mieszkania Mat-Bud RUMIA ALEJA dębowa

witam co sądzicie o tej inwestycji jesli ktos kupił prosze o informacje z góry dziękuje
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 4

Re: Komunikacja RUMIA ALEJA dębowa

sorki, że drążę temat tych linii, ale jakiś czas znalazłam forum, gdzie była ostra dyskusja na ten temat i niektórzy przez to rezygnowali z zakupu, dzwoniliśmy do Energi i też potwierdzają, że wszystko OK, ale męczy mnie to teraz. Jak znajdę to forum to prześlę linka, argumenty mają tam niezłe.....
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

za garaż płaciliśmy 15 tys., nie dało się nic wynegocjować...

My podpisaliśmy umowę na początku grudnia, a co do vat-u to wg mnie trzeba będzie zapłacić ten 1% napewno, z umowy jasno to wynika.

przypomne, ze mam umowe z deweloperem Semeko.

artur a macie w umowie punkt mówiocy o ew zmianie podatku?
Bo ja mam niestety...i trzeba będzie zapłacić 1% od przelanych transz w 2011r., co w naszym przypadku daje ok 1000zł :(
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

ja bede mieszkał na 1 pietrze w budynku nr 4 z liniami napiecia jest wszystko okey powiedz mi dawno kupowałas?? musiałas płacic za garaż?? Co mówiła justyna o 1% podatku bedziemy musieli zapłacic skoro w tym roku kupilismy mieszkania??

Witam! My z mężęm też kupujemy mieszkanie w aleji dębowej w budynku nr 4 na parterze (57m), niepokoi nas trochę linia wysokiego napięcia biegnąca obok osiedla. W mat-budzie babka twierdzi, że wszystko jest zgodnie z normami, ale taki developer może mieć "sposoby" żeby uzyskać pozwolenie... Czy ktoś badał ten temat? I czy ktoś z Was też będzie mieszkał na parterze?

ciekawe foty dzieki Aneta

chyba wszyscy mają w mieszkaniach mat-bud grzejnik w łazience :)

a grzejnik w łazience ja bede miał

ten pokój ma jakieś 25m2 :)
a piec nie taki duży jak wygląda :)

jeny strasznie ten piec duży ale zawsze można go chyba zabudować?

Ina ile masz m2 pokoj że grzejnik taki duzy?
Powinni robić takie pionowe długie bo tak to troszke powierzchni zajmuje...nie bardzo zastawiac a powierzchnia zmarnowana... architekci nie myśla...no chyba, ze inaczej sie nie da...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

ok udało się, wrzuciłam fotki grzejnika w pokoju i w łazience oraz pieca

http://img413.imageshack.us/img413/1773/zdjcie0063f.jpg
http://img696.imageshack.us/img696/6817/zdjcie0064n.jpg
http://img600.imageshack.us/img600/8864/zdjcie0065g.jpg
http://img704.imageshack.us/img704/5228/zdjcie0066y.jpg

niemoge wstawic Ina

sądze ze niedadza rady do pazdziernika ztego co widziałem ostatnio na budowie nawet dachu niema pierwszy budynek kupa roboty

Jesli chodzi o komunikację to wiem że co jakiś czas kursuje autobus 85 na dworzec. Z czasem pewnie będzie lepiej i coś wykombinują. Pamiętajcie że obok jest Osidle Królewskie wiec istnieje możliwość że coś jeszcze wykombinują.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Słuchajcie nie ma co się wykłócać o te rury. Tak jak pisałam wcześniej wg Justyny nie ma być żadnych widocznych rur, bo sama ona mieszka w mieszkaniu od MATBUDU i wie jak to wygląda. Po zatym z tego co mi wiadomo tak już się tak nie buduje i wszystko co jest zbędne jest umiejscowiane w ścianach, bo liczy się estetyka. Odbierając mieszkanie każdy fachowiec tak Ci powie, że jest to fuszerka. Nie ma co się artwić na zapas. My mamy rzekomo odbiór w październiku więc będę pisać co i jak. Jeśli zaś chodzi o to o czym mamy decydować to: ścianki działowe 30 dni od czasu podpisania umowy, umiejscowienie kontaktów, i gdzie ma być armatura łazienkowa, zlew w kuchni, kuchenka, piekarnik itp. Czyli wszystkie przyłącza. A co do zabudowy pieca słyszałam że jest to zabronione. Ze nawet szafki nie można mieć. Coś wiecie w tym temacie?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

nie mogę dziś wstawić fotek, wyślę je do Artura na maila, i może je wstawi :)

Komunikacja RUMIA ALEJA dębowa

uważam także że komunikacja od naszego osiedla jest marna i daje wiele do życzenia brak autobusów daleko do przystanków to jest duży minus tej inwestycji