ile zarabia się na poczcie??

Dostałam ofertę pracy na poczcie i tak się zastanawiam ile mozna tam zarobić? Czy będzie mi się opłacało dać dziecko do żłobka prywatnego?? Zaprosili mnie na rozmowę na Długą, więc dochodzi też praca na nocki i w święta. Orientujecie się może jak to wygląda??
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 6

Re: ile zarabia się na poczcie??

karolina1982 uwierz mi w banku też potulnie nie stoją... wiem bo pracowałam. Prawda jest taka że przychodzą do takich miejsc i chcą być obsłużenie jak w supermarkecie że kładą na ladę ty mówisz ile oni dają i wychodzą- Ani dzień dobry ani pocałuj mnie w d...
Ludzie uważają że skoro ich obsługujesz to jesteś nikim! wychodzą z założenia że klient=pan i tak cię traktują czy jesteś panią w sklepie czy na poczcie czy banku!!!
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2

koleżanka pracowała na poczcie i mówiła ze bieda, dostała najnizsza krajowa :(
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

macie racje beznadziej
najwarzniejsze ze jest praca zarabia sie na renke 1000.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 6

zaproponowali 1400 brutto plus dodatek kasowy 100 brutto.....
Chyba jednak nie opłaca mi się oddać dziecka do żłobka prywatnego, bo zostało by mi 200 zł :(
masakra jakaś..........:(
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

A co do pracy po zamknięciu to prawda siedzisz tak długo aż się rozliczysz a nie daj boże niech w kasie głównej coś nie nie zgadza ( nie o jakieś tysiące ale wystarczy że saldo nie zgadza się o grosz to siedzisz i szukasz aż znajdziesz i nikt ci za to dodatkowo nie zapłaci. :(
Często z dziewczynami siedziałyśmy do np. 22 , a zmiana kończy się o 21. Poza tym u nas było tak że nie ważne że jesteś na okienku masz czas wolny idziesz pomóc na ekspedycje bo tam zawsze jest co robić. Jednym słowem jest zap... ale z fajnymi ludźmi się pracuje. Jak w każdej pracy są plusy i minusy.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 5

Ja pracowałam na poczcie do porodu czyli do lutego. Nie wiem jak wygląda z pracą w nocy jakie to są dodatki ale gdy się zatrudniałam 2 lata temu to również na zastępstwo i na początek to było tylko 1480zł brutto(marnie) ale do tego były dobre premie (mni. 200zł m/c). Po roku dostałam normalna umowę i ze stawką 1750zł brutto(lepiej) ale wraz z nowym dyrektorem zmieniły się zasady premiowania (od sprzedaży towarów a jest ich masa: poduszki, znicze, gry itp. na poczcie to jakaś paranoja) i wychodziło to dużo dużo mniej. Praca przy okienku jest ciężka ze względu na nie miłych ludzi którzy zawsze maja o coś pretensje, niestety nie stoją potulnie jak w banku i czekają na swoją kolej tylko sie awanturują (ale taka praca). Jeśli uda ci się wkręcić na szkolenie z Banku Pocztowego to też można zarobić dostajesz prowizje od każdego kredytu, założenia konta itp, nie jest może tego dużo ale zawsze coś. Poza tym naprawdę jest to odpowiedzialna praca z dużymi pieniędzmi i każdy brak w kasie, znaczkach, towarach pokrywasz z własnej kieszeni. Ja lubiłam tą pracę ale trzeba mieć dużo cierpliwości i wewnętrznego spokoju.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 5

witaj ja pracowalam na poczcie i zrezygnowalam -kasa może być 3 lata temu 1600 ze wszytskimi dodatkami,ale OGROMNY MINUS TEJ PRACY ZE 8 GODZIN SIEDZISZ NA OKIENKU A POTEM CONAJMNIEJ 40 MIN PO SKONCZENIU ZAMYKALYŚMY POCZTE TO ROBILYSMY ODPRAWE -LICZENIE KASY, SEG. LISTÓW I ITP. W SUMIE ETAT 9 GODZIN DLA MNIE TO BYŁO ZA DLUGO NIE WIDZIEĆ SYNKA
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 14

listonosz a doręczyciel paczek to co innego. listonosz mimo że ma ciężej od doręczyciela paczek (ten jeździ samochodem więc nie dźwiga cały dzień ciężkiej torby na ramieniu i się tyle nie nachodzi) zarabia o wiele mniej od niego. chociaż doręczyciel pacze też się nabiega po schodach itp. powinni mieć zarobki zbliżone do siebie!
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 3

listonosz z tego co kojarze jakies 4 lata temu zarabial 1200 zl na reke
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 1

a podobno listonosze tak narzekają, a tu proszę :)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 8

rozliczałam w tym roku pit listonosza, a raczej dostarczyciela paczek. z poczty polskiej. miał ponad 5 i pół tysiąca na miesiąc (z ciekawości policzyłam, bo duzo było na picie). opłaca się pracować na poczcie;)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 20

z pieniędzmi nie ma problemu, pracowałam jako zastępca kierownika w pizzeri i musiałam się po każdej zmianie rozliczać z dużych pieniędzy... do tego ludzie też byli wymagający, że np w innej pizzeri kładą o jeden plaster szynki więcej :) mam nadzieje że dam sobie radę i w końcu wrócę do pracy!!
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

a to ciekawa sprawa
babki zatem w okienku zarabiają niemało a często takie nieuprzejme i nabzdyczone są ...
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 16

ale musisz byc swiadoma,ze praca przy okienku to praca z odpowiedzilna materialna. Wiec jesliwczesniej nie mialas kontaktu z pieniedzmi" w sensie zawodowym" oczywiscie bedzie tobie trudno na poczatku.Bo kasa musi sie zgadzac, jak masz manko, to dopacasz z wlasnej kieszeni. Moja kolezanka nie dostala sie na studia i tez zey nie marnowac roku, zatrudnila sie na poczcie. Zrezygnowala po dwoch miesiacach, bo praca jest odpowiedzilana,trzeba umiec poradzic sobie z roszczeniowymi klientami przy okienku, a do tego dochodzi rozliczenie dokumentow i kasy po zmianie,co powodowalo,ze zmiana nie trwala 8 godzin, tylko dluzej...
wolala isc na studia...
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 8

dzięki za odpowiedzi, to jest umowa na zastepstwo, no ale ,może później znajdą jakiś wolny etat.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

ja tez kiedys pracowalam na poczcie i to prawda bez zadnych przekretow wtedy tzn 5 lat temu na reke z wszytskimi dodatkami dostawalm 1500. ale dziwne wlasnie ze nie do gl siedziby na rozmowe tylko na Dluga.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4

moja znajoma była zadowolona, może warto spróbować? zawsze możesz zrezygnować
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

w "okienku"?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

znajoma zarabia 2000 na reke
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 10

właśnie wiem, po prostu pytam się tak orientacyjnie.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum

Dobry ortodonta (28 odpowiedzi)

dla osoby dorosłej, wada zgryzu, znacie kogoś?

Thermomix - zamawiał ktoś ostatnio prezentację? (20 odpowiedzi)

Zamawiał ktoś ostatnio prezentację do domu tego urządzenia? Chciałabym zobaczyć jakie ma...

Szkoła państwowa czy prywatna? (55 odpowiedzi)

Co myślicie,do jakiej szkoły byście posłały dzieci mając wybór? Zastanawiam się..... Czy to...