jak to jest na Rakoczego?

Temat dostępny też na forum: Na drogach Trójmiasta Motoryzacja
jeżdze codziennie po godz. 15 ul. rakoczego do bulonskiej i nie mogę się nadzwić czasem:) prawy pas -korek minium od potokowej - a lewy pas kilka samochodów? więc jadę sobie tym lewym pasem - bo niby czemu mam stać na prawym -skoro obowiązuję tam jazda na zamek - ale przed samym zwężeniem -kierowcy -dosłownie cham..sko podjezdzają do siebie i udają że nie widzą ze ktoś obok stoi -albo wręcz przeciwnie wymachują rękoma i myślą co tu zrobić , żeby kogos nie wpuścić czasem.
Albo ja czegoś nie rozumiem - a myslę, że wiem co to jazda na zamek albo większość kierowców ma jakiś problem ze sobą
pozdrawiam Justyna
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: jak to jest na Rakoczego?

Też jadę do końca lewym pasem, ale dla większości beretów to i tak "cwaniactwo"
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

Mogę się mylić, ale tam chyba nie ma znaku "jazda na zamek". To oczywiście nie wiele zmienia w fakcie szeroko pojętej kultury a drodze....bo czy ten znak, czy go nie ma to i tak większość tutaj ma to w du@#pie.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jazda na zamek ma sens i sprawdza się tylko i wyłącznie, jeśli za zwężeniem jazda odbywa się płynnie, a nie jak wszystko stoi.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

"Jazda na zamek ma sens i sprawdza się..."

Zawsze i tylko kierowcy poważnie ograniczeni umysłowo nie są w stanie tego ogarnąć.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

Mimo wszystko myślę, że gdyby kierowcy nawzajem bez strojenia min puszczali siebie wzajemnie zmniejszył by się korek i może był by krótszy niż za potokową.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum

prof. Sworczak - gdzie obecnie przyjmuje prywatnie? (11 odpowiedzi)

dzien dobry, pytanie jak w tytule. Bardzo pilnie potrzebuje konsultacji, prosze o pomoc osoby,...

Leśna Dolina (39 odpowiedzi)

Lokalizacja osiedla Leśna Dolina pośród drzew i w bliskiej odległości od Parku Krajobrazowego...

Bieganie zimą (22 odpowiedzi)

Witam szukam chętnych na wspólne bieganie raczej amatorów :-). Najlepiej z okolic Nałkowskiej,...