ile planujecie wydać na ślub i wesele?

znalazłam na forum podobny wątek, jednak tam dziewczyny wypisywały tylko kwoty, a nie o to mi chodzi...
Jestem ciekawa jak rozkłada się ta suma u Was. Ile pieniedzy na fotografa, salę, zespól...
Chcialam porównać swoje wydatki, bo wydaje mi się, że chyba przepłacam.... :/ we wcześniejszym wątku który znalazłam ceny które padały najczęściej na 100os to ok 20 tys.... mnie wydaje się ze zdecydowanie nie zmieszczę się w tej kwocie....
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: ile planujecie wydać na ślub i wesele?

no to widzisz, dorabiamy podobnie, ja również uczę angielskiego tylko że w szkole językowej. Poza tym jakbyś była tak blyskotliwa na jaką się kreujesz to zauważyłabyś, że niecałe 3/4 kwoty nie musi się równać 30 tys, tak samo jak to, że nie finansuję ślubu sama ale z narzeczonym, który rownież zarabia pieniądze. Pozdrawiam serdecznie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Alez oczywiscie, nie neguje. Skoro jestes w stanie dorobic wieczorami ponad 10tys.zl za miesiac, to musi to byc dobrze platna praca studentko. Ja tez jestem studentka dziewczynko. Dorabiam nie wieczorami, a w dni wolne. Tyram dorywczo, prowadzac finanse w trzech malych firmach. Dodatkowo jak znajde troche czasu to udzielam korkow z matematyki, fizyki i chemii. Rowniez z j.angielskiego i wloskiego. I wiesz co, aby zarobic ponad 10tys.zl musialabym pracowac trzy miesiace lub dwa, pod warunkiem, ze nie kladlabym sie spac. Ja nie neguje Twojej radosci odnosnie przyszlego slubu. Ja tylko cie prosze, abys jako studentka nie pisala takich i sie nie osmieszala na forum, ktore czyta kazdy
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

mam dobrze płatną pracę, DZIEWCZYNKO
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

skoro "juz tylko niecale 3 miesiace na tylko 3/4 sumy z 40 tys.zl", co daje nam 30 tys.zl, to faktycznie TYLKO zostalo ci dziewczynko "dorabianie" wieczorami i to bardzo intensywnie. Minimum trzech w kazdy wieczor po 120/h. No chyba, ze w Tesco tyle placa wieczorami za wykladanie towaru, to przepraszam.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

poprawka niecałe 3 miesiące*
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

maja, powodzenia! :)
my tez finansujemy wszystko sami.
Mój narzeczony pracuje, ale ja jestem jeszcze studentką i dorabiam wieczorami. W pół roku musimy zebrać ok 40 tysiecy. (zostały nam juz tylko 2 miesiące i niecałe 3/4 kwoty do zebrania... ale wierzę że się uda...

a ja az sie boje liczyc za dwa lata wszystko pojdzie w gore:((((a sfinansowac chcemy wszystko sami...no coz zaczynamy odkladac.

Sala 200zł za osobę +1700 zł poprawiny
Wystrój sali 700zł+500 zł pokrowce na krzesła
Ciasta i owoce 1500zł
Opłaty w Urzędzie+zapowiedzi itd.1000zł
Suknia ślubna+dodatki 2000zł
Fryzjer+kosmetyczka+makijaż 700 zł
Wiązanka dla mnie+świadkowa+podziękowania dla rodziców 500 zł
Suknia i dodatki na poprawiny 500 zł
Obrączki 1150 zł
Garnitur+buty 1000 zł
Dekoracje samochodu 70 zł (samochód mamy od znajomego dlatego nic nie płacimy za wynajęcie)
Fotograf+kamerzysta 4500 zł
Orkiestra z poprawinami 3000 zł
Zaproszenia+etykietki na wódkę+księga gości+poduszka pod obrączki 250 zł
Dekoracja kościoła 120 zł (wynajmujemy)+koszt kwiatów przed ołtarz
Chór+organistka 300 zł
Alkohol+napoje 5000zł
Transport gości 1500 zł
I tak zbiera się pokaźna suma:(Jedne koszty idą w dół inne rosną ale 40 tysięcy muszę liczyć...

No ostatnio w Polsce temat numer 1 to cukier :-)))

Witam mamy ślub 2 lipca br. na około 135 osób i póki co to :
sala 2100
kucharka 3600
wódka 4200
garnitur 800
zespół 1600
dj popr 600
na jedzenie z napojami wydamy około 8000...na szczęście cukier już kupiliśmy... :)))

marzena a jak liczycie alkohol, bo wyszło Wam bardzo tanio?

my mamy wesele na 90 osób jeszcz enie wszystko mamy kupione ale koszty są takie
sala- 170zł /osoba
poprawiny 30zł/ osoba
zepół- 3000
kamerzysta-1300
fotograf 2500
skrzypaczka 250
alkohol 2500
suknia + dodatki 44000
zaproszenia, winietki,zawieszki-200zł - robiłam sama
dekorcja kościóła , sali, bukiety - 1500zł
obrączki 1300zł
samochód, garnitur, opłaty w kościele i urzędzie - tego jeszcze nie mamy

mala ja zamawiałam w Redzie

http://www.galeria.magnolis.nazwa.pl/dekoracje-slubne/kosciol/#55

tutaj:) a dekoracje sali robiła nam nasza resytauracja

Zapraszam do zapoznania się z nasza ofertą http://www.agatadekoracje.pl
Dekoracja kościoła od 400 zł
dekoracja sali od 800 zł.

image

pozdrawiam
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Dziekujemy. Dekoracja kosiola: krzesel i klecznika-500zl (przeciez tkanine firma ma i ja tylko wypozycza nam na 1 h a skorzysta z niej jeszcze ponad set par), kompozycje przy lawkach ok350, bukiet przed oltarzem 400. Za sale tez niezle licza-np. bukiet na stole pary mlodej 300, a 6 bukietow na stolach gosci=600zl. Nie rozumiem dlaczego dekoracja stolow(np.organza) licza x zl razy liczbe gosci? To nie wszystko- mozna wypisywac i wypisywac. Moze mozesz mi podpowiedziec gdzie moge zamowic kwiaty i reszte dekoracji?

Pola, my marzymy o gospel na slubie. Moze Ci Twoi znajomi u nas tez sie zaprezentuja??? Podaj, prosze namiary. Kiedy masz slub?

mala ceny troche... weselne, ale rozumiem, ze takie wybraliscie. za kosciol to zdecydowanie za duzo. od nas chcieli od 700, a inna firma udekorowala super za 300 ze swiezych kwiatów., sala za 600. torty- wenta od 27 zł za kilo, swieze i super , dowoz gratis. odpoczynku:)

My organizujemy wesele na 100 osob i zrobilismy kalkulacje-55tys. i to jeszcze nie wszystko (drobiazgi mysle ze wyniosa dodatkowe 2tys). W cene nie jest wliczony moj ubior. Tylko, ze my mamy orkiestre za 8tys. i wydatki sie duza podnosza. Wina mamy b.dobre francuskie (nie do kupienia w Polsce), wodke Finlandie. Przeraza mnie firma dekoratorska-chca za wystroj sali i kosciola ok.3,5tys-jeszcze sie nie zdecydowalismy, ale uwazam ze spora przesada!!! Zastanawiamy sie tez nad cukiernia T.Deker-1kg tortu 70zl. a na 100 osob potrzeba ok.15kg=1050zl. Za restauracje placimy 20tys (bez poprawin, bez sokow), foto 2,5tys a filmowanie 2,4tys.I z wiekszych wydatkow to obraczki z Apart za 4,4tys. I wyszla nam piekna kwota ;)
Juz jestem zmeczona tymi przygotowaniami i szukaniem wszystkiego w necie (dodam, ze nie mieszkamy w Polsce, wiec mamy troche wszystko utrudnione). Za 3 tyg. wylatujemy na urlop, bo musimy troche ochlonac ;)

Doczytałam że rozłożyć :)

1. 165 zł /os wesele z poprawinami i noclegiem - ciasta, tort i ciasta na polter wliczone w cenę
2. 1800 zł foto+video
3. 2700 zł zespół
4. 1500 zł garnitur
5. 500 zł buty x2
6. 200 zł bielizna
7. 2500 zł alkohol
8. 2000 zł obrączki

No i jakieś duperele, kościół, kwiaty, napoje, owoce.

70 osób, 25 tys.

Inne tematy z forum

Czy slub cywilny to wogole slub??? (208 odpowiedzi)

Przeciez tam nikt nic nikomu nie slubuje!

Zaproszenia ślubne - gdzie najlepiej kupić? (135 odpowiedzi)

Gdzie najlepiej kupić zaproszenia w okolicy Trójmiasta?

Łazienka (44 odpowiedzi)

Dziewczyny jestem na etapie kupna kafli do lazienki ale nie wiem na jakie sie zdecydowac. Prosze...