izolacja dachu na Różanym Stoku

Witam serdecznie,
ponieważ przyglądam się pewnemu mieszkaniu na Różanym Stoku z zamiarem jego zakupu, bardzo proszę o informację, jak wygladają na osiedlu mieszkania podaszowe, jeśli chodzi o izolację? Czy ogrzewanie gazowe nie wykończy mnie? I na odwrót latem, czy się nie upieczemy pod dachem? Będę wdzięczna za Wasze opinie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: izolacja dachu na Różanym Stoku

Najlepiej sprawdź czy z dachu budynku nad tym mieszkaniem nie zsunela sie wełna czy czym to jest izolowane, raczej nie liczyłbym tu na uczciwość sprzedawcy, moze lepiej podpytac o to kogoś z zarządu wspólnoty, a jeśli chodzi o ogrzewanie gazowe to rachunki w dużej mierze zależą tez od stanu pieca, nie piszesz czy jest on nowy czy ma tyle lat co bloki.... Bo w tym drugim wypadku warto rozważyć wymianę na jakis nowszy typ, nie koniecznie kondensacyjny , jakby co to jestem w miarę świeżo po wymianie wiec moge napisać coś więcej w temacie ogrzewania mieszkań poddaszowych, zależy tez ile osób bedzie mieszkać bo trzeba pamietać ze to sa piece i do ogrzania mieszkań ale tez wody no. Do kąpieli... Rachunki to sprawa względna, natomiast latem bywa gorąco, niezależnie z której strony sa okna, ja mam rolety nie przepuszczajace światła i gdy sa upały to od rana zasłaniam okna polaciowe i wtedy jest ok

krótko i na temat : w lato istna patelnia... można się roztopić, a w zimę - można zamarznąć.. Rachunki wysokie a ciepło i tak nie jest :((
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

bardzo dziękuję, tego się obawiałam :( choć lokalizacyjnie i cenowo jest atrakcyjnie.... a piec wyglądał na stary, tzn. od początków mieszkania.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Prosze nie pisac bzdur. Mieszkam przy stroczykowej kilka lat. Mieszkanie 50 m2. Latem szybko idzie przewietrzyc mmieszkanie. Co prawda jest troche cieplej porownujac mieszkania nizej posadowione. Zima nie zaplacilem wiecej jak 350zl. Piec nastawiony caly czas na 22c.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Potwierdzam. Ludzie wyżej pewnie mieszkali wcześniej w bloku z ogrzewaniem miejskim, a teraz płaczą jak trzeba zimą zapłacić 300 zł za gaz. Nikt nie wspomniał, że inne opłaty sæ bardzo niskie
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

podłączam sie pod pytanie? jakie koszta są zimą?? jak z izolacją poddaszy??

Jestem po rozmowie z przedstawicielem marki Termil i będę u nich zamawiał izolację gumową przez natrysk. Dużo o izolacjach tego typu czytałem ostatnio i taka guma jest bez porównania lepsza niż papa która niszczenie od słońca, przepuszcza wodę i do tego generuje sporo nieszczelności. Z samą firmą Termil już miałem do czynienia przy okazji pianki PUR i izolacji poddasza, tutaj się sprawdzili więc mam nadzieję, że gumą będzie podobnie.

trzeba ściągnąć karton-gipsy ze skosów wszystkie ? Czy zostało sprawdzone czy wełna jest czy jej nie ma ?

Welna moze byc. A miedzy welna szpary. To ze ona tam jest nie znaczy ze pelni funkcje izolacji cieplnej. Musi byc welna szczelnie polozona. Im wiecej nieszczelnosci tym masz zima wieksze rachunki. Takze jesli nie masz pewnosci plyte trzeba zerwac cala. I pewnie jedna warstwe welny bo znajac zycie beda dwie.

a co zrobisz w gdy wełna będzie poprawnie położona ?

Inne tematy z forum

W co inwestować w XXI wieku? (26 odpowiedzi)

Witam, Dział dotyczy deweloperki i nieruchomości są oczywiście dobrym kapitałem, lecz nie każdy...

Psy bez smyczy mam juz dość! (244 odpowiedzi)

Codziennie wracam z dzieckiem z pozytywnej szkoły na Kokoszki i nie ma dnia abym nie musiała...