mieszkania Mat Bud Rumia,ul. Dąbrowskiego

Możliwość negocjacji-ile mogą zejść z ceny? cena wyjściowa 5500zł/m2 może jest tu ktoś kto kupił tam mieszkanie?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

Re: mieszkania Mat Bud Rumia,ul. Dąbrowskiego

tak kupilismy z zona 50 metrów w budynku nr 4 jestesmy zadowoleni z umowy itd itp jest to dobry developer pytałem w bankach o opinie o nich znajomych
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jeśli chodzi o łąki to ma być jakaś mała inwestycja i tyle podobno na tych łąkach są ujęcia wody i nie przewiduje się innych inwestycji tą informacje otrzymałem z biura Mat -Budu

Tak bardzo chciałam mieć własne mieszkanko, rozsądny metraż za rozsądną cenę... I takowe znalazłam. Ale teraz mam ogromne obawy, bo się dowiaduję coraz więcej rzeczy: a to że oczyszczalnia jest w sumie bardzo blisko, a co za tym idzie zapachy są niemiłe, a to że jakaś linia energetyczna grożąca zdrowiu (skoro ma tam być to raczej jej nie usuną i nie zmniejszą szkodliwości i hałasu), a to że obok jest masarnia Kummer i że będzie hałas (samochody dostawcze będą jeździć ul.Dębogórską, kwik zarzynanych zwierząt, smród itp.) :( Same negatywy.
A wie może ktoś co ma być w przyszłości budowane na tych łąkach obok osiedla? Z góry dzięki za odpowiedz.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

~ Gosia
Witaj :) Ja mieszkam dużo, dużo dalej i czasem w Rumi coś się czuje. Ja nie mówię, że te miasto jest złe ale to już przez gro lat jest przyzwyczajenie.
Chodzę czasem tam na spacer, gdzie Mat Bud buduje i wiem, że dobrze im idzie.
Miała tez kiedyś okazję pracować w tej firmie i wiem, że wszystko wykonuje się tam nalezycie. Nie występuje tam bajzel, nic nie ginie, każdy współpracuje. Klient ważny jest i czas się dla Niego znajdzie :)
Były to czasy dobre i miłe :)
Dlatego choć u Nich mieszkania nie kupuję, to z czystym sercem i sumieniem ich polecę.
Co do ewentualngo problemu z linią energetyczną, to nawet jeżeli takowa faktycznie istnieje, to Oni sobie z tym poradzą.
Pracowałam u Nich jak oddawali dwa budynki, z Klientami się dogadywali, problemów nie robili. Co do obsługi, to są porządni.

Tak więc, jeżeli ktoś nad Nimi zastanawia się, to bynajmniej nie słodzę a ich chwalę, bo wiem jak się z nimi pracuje.
Bo skoro po latach na ulicy się sobie w twarz nie pluje, a uśmiechem obdaruje, to jest dobrze.

Witam,
Planuję kupić mieszkanko na osiedlu Aleja Dębowa, ale właśnie gdzieś wyczytałam, że tam ponoć jakieś nieprzyjemne zapachy dochodzą. I na dodatek jakiś problem jest z linią energetyczną. Ktoś coś wie na ten temat więcej??? Proszę o pomoc bo jestem w kropce :(

tak ja, ale nikt poza mną się nie odzywa

ktoś kupił??

i jak ktos kupił w ostatnim czasie w mat-budzie mieszkanie?
interesuje mnie inwestycja na janowskiej, szukam sąsiadów :)

O mat budzie słyszałam i czytałam same pozytywne opinie.
Jeśli interesuje Cie Mat bud na Dębowej to mieszkania maja w dobrej cenie od 3900zł/m2 w semeko po negocj. 4376zł/m2

Witam Ja w sumie też się zastanawiam Czy kupic w Rumi mieszkanie z Mat Bud, czy z Semeko Reda Park.
Posiadam już kawalerke kupioną z semecko w Kamienicy Subisława. No i powiem że jestem bardzo zadowolony. Zobaczymy kto bedzie miał dobrą oferte.. Kupował ktoś z Mat budu, czy to sprawdzona firma?

Nie jest to dużo jak dojdą dzieci ale zawsze to 3 pokoje.
Nie nie to nie tam gdzie bedzie Aqua,tylko troszkę dalej,od ulicy Obwodowej narazie aż tak zabudowań nie widac. Zaraz obok rzeczki Reda. Takie 3 kondygnacyjne budynki. 4376zł.m2
Mimo, że jeszcze tyle czasu to już powoli w myślach mebluje hehe;)

No my musimy zmienić, bo nie mieścimy się tu już.
A powiedz, gdzie Semeko teraz stawia? Mówisz o Aqua? I jak to nie jest tajemnica to za ile za metr?
Fajnie jest zaczynać nowe życie!!!!! Ustawiać ściany, meble, kolory na ścianach itd itp

Nie wiem czy za 10 lat bedziemy zmieniac mieszkanie :) zreszta nigdy nic nie wiadomo.
Byliśmy w semeko i na 99,9% kupujemy tam mieszkanko :) w ofercie mają takie jakie chcieliśmy, do tego negocjujemy cene,w ostatniej chwili trafiliśmy na promocję i zaproponowaliśmy cenę,dziś mają dać znać czy się na nią zgadzają jak tak to podpisujemy umowę :) na miejscu mają bardzo kompetentna doradce tak wiec obejdzie sie bez biegania miedzy bankiem a deweloperem,wszystko sami zalatwiaja na miejscu. Wiem juz co czujesz z tym podnieceniem hehe :P

Dla nas to już będzie drugie mieszkanie. Zatem Wy jesteście na tym etapie co my 10 lat temu:)
No i jak w Semeko wyszło? Bierzecie tam? A jak w MatBudzie to które mieszkanko?
My dziś załatwialiśmy kredyt, znaczy się linę na szyję:)))))
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Od strony balkonu powinno być po południu słoneczko :)
super są te mieszkania z tym duzym balkonem ale neistety za duży metraż dla nas...
tu sprawdzam mieszkania ale to chyba tylko zcesc mieszkań jesli budynkow ma byc kilka. http://mat-bud.rumia.pl/PL/osiedle_aleja_debowa/plany.html

Oj tak domyslam sie,kredyt podobno bardziej wiaze niz malzenstwo...
Dzisiaj chcemy podjechac do semeko podpytać o wszystko. Ciekawe...

No nie wiem, mój mąż też mówi, że to strona północno-południowa, ale dla mnie jest inaczej:))))) A powiedz mi Kaju, gdzie widać ile jest mieszkań wolnych? Bo nie mogę tego znaleźć.
Po zakupie - hmmmm - szczęśliwa i przerażona kredytem. Ale wiem, że dużo ludzi żyje na kredyt, więc jakoś to będzie.
No i co z Semeko? Coś już wiesz?
Masz rację, to mieszkanie ma długi balkon.

Na stronie www pokazuje wskaźnik że jedna strona jest południowa... chyba że się mylę. Na str jest jeszcze dużo wolnych mieszkań w 2 budynku. To duży metraż,to chyba są te mieszkanka z dużym balkonem? I jak się czujesz po zakupie?:D

Te mieszkania są bardziej wschód-zachód. W cenie jest wszystko, nawet przeróbki. A metraż to 76mkw.
Jednak z tego co wiem to raczej wszystkie mieszkania już poszły, ale na pewno zostały w kolejnych blokach.

Jaki metraż :) w cenie miejsce postojowe w hali?Piwnica jest?
Chyba wszystkie mieszkania sa na przestrzał, pn-pd...
Tak w semeko...jak nam nie zwinął i zejda z ceny to bierzemy tam, nigdzie jeszcze nie mamy nic zarezerowane. Musimy czekac z zakupem do końca lipca,po ślubie bierzemy kredyt :)

Nie wiem jak Ci powiedzieć - jakie? Nie znam numerów, ale od strony łąki a nie od strony Dębogórskiej. A w Redzie to gdzie? W Semeko? A w MatBudzie masz juz zarezerwowane czy tylko myślisz?

Inne tematy z forum

Jakie okna polecacie? (161 odpowiedzi)

Potrzebuję dobrych okien, jakie firmy z trójmiasta polecilibyście?

Meble ogrodowe (57 odpowiedzi)

Założyłem nowy wątek, bo wszystkie dotyczące mebli ogrodowych są już bardzo stare. Jakie macie...

Wynajmować czy na kredyt brać... Jak żyć? (183 odpowiedzi)

Co lepsze, a może co gorsze..?! Bawić się w wynajem, spłacać czyjś kredyt czy już lepiej zacząć...