Re: jak przekonać się do jazdy samochodem?
Jazda, jazda i jeszcze raz jazda. Sama zdałam prawko w sierpniu, bardzo bałam się jeździć, wiec częściej za kółko wsiadałam wieczorami gdy ruch jest znacznie mniejszy. Analizowałam w głowie skrzyżowania i różne sytuacje. Nadal odczuwam lekki strach przed jazdą, zwłaszcza w sytuacjach, w których znajduję się po raz pierwszy. Często też kiedy jadę np. autobusem to w myślach mówię co i jak powinnam zrobić, w moim przypadku pomaga :)
Z biegiem czasu i kilometrów zacznie przychodzić do Ciebie większa pewność siebie za kierownicą, tylko nie myśl że od razu będziesz mistrzem i wszystko będzie idealnie wychodziło.
Oczywiście popełniam błędy, ale staram się na nich uczyć i wszystko korygować. A odpowiedzi na swoje pytania bądź zawahania szukam w internecie, kodeksie drogowym i wszystkich innych możliwych źródłach.
PS. A na trąbiących mistrzów kierownicy nie zwracaj uwagi. Tak wiem, łatwo się mówi, ale skoro nie umieją okazać odrobiny cierpliwości i zrozumienia to już ich problem. Widocznie oni od razu potrafili doskonale jeździć :)
Przełam się i daj znać jak idzie jazda! :)
Pozdrawiam.
10
0