jak dziala Assistance??

Jak w temacie. Jest wiele firm.. Oferuja cholowanie itd.. Ale jestem ciekaw czy Assistance dziala tak ze np. Na środku drogi wypadnie mi wydech, albo przegub i co dalej??? Odcholuja do warsztatu i naprawiam to ma wlasny koszt? Czy tez do jakiejś kwoty Assistance pokrywa naprawe i części?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: jak dziala Assistance??

Niestety tak kolorowo nie jest, Jest dużo wariantów assistance oczywiście różnią się ceną. Przede wszystkim trzeba wszystko przeczytać dokładnie niczym podpiszesz. Ja mam assistance z PZU opcję prawie najlepszą, teraz nie pamiętam jak się nazywała, płace ponad 2500 zł rocznie z zniżką 20%. I mam możliwość wezwania assistance dwa razy w roku na każde wezwanie obowiązuje samochód zastępczy na 7 dni i holowanie DO 150 KM MAX! I to wszystko więc moim zdaniem nie warto mieć w PZU może w innych firmach mają lepiej ale wątpię w to. Oczywiście po każdym wezwaniu tracisz zniżki
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Uuu chlopie to ty uciekaj z tego pzu!!! Ja w mbanku mam opcjie za złotówkę na miecha i tam fakt brak jest auta zastepczego, ale pomoc drogowa i cholowanie mam do 120km!!! Ewentualnie naprawa na moejscu do 600zl.. Fakt ze jest to promocja do oc, ale np w axa koeztuje najlepszy pakiet 56zl moesiecznie!!!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

"Oczywiście po każdym wezwaniu tracisz zniżki"-bzdura...,na dobrym pakiecie wzywasz,goscia do wymiany zarowek,radze czytac warunki owu przy podpisaniu umowy,w tanszych pakietach assistans auto zastepcze otrzymasz np: jezeli twoje dojedzie na lawecie do warsztatu,natomiast jezeli dojedzie o wlasnych silach mozesz za zastepczka placic...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja mam assistance w compensie i bardzo chwalę, wersja top bez franszyzy km. Oj, gdyby nie to assistance, mikołaj byłby biedny w tamtym roku. Musisz poczytać OWU jak już ktoś napisał, inna rzecz, że zwykle ass jest korzystniej mieć tam gdzie ma się oc. Co do PZU, no comments.

Witam !Te 2500 zł to kolego płacisz za pakiet ubezpieczeniowy a asistans to zaledwie 100zł. Mogę cię zapewnić że korzystając z holowania na pewno nie tracisz zniżek i to jest pewne w 100%. Mam ubezpieczenia w kilku firmach i gwarantuje Ci że pomimo trochę wyższych składek PZU jest najlepsza firmą . Korzystałem już kilkakrotnie z pomocy drogowej i na pewno najlepiej byłem obsłużony w PZU .Jak masz doradce ubezpieczeniowego to najlepiej się spytaj , a pisząc takie bzdury zniechęcasz ludzi do korzystania z tego co mają już zapłacone.Zniżki tracisz tylko w razie kolizji i tylko wtedy jak jest to twoja wina!!!
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

-ma kolega racje za 2500 pln(pakiet dealerski PZU) stosuja do aut max 4 letnich,i faktycznie mozesz wezwac do wymiany zarowek i nie tracisz zadnych znizek,zastepczak za free jak naszego laweta przywiezie i oczywiscie NALEZY owu przeczytac od dechy do dechy bo co chwile zmieniaja warunki i oczywiscie unikac firm krzakow...

Inne tematy z forum

Myjnia bezdotykowa - możliwość mycia ręcznego (3 odpowiedzi)

Dzień dobry! Gdzie w Gdańsku można na spokojnie umyć auto ręcznie (na dwa wiadra) na myjni...

Auto Części (8 odpowiedzi)

Cześć, Gdzie kupię tanio Auto Części przez internet? Niestety w Gdańsku się cenią ;/ a na olx...

Auto detailing (23 odpowiedzi)

Auto detailing czyli usługa pielęgnacji i renowacji wnętrza oraz karoserii auta. Gdzie w...