ile zarabia się na poczcie??

Dostałam ofertę pracy na poczcie i tak się zastanawiam ile mozna tam zarobić? Czy będzie mi się opłacało dać dziecko do żłobka prywatnego?? Zaprosili mnie na rozmowę na Długą, więc dochodzi też praca na nocki i w święta. Orientujecie się może jak to wygląda??
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 6

Re: ile zarabia się na poczcie??

na umowe zastepstwo, na 7h pracy , wiec nie caly etat, ok. 1000zl
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

1400 brutto
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 2

ja dostałam kilka dni temu pracę na poczcie w małopolsce jako asystent. Zaoferowali (umowa na zastępstwo) 1550zł brutto plus od 10-20% premii, która zależy od tego czy byłam we wszystkie dni w pracy czy kasa się zgadzała itp. pracę zaczynam od poniedziałku i strasznie się boję czy dam radę, bardziej mnie martwi odpowiedzialność finansowa. Pracuję na 1.0 etat soboty są pracujace ale za to oddaja mi jeden dzień wolnego w tygodniu plus świadczenia socjalne. Mam nadzieję że będzie dobrze.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

no pochwal się
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja pracuje jako listonosz mam na 7 godzin, pensja to 1350zł brutto, rzeczywisty wymiar pracy wynosi 9-10 godzin ,bo po przyjściu z rejonu muszę się jeszcze rozliczyć.szukam innej normalnej pracy bo z tej nie da się wyżyć, praca na Poczcie to porażka i szkoda własnego zdrowia , do tego dochodzi zazwyczaj debilne kierownictwo
popieram tę opinię 13 nie zgadzam się z tą opinią 1

zapewne in post ale oni tez gówno płacą i nie zatrudniaj na umowę o prace tylko na zlecenie przeważnie
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

i jak wynik?

wrzos i jak?

Witam,

Zostałam dziś zaproszona na rozmowę kwalifikacyjną na stanowisko ds. planowania i monitorowania kosztów w Poczcie Polskiej.
Przez telefon Pani poinformowała mnie, że będzie to trwało ponad 2 godziny. Rozmowa, testy. Troszkę mnie to zaskoczyło. Czy ktoś był na takiej rozmowie? Proszę o pomoc i instrukcje jak to wyglada, jak się przygotować ?
I jeszcze jedno...Czy ktoś wie ile zarabia osoba na takim stanowisku?
Będę wdzięczna za pomoc :-)
Pozdrawiam
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja pracuję w małym miasteczku w wojewodztwie dolnosląskim ,na pół etatu(jak większosć )po 4 godziny -realnie 5, 6 h w systemie zmianowym z jedna sobotą miesięcznie,brutto 825 zł(wyższa ze względu na dojazdy) + premia za nadgodziny- razem netto ok 700 zł.Niefajnie są konstruowane umowy o pracę - na zastępstwo,okres próbny i z powrotem na zastępstwo-plusem jest legalna praca i składki minusem brak stabilizacji - umowy w nieskończonosć na krótki okres czasu ,(mało z nas ma umowy na czas nieokreslony lub na więcej niż rok )-nie możesz szukać dodatkowego zajęcia, bo musisz byc dyspozycyjna .Na dojazdy odchodzi 140 zł,zostaje ok.560 zł.Wiecej godzin nie chcą przyznać,niewiele osob ma 6 czy 7 godzin, pozabierali od stycznia rozne dodatki - nie za dobrze,ale mogą tak manipulować bo u nas jest wysoki stopień bezrobocia i zawsze więcej chętnych niż miejsc pracy.Listonosze mają 1400-1500 na rekę 8 h pracy i zwrot kosztów za paliwo.W razie utraty pracy mogą chociaz dostać zasilek dla bezrobotnych, a my nie.Lepiej jest chyba sprzątać na poczcie , gdyż nasza sprzataczka ma za 6 h pracy 1200, po 4 h ma luz i zadnej odpowiedzialnosci finansowej,kontroli i ciągłych raportów.Jesli chodzi o paczki , to na terenie miasta rozwożą je pracownicy firm prywatnych , które wygrały przetarg nie wiem ile zarabiają, a na terenach wiejskich listonosze.Nie wiem czy wysokosć wynagrodzenia jest zróznicowana w zależnosci od województwa czy oddziału poczty.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

ja zaczynając pracę dostałam regulamin o zwoplnieniach grupowych od lutego:)

Ja pracuje jako listonosz od ponad 20 lat.Na reke biore 1650 zł.Od 3 lat nie było zadnej podwyzki.Od stycznia zabrali jeszcze dodatek kasowy i dodatek za staż pracy !!!
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0

super ale czy ktoś może zna odpowiedź na moje pytanie:)))
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

doreczyciel paczek zarabial 5000 zl (niekazdy zalezy od rejonu)ale gdy poczcie swiadczyla uslugi firma prywatna i bylismy na dzialalnosci odjac nalezy paliwo podatek i zus
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

jak ty to zrobilas bo ja wysylam cv i nic a jestem po szkole pocztowej a cv wysllaam juz z milion ;/

kumpela praacuje i przestrzegala mnie przed poczta mowi ze to co sie tam dzieje to kosmos teraz
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

moja koleżanka zarabia 1800 zł na rękę, ma dodatki, opłaty do wczasów itp.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

szukam osób które pracowały lub pracują na stanowisku listonosza. Proszę o kontakt kamyk54@op.pl. Mam kilka pytań lub prozę wysłać wiadomość na pw.

Może ten listonosz miał 2 prace??
Ja pracowałam jako listonosz i miałam 1700zł brutto+premia+zwrot za paliwo+kasa od ludzi.Źle??Nie dlatego mam zamiar wrócić.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja się zgadzam z Cytrynką.. idę na pocztę i tylko 1 babeczka obsługuje bo reszta pracowników rozmawia, kolejka na pół godziny stania...
i tak niesamowity bałagan na poczcie, że nie wiem za co tyle im płacą..
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 15

Ja pracuje w Poczcie Polskiej jako asystent przy wymiarze czasu pracy 0,875. Otrzymuje 1250zł + oczywiscie premie. Na reke wychodze ok 1100 zl. Uwazam to za porazkę Poczty. Człowiek tyle lat sie uczyl by uzyskac wyzsze wyksztalcenie i za takie marne pieniadze pracuje, a praca jak wyzej wspomniano odpowiedzialna i czasem wykonczająca. Nasuwa sie jednak pytanie?? Gdzie mlodzi ludzie na poczcie zarabiaja po 1700 zl lu wiecej brutto??? Nigdzie, gdyż dobre czasy dla PPoczty, gdzie byly podwyzki niestety juz mineły, oczywiscie z niekorzyscia dla mlodych ludzi szukających stałej pracy. Za ta samą robotę w moim urzędzie, na tym samym stanowisku, z tym ze z wiekszym stażem asystent ma 2 razy wyzszą podstawę( nie wspominając o dodatku stażowym)
Pozdrawiam wszystkich pracowników Poczty Polskiej.
PS Ciekawe ze listonosz tyle zarabia...??? A może rozliczany pit byl z zagranicy???
PS' Plusem w zarobkach są premie roczne tzw "łącznościowiec"(choc mają je zlikwidować), bony, czy też dodatki na swieta, wczasy pod gruszą itp. Tego akurat wszędzie nie ma.
Proponuje jednak sie mocno zastanowic nad pracą w Poczcie. Sama chciałabym zmienić, jednak nasz rynek pracy wcale nie jest sprzyjający, wręcz przeciwnie.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Co Za Sąsiedzi.... (109 odpowiedzi)

Mieszkam w bloku i szanuję swoich sąsiadów. Niedawno urodziłam synka. Myślałam, że coś się zmieni...

podłoga jasna+ ciemna czy sama ciemna???????? (43 odpowiedzi)

Dziewczyny!!!jestem na forum od niedawna aż do czasu kiedy sama potrzebuję Waszej rady a...

Mole spożywcze mi się zalęgły... (25 odpowiedzi)

Wywaliłam już wszystko, mąki, kasze, cukier, ryż, wszystkie pootwierane opakowania przypraw i w...