jak odzyskać skręt loków?

Poradzcie proszę dziewczyny- mam z natury kręcone włosy, które długo prostowałam , są podniszczone, teraz chciałabym odzyskać ich dawny skręt- co robić? czego używać?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: jak odzyskać skręt loków?

Przede wszystkim - nie prostować więcej! Na pewno potrzebują teraz intensywnej pielęgnacji, być może końcówki należałoby podciąć. Co do pielęgnacji - tutaj idealnie sprawdzi się olejowanie (to naprawdę nic uciążliwego ani niebezpiecznego), w sieci roi się od blogów dziewczyn, które zajmują się taką pielęgnacją włosów, poszukaj a na pewno znajdziesz tam coś dla siebie. Nie zapominaj o stosowaniu masek i odżywek (po myciu na minimum 15 minut), nie ma sensu mycie włosów na długości szamponem (ten również warto zmienić na jakiś delikatny)- niepotrzebnie będzie je to niszczyć, wystarczy im spływająca piana. Do ostatniego płukania włosów warto użyć płukanki octowej, która domknie łuski włosa i nada im połysk :). I pamiętaj, żeby kręconych włosów nie rozczesywać na sucho (warto również rozejrzeć się za jakimś dobrym, nieniszczącym włosów czesadłem).
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

poszukaj u fryzjera zabiegów z nawilżania włosów ja robię u swojej fryzjerki zabieg nastepujący(mam suche kręcone włosy także coraz mniej się skręcają ot taka spalona trwała loki gdzieś zanikają) :
1)mycie szamponem oczyszczajacym
2)nakładanie olejku w taki sposób jakby fryzjerka nakładała farbę
3)suszenie włosów do sucha
4)prostowanie włosów prostownica aby olejki wnikły głebiej we włosy ,prostownica była uzyta dopiero przy 3 zabiegu wczesniej fryzjerka bała się jej uzyć w tak słabej kondycji były włosy
5)mycie suszenie i do domu płace 50.00zł za 1 zabieg
Polecam na poczatek 3 zabiegi w miesiącu minimum
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Pokemonka dzięki za odpowiedz, po jakim czasie jest poprawa, zauważyłaś że bardziej się kręcą? A może namiar na salon dasz ;) pozdrawiam
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

Zima zrobiłam 4 razy po 2 razy w miesiącu i było super wrócił skręt włosa
(chociaż mój z lat nastu nigdy już się nie pojawi :( )

Na dzień dzisiejszy zrobiłam 2 zabiegi w przeciagu 2 tygodni i poszłabym raz jeszcze ale moja fryzjerka ma urlop do połowy sierpnia i nic z tego ,myslę iż u mnie złożyły sie na tą suchość jaką teraz mam słońce i woda morska ,możesz spróbować w tym salonie http://www.studioallure.pl/promocje-fryzjerstwo,6,pl.html

zadzwoń ja polecam panią Magdę właścicielkę jest świetna wypytaj jej się o wszystko na pewno wytłumaczy .Tak naprawdę nie wiem jak mój ten zabieg olejowy się nazywa muszę się spytać mojej fryzjerki :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Coś skutecznego na cellulit (49 odpowiedzi)

Hej dziewczyny, doradźcie coś dobrego na cellulit. Piję dużo wody, dużo chodzę, spaceruję,...

Porost włosów (78 odpowiedzi)

Hej. Stosujecie jakies tabletki na porost włosów ? Ja ostatnio zaczęłam zażywać ProHair. I jak na...

Nigdy nie miałam orgazmu pochwowego (29 odpowiedzi)

Moim problemem jest niemożność osiągnięcia orgazmu pochwowego.. Nigdy go nie osiągnęłam, mimo...