ile planujecie wydać na ślub i wesele?

znalazłam na forum podobny wątek, jednak tam dziewczyny wypisywały tylko kwoty, a nie o to mi chodzi...
Jestem ciekawa jak rozkłada się ta suma u Was. Ile pieniedzy na fotografa, salę, zespól...
Chcialam porównać swoje wydatki, bo wydaje mi się, że chyba przepłacam.... :/ we wcześniejszym wątku który znalazłam ceny które padały najczęściej na 100os to ok 20 tys.... mnie wydaje się ze zdecydowanie nie zmieszczę się w tej kwocie....
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: ile planujecie wydać na ślub i wesele?

napisaleś ze jeszcze sie przechwalaja, ja wsrod wielu wpisow widze tylko jeden taki, w ktorym ktos sie przechwala - wlasnie ten zacytowany przez ciebie... reszta probuje po prostu pomoc...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jak to nikt się nie przechwalał? Cytat:
Ogolnie na 80-cio osobowe przyjecie przeznaczylismy 60 tys, podejrzewamy ze nie wydamy wszystkiego. Stwierdzilismy,ze to jedyny taki dzien w zyciu i ze nie bedziemy oszczedzac. Generalnie mam takiego pecha :),ze wszystko co mi sie podoba okazuje sie drogie. Fatkem jest,ze mozna zrobic wesele za 20 tys tylko czy bedziemy zadowoleni ?! Sami sobie odpowiedzcie!! No ale kazdy robi tak jak mu sie podoba.Pozdrawiam
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

a małostkowy to masz chyba kompleks... :p
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5

ja akurat nie widzę tego, żeby ktoś się przechwalał. Autorka wątku zadała pytanie "ile planujecie wydać na ślub i wesele?". Myślę, że raczej chciała się zorientować ile taka impreza kosztuje, żeby zaplanować jakoś koszty swojego wesela... Piotrusiek, zajmij ty się lepiej czymś innym - może znajdź sobie jakieś hobby albo coś... Chyba, że to twoje hobby :/
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

I do tego jeszcze się przechwalają, która wiecej wyda/wydała na
ślub. Jakie to małostkowe...
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3

Zgadzam sie - dlatego irytuje mnie, gdy czytam, jak dziewczyny pisza, ze nie wypada nie zapewnic tego czy tamtego. I ja sie wtedy pytam - zarobilas na to, czy dostalas od rodzicow?
Akurat ja i moj narzeczony jestesmy w takiej sytuacji, ze 100% wydatkow pokrywamy sami. I poniewaz wiemy, ze slub i wesele to nie jest takie "hop-siup", jesli wszystko finansuje sie samemu, to smiesza nas wypowiedzi rozpuszczonych panienek, ktorym rodzice funduja rozmaite weselne bajery.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0

Tolka - też tak myslę :) Żeby chociaż większość panien na to wesele
sama zarobiła, ale przeważnie wydaje ciężko zarobioną kaskę
rodziców.... Szkoda gadać.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 4

Eeeee...zaharowywac sie i zrezygnowac z wakacji, zeby wesele wyprawic? No coz, sa rzeczy wazne i wazniejsze, kazdy ma inne priorytety :/ Ale ja jednak chyba ludzi nie rozumiem, bo bym nie zrezygnowala z wakacji z takiego powodu :P
A 36 tys w 8 miesiecy spokojnie mozna odlozyc, nawet bez jakichs strasznych wyrzeczen. Jak dwie osoby pracuja i w miare przyzwoicie zarabiaja i nie maja jakiegos kosmicznego kredytu do splacania, to nie jest taki problem.

masakra wydac tyle w jedna noc..tyle pieknych rzeczy mozna za taka kase zrobic..
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 1

Na wszystko sami zarobiliśmy, odbyło się to kosztem u mnie pracy na 2 etatach (jestem anglistką, mąż pracuje w handlu), mąż pracował w część sobót. Wszystko się da jeśli się ma jakiś cel. Zrezygnowaliśmy z wycieczek, wakacji, imprez, drogich ciuchów, extra kosmetyków, kin, restauracji itp itd. Taki już mamy styl życia. Na spacerach i domówkach też się dobrze bawiliśmy. Wychodzimy z założenia, że od narzekania w kieszeni nie przybywa - trzeba myśleć pozytywnie i dać z siebie tyle ile się da:)
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

my w sumie wydalismy 24 tys.
wesele mielismy na 52 osoby.
mielismy orkiestre i fotografów, kamerzysty nie mielismy
suknie kupowałam, nie wypozyczalam

jest mozliwe. mielismy elegancka sale- czwartki i piatki maja menu za 109zł. jedzenia była masa, kazdy gosc dostał wyprawke.na wesele +atrakcje bez strojów, na 51 osób wydalismy 18 tys
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

To ile ktoś zarabia nie powinno być powodem komentowania na forum. Udało im się, to super. Nie napisali, że zarobili - może dostali część kwoty od rodziców.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

przez 8miesiecy uzbieraliscie 36tys - no to niezle zarabiacie - przecietnie czlowiek w ciagu roku tyle nie wyciaga - a gdzie wydatki?

zdecydowanie na chwile obecna przy stu osobach jest to niemozliwe!

sale biora w tej chwili od ok 160 zl slyszalam ze nawet 280/os- to juz masz 16tys a dolicz dekoracje, obraczki, stroje, dj(orkiestra), foto, nawet pomijajac jakiekolwiek dodatkowe uslugi wymienione przed chwila.. to i tak raczej nierealne (suknie kupic trzeba, napoje, alkohol itp)

36 tys.
95 osób
Wesele bez fajerwerków ani fontanny z czekolady, ale bez oszczędzania na jakości sali, jedzenia, zespołu itp.
Wszystko organizowane z 8-miesięcznym wyprzedzeniem - dlatego ceny znacznie niższe od obecnych.
Na wszystko uzbieraliśmy sami. Dało radę.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Suknia + Garnitur i wszystkie dodatku 6 tys
Sala (wystrój + jedzenie) 13 tys.
Alkohol + napoje 5 tys.
Orkiestra 3.300 zł
Mamy o tyle dobrze, że samochód, wszelkie strojenie auta, kwiaty będą w prezencie, fotograf również
Obrączki 1.600 zł
Ciasta 700 zł
Tort ( jeszcze nie mamy)
Kościół też nie wiemy do końca ponieważ zaśpiewa nam gospel po znajomości ;)

Gości 70

Zapewne coś koło 30 tys.
Część płacimy my część rodzice ;)

u na będzie tak 80X 140 =11200
kamerzysta 1800
fotograf 1800
zespół 3300

Pan Wiśniewski z Gdyni to prawdziwa gwiazda wśród krawców :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

pierwsze słyszę... my dziś kupiliśmy garnitur w Royal Collection na Manhattanie! :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

Inne tematy z forum

Łazienka (44 odpowiedzi)

Dziewczyny jestem na etapie kupna kafli do lazienki ale nie wiem na jakie sie zdecydowac. Prosze...

Dj Waldzior (6 odpowiedzi)

Witam, Czy ktoś zamawiał na wesele Dj waldziora? Jakie opinie? Wiem, ze kiedys był jednym z...

Czy slub cywilny to wogole slub??? (208 odpowiedzi)

Przeciez tam nikt nic nikomu nie slubuje!