internet

Czy na Witominie jest jakaś firma co oferuje internet radiowy dla klientów indywidualnych?

Pozdrawiam,
Paweł
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: internet

maxnet sie nazywa

o są już na witominie ??

niema

Podobno ma wejść na Witomino sieć Wave, ale to pewnie dalekosiężne plany :(

Ludzie uważajcie na Multimedia - oszuści i krętacze.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 3

Re: internet - do ~zzzz

a dlaczego ??
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: internet - do ~zzzz

Zapewne konkurencja robi złą reklamę :D Albo kolejny łoś, kóry nie czyta umowy którą podpisuje i później płacz.
Miałem przez kilka lat MM i nie mogłem narzekać, awarie zdarzały się bardzo rzadko. Teraz mam UPC od paru lat i też nie narzekam.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 2

Jest jeszcze net z media3 - może ktoś ma i może podzielić się opinią o tym dostawcy?

Media 3 może i dobrze sobie radzi ale na innych dzielnicach, siec ktora maja na witominie to nic innego jak stary teldom (siec osiedlowa w SM Bałtyk) a skoro to stary teldom to i stare zasady w dzialaniu sieci czyli raz jest raz jej nie ma. koles ktory jest od poczatku jeszcze z czasow teldomu zdecydowanie odradzil mi powrot do osiedlowki, twierdzi ze co chwile zrywa mu lacze i nikt z tym nic nie robi. Osobiscie polecam UPC Chello, sprawdziłem już wszystkie sieci i UPC bije wszystkie !!!.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dzięki za opinię. Tylko ta cena w kablówkach... Osobiście zadowoliłbym się łączem 2Mb bez żadnych pakietów za połowę ich stawek, więc do wyboru zostaje mi chyba tylko media3 albo wybrany operator na łączach tp. Niestety maxnet, wave, limes, idev, wicos, ani światłowody łączpol-net na Wielkokacką nie sięgają.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Przecież możesz wziąść sam internet , nie trzeba brać całego pakietu :)

Bez pakietu net kosztuje prawie tyle samo, co w pakiecie. By skorzystać z promocji w MM, trzeba wykupić dodatkowe usługi (info drobnym druczkiem, np. 2*msaver + ubezpieczenie). W UPC nie mają tańszych opcji (wolniejszych łącz). Do cen dostawców na łączach tp lub netii trzeba dodać opłatę za utrzymanie łącza. W rachunku końcowym wspomniana wcześniej kablówka wychodzi o połowę taniej od reszty. Do tego 1 zeta za aktywację i możliwość bezkosztowego odstąpienia od umowy w ciągu 30 dni. W tym roku mają modernizować sieć (światłowody i wymiana infrastruktury w budynkach). Potestuję i dam znać :) Pozdrawiam
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Za 30 mbit/s w UPC płace 56.90 PLN , obecna oferta to min.66 PLN miesięcznie. wystarczy być z nim długo by dostać ciekawe rozwiązania w zamian za przedłużenie umowy. Jeśli myślisz że gdzieś dostaniesz 1 mbit/s za 5 zl to źle myślisz , im częściej zmieniasz operatora tym więcej tracisz.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 5

Wyniki testu Media3

Potestowałem i potwierdzam, że jakość tej usługi jest zgodna z w/w opinią dotyczącą sieci Teldom. Czasami łącze działa, ale bardzo często nie da się z niego korzystać. Wygląda na to, że obecna nazwa łączy kilka dawnych osiedlówek, więc w innych częściach Witomina mogą nie występować takie problemy, jak u mnie. Co do obiecywanych światłowodów, to raczej nie ma na co liczyć, ponieważ na stronie podmiotu dominującego (jarsat.pl) możemy przeczytać o jego przejęciu przez pasożytniczą Vectrę.
Maxnet obejmuje swoją radiówką sporą część Witomina, ale ceny do niskich nie należą. Może w przyszłym roku dociągnie do nas światłowody i oferta stanie się ciekawsza. Do tego czasu pohulam z powrotem na łączu z Multimedia. Do końca sierpnia mają promocję "oferta negocjowana" na 12 lub 23 m-ce, dzięki której biorę od nich łącze 6Mb za 30 zł/m-c + instalacja 50 zł.

Re: Wyniki testu Media3

Buahaha... ja mam modem huawei 3131 z internetem komórkowym aero2 0,5 Mbit/s i płacę... nic do grudnia 2014.
Na witominie działa.
Alledrogo działa.
Poczta działa.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Re: Wyniki testu Media3

Aero2 ma zupełnie inne przeznaczenie. Jeśli komuś wystarczy 0,5 Mb/s z koniecznością odświeżania połączenia co godzinę a do tego bez możliwości podziału łącza i dostępu zdalnego, to Aero2 jest idealne. Dla mnie odpada. Zresztą i tak równolegle korzystam z Orange Business Everywhere.