mieszkania Mat Bud Rumia,ul. Dąbrowskiego

Możliwość negocjacji-ile mogą zejść z ceny? cena wyjściowa 5500zł/m2 może jest tu ktoś kto kupił tam mieszkanie?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

Warto tu kupić . ja kupiłem mieszkanie w Rumi przy ul. Bydgoskiej 2007 . do dziś są spadające balkony. jeśli ktoś chce kupić mieszkanie w mat bud to niech przyjedzie na Bydgoską i zobaczy "dzieło" tej firmy.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

ja nie bardzo mogę już udzielić rzetelnych informacji bo udało mi się sprzedać mieszkanie i wyprowadzić ponad 3 lata temu, mat budu nikomu nie polecę i nigdy bym więcej od nich nie kupiła
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: GAZ w Mb

witam czy ktoś wie czy to forum zostało gdzies przeniesione bo widze ze ostatni post jest z marca. czyzby nikt juz sie nie udzielał i nie miał pytań?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

czyli opłaty niewielkie. A tak ogólnie to chciałam wszystkim narzekającym napisać ,że nie ma deweloperów idealnych tak jak nie ma idealnych klientów:) a MAT-BUD jest i tak najbardziej uczciwą firmą ze wszystkich. Ja się nie zawiodłam a wręcz przeciwnie- mile rozczarowałam. Mam wielu znajomych również zadowolonych ze współpracy z MAT-BUD ale niestety zawsze znajdzie się ktoś niezadowolony bo przecież nie urodził się jeszcze taki, który by wszystkim dogodził. Polecam.

dzieki czyli niema tragedi

Artur
nie mam pojęcia jak wychodzi gaz w zimę, gdyż dostaję tylko co 2 miesiące prognozę a co pół roku ma być rozliczenie (takie przepisy weszły w gazowni) z tego co sama patrzyłam wg licznika to powinno być ok 200zł miesięcznie w zimę zużycie więc spoko, a za lato dostałam po 6 miesiącach rachunek na 300 parę zł więc też malutko

GAZ w Mb

Aneta

Jeśli tu jeszcze zagladasz mam takie pytanie jak wychodzisz teraz z opłatami za gaz w zimie a jak w lato jesli mozna spytać??

Re: akt notarialny

Aneta a mozesz przypomniec jakie byly te niekorzystne zapisy w akcie notarialnym?

czynsz mam ok200zł z wodą do tego prąd 200zł co drugi miesiąc i gaz, ale nie dostałam jeszcze rachunku więc nie wiem jak to wyszło latem, ale pewnie nie najgorzej

a powiedz mi jak wychodzisz z czynszem w lato??

hmm 2000zł +200zł za wpisanie banku do KW

a ogólnie ile Cie ten akt wyniósł w całości??

wszyscy podpisali akty z niekorzystnymi wpisami, nie wiem co dalej będzie, na razie okres wakacyjny dużo urlopów więc jako mieszkańcy nie mieliśmy się jak spotkać, może coś się ruszy we wrześniu
.
jak się mieszka?
ogólnie dobrze, już się przyzwyczaiłam do Rumi :)
tylko wieczorami i rano słychać jak sąsiedzi się krzątają po mieszkaniu więc to trochę wkurza, ale po za tym jest ok
choć nie ukrywam że matbud nadal się nie wywiązał ze zrobienia poprawek, a minęło już 8 miesięcy od odbioru

akt notarialny

i Jak tam Aneta jak rozwiązałas sprawe z aktem notarialnym?? Jak sie mieszka w nowym domu??

Re: Uwaga !

hej aneta i jak sie mieszka juz wszytsko w porzadku akt notarialny podpisałas??

bo ci sami ludzie i tu i tam kupili mieszkania!!!!!narzekają na mat bud a i tyak kupują.....więc czemu ma slużyć ta cała netowa dywagacją?!?

w wątku "aleja dębowa" mowa jest o artykule który ma się ponoć ukazać o bloku przy janowskiej. czy ktoś wie kiedy i gdzie to ma być opisane? no i dlaczego takie informacje piszą ludzie tam a nie tu:)

Re: Uwaga ! Wszyscy potencjalni nabywcy mieszkań od Mat-Budu

Mieszkanko kl C, z tego co piszesz to nie wszyscy lokatorzy Waszego bloku mają problem z aktem notarialnym. Nawet jedna dziewczyna osobiście napisała o tym. Od czego to zależy? Czy chodzi o notariusza, o piaskownicę czy o co? No i czy mieliście już rozmowę z firmą w sprawie notariusza? Na czym stanęło?

no chyba każdy a przynajmniej większość dostal projekt umowy,
ech ludzie

czytam te wypowiedzi i mi słabo :(
ludzie idzcie kupić mieszkanie w królewskim bez hali komórki i cekoli w dodatku w ogromnym molochu idt...... za dużo większą kwotę:(

Inne tematy z forum

Malowanie elewacji (4 odpowiedzi)

Powie mi ktoś ile bierze się teraz za malowanie elewacji w Niemczech okoliczne tierr

Kartony do przeprowadzki (18 odpowiedzi)

Skąd najszybciej można wziąć kartony do przeprowadzki? Jakie sklepy maja ich dużo? Może...

Gecco Deweloper (10 odpowiedzi)

Jeżeli ktoś jest zainteresowany szczerą opinią polecam przejść się po mieszkańcach inwestycji na...