrobią skoro kupiliśmy w 2010 a co teraz zresztą transzy z jakim vatem?? Orientuje sie ktoś z sąsiadów:) ??

zapewne wtedy ja Wy Aneta bedziecie mieli odbiory w połowie stycznia

szczerze w to wątpię, bo jak ostatnio byłam na janowskiej/dąbrowskiego to byli jeszcze daleko w polu z wykończeniem pomieszczeń, ale może jakimś cudem już się przenieśli

Czy wiecie zeby mat - bud przeniósł sie juz na nowy punkt??