mieszkania Mat-Bud RUMIA ALEJA dębowa

witam co sądzicie o tej inwestycji jesli ktos kupił prosze o informacje z góry dziękuje
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 4

Re: BUDOWA RUMIA ALEJA dębowa

watpie wto zeby sie wyrobili
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

witam nowych sąsiadów,
my mamy mieszkanko w bloku 1, czyli coraz bliżej do odbioru. W umowie mamy sierpień mam nadzieje, ze się wyrobią, fajnie byłoby gdyby szybciej oddali.

styczeń 2012 wiec ominie mury i wnetrze mrozy poniewaz wiosna i latem najwiecej beda budowali

Artur99 a kiedy masz odbiór mieszkania?

BUDOWA RUMIA ALEJA dębowa

wg mnie kipsko że w takich mrozach budują ulepszacze nie są dobre do zapraw i cementu zresztą maja terminy które bedą ich gonily w przyszłym roku dlatego to olewaja no coż ciesze sie ze moj budynek numer 4 jeszcze nie stanał na nogi

Re: Komunikacja RUMIA ALEJA dębowa

mi obwodnica tez nie przeszkadza

Budowa idzie pełną parą! Przed Wigilią betoniarki w ruchu i ludzie też :) W tej chwili chyba garaż budynku nr 5 nawet już stoi, moja 4 napewno ma już garaż :) Co do obwodnicy to rzeczywiście ma powstać, podobno kasa z Unii nawet spłynęła... Ale ja się nie przejmuję, bo za naszym osiedlem są jeszcze domki jednorodzinne, które będą nas separować. A po drugie w tej chwili auta dostawcze i tiry cisną z Hutniczej przez nowe rondo na Dębogórską w stronę Redy, a mimo to przy Aleji Dębowej jest spokojnie. A z tego co się doczytałam, to właśnie dla tych ciężarówek ma być ta obwodnica, czyli będą jeździć jeszcze dalej nas. Jak dla mnie obwdnica może być :)

Teraz po tym co sie dzieje za oknem kiepsko bedzie im szła budowa naszych mieszkań dobrze że mojego bloku nie zaczeli budować najgorzej ma 1 i 2 budynek dostanie w pupe troche mury itd itp.

szczerze to długo jeszcze to potrwa ta budowa tej autostrady 2002 rok to było projektowane czyli juz 8 lat mineło.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

proponowałabym obejrzeć dokładnie okna i drzwi balkonowe oraz mieliśmy tłuste plamy na ścianach

Na przykład tu http://www.napolwyspie.pl/opat_plan.pdf na str 18 - tylko trzeba się przypatrzeć i znaleźć nasz rejon:)

a gdzie w necie podaj link

Agusia, ja teraz mieszkam na Saperów, zatem nie aż tak daleko od Ciebie:)
I przejmuje się jeszcze jedną rzeczą - nie wiem czy wiecie, ale całkiem niedaleko naszego nowego domu będzie przechodzić Obwodnica Północnej Aglomeracji Trójmiejskiej. Nie wiadomo kiedy ją wybudują, ale wiadomo, że węzeł będzie tuż obok nas. W UM są plany, ale w necie też.

Prajs, dzięki już jestem spokojniejsza :) A co do smrodku to ja w ogóle się tym nie przejmuję, mieszkam od urodzenia na ul. Derdowskiego jest to jedna z prostopadłych do Dębogórskiej, do Aleji Dębowej mam 10 min spacerkiem, więc również mieszkam w strefie smrodku i kiedyś rzeczywiście było czuć, ale sporadycznie 2-3 razy w roku i to latem przy mega upałach, ale wtedy waliło pół Rumi - Janowo, Centrum, nawet przy dworcu w Rumi było czuć... jednak 2-3 dni naprawdę można było się przemęczyć. Od 2 lat nie przypominam sobie żadnego smrodku, nawet zapomniałam, że ten problem kiedyś istniał :) I nie będzie napweno wyglądało to tak jak niektórzy wyolbrzymiali, że nie będzie można na balkonie posiedzieć, czy że będziemy musieli zamykać się szczelnie w mieszkaniu... Więc dla mnie temat jest śmieszny :) Nie ma się czym przejmować :) Po ulepszeniach, które wprowadziła oczyszczalnia nie sądze aby ten smród jeszcze kiedyś się tak wybił :)

Kaja, jest to co najmniej dziwne z tymi grzejnikami. Przecież to jest TWOJE mieszkanie to możesz mieć to co TOBIE się podoba. Możesz piec wybrać, ogrzewanie podłogowe, grzejniki. Albo deweloper nie idzie na rękę i nie chce mu się wykłócać o grzejniki, albo czekać aż klient je zamówi. Każdy deweloper działa na innych zasadach.
A najgorsze jest to, że przed podpisaniem umowy wszystko jest pięknie, różowo, a potem......

Prajs- ja zapytałam o grzejnik wysoki pionowy ale powiedzieli, ze nie ma takiej szansy,pewnie gdybym drążyła temat to by cos wyszło, a tak olałam...

I powiedzcie mi jeszcze coś, bo myślałam, że wszystkie bloki będą takie same, a Wy piszecie, że macie garaże, a u nas są tylko miejsca parkingowe. Szkoda, bo wolałabym garaż mieć. Czy one będą stały gdzieś osobno? Jak to jest?

Kajagdynia, co do grzejników to architekci tylko proponują - Ty sama możesz sobie dobrać takie grzejniki jakie Ci pasują. I jest pełno grzejników pionowych, są z lustrami, są powyginane i milion innych. Cena tez milionowa:))))

Agusia, wrzuciłaś linka do forum rumskiego - to ja założyłam ten temat:) I jednak kupiłam mieszkanie. Mi bardziej chodziło o smrodek z oczyszczalni, a te linie to wyszły przy okazji.

Jeśli chodzi o odległość linii wysokiego napięcia od zabudowań to też drążyłam ten temat. Byłam nawet w UM. I wygląda to tak - te linie idą nie nad blokami tylko pomiędzy, a odległość musi być około 5m. Tu jest więcej informacji na ten temat i są podane normy http://www.archipelag.pl/aktualnosci/architekt-archipelagu-radzi-w-jakiej-odleglosci-od-linii-wysokiego-napiecia-mozna-wybudowac-dom.html
A wszechobecne mikrofalówki, czajniki elektryczne czy inne komórki mają większe pole niż te kable. No i w siatkówkę będzie gdzie pograć:))))

Ina, fajnie, że wrzuciłaś te foty z mieszkania, bardzo dziękuję. Piec wcale nie jest duży i grzejnik też. Tym bardziej, że grzejniki są dobierane do wielkości pomieszczenia, żeby ciepło w tyłek było.
Ina, a powiedz, będąc w mieszkaniu już kilka razy - zauważyłaś jakieś babole? No i czy mieszkanie będziesz odbierać z fachowcem znającym się na rzeczy czy sami będziecie? Jakiś czas temu znalazłam ciekawe wpisy osób, które właśnie odbierają mieszkania i piszą na co warto zwracać uwagę: dla chętnych http://gdansk-zakoniczyn.mojeosiedle.pl/viewtopic.php?t=4108&start=15&sid=65be050d90ca77f54788a4312b4e78e4

kurczę też mnie kusiły ceny na tym osiedlu, ale chyba dobrze że nie kupiłam
jakoś obawiałabym się tych linii energetycznych

http://www.mtk.pl/forum/read.php?3,50435 a propos linii...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0