jak wytępić palenie na balkonie u sąsiadów w bloku?

mieszkam w bloku i co otworzę sobie balkon, żeby wywietrzyć to mój pokój wypełnia się papierosowym drażniącym smrodem bo kilkoro sąsiadów wychodzi na balkon i tam palą jak jeden skończy to drugi zaczyna. Trzymają na parapetach pełne petów popielnice i doniczki w których czasami się jeszcze tli niedopałek. Co można z tym zrobić? Czy jest szansa wyegzekwować, żeby jak zachce im się papierosa zakładali buty i schodzili palić przed klatkę? Wiedzą doskonale, że to przeszkadza bo nieraz wyszłam na balkon jak poczułam smród i im mówiłam że to czuć ale mają to gdzieś.
popieram tę opinię 199 nie zgadzam się z tą opinią 80

Re: jak wytępić palenie na balkonie u sąsiadów w bloku?

Ptak nie ma rozumu więc s**a gdzie popadnie.Człowiek ma rozum i może s**ać też gdzie popadnie?!
popieram tę opinię 17 nie zgadzam się z tą opinią 1

Właściwie to palenie na balkonie powinno być zabronione tak jak zabronione jest robienie GRILLA.
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 2

trzeba ruszyć tyłek z przed komputera i pójść do sąsiadów pogadać samo się nie zrobi...
zresztą nawet jak będą palić u siebie w domu to i tak bedziesz czuć
uroki życia w blokach
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Czy Wam się w tych blokach w d*pach poprzewracało?
Ogrodziliście się płotami,śmieci i buty trzymacie na klatce schodowej na balkonach urządzacie grille i imprezy.

Normalnie masakra i patologia a zgrywacie się na bóg wie jakich krezusów mieszkających w pałacu.

Jeden drugiemu wilkiem i w łyżce wody by utopił..taka to narodowa mentalność.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

Niestety masz rację. Brudasa do mycia nie zmusisz - musisz akceptować jego smród np. w komunikacji miejskiej czy miejscach publicznych, chama kultury nie nauczysz - musisz tolerować jego "sposób bycia" bo jak się odezwiesz to nóż w plecy, no i palacza nie zmienisz, mimo że śmierdzi na odległość, bo ma przepalone organy, włosy, skórę, oddech. Tolerancja drodzy Państwo, tolerancja...
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2

Jeden kulturalny palacz. Brawo. Aby ta kultura się rozprzestrzeniła.
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 1

Powiem tak. Musisz się z tym pogodzić. Nikt bowiem nie będzie schodził na sam dół bloku, żeby zapalić papierosa. ludzie w domu u siebie też nie chcą kopcić, a niektórzy nie mogą. balkon to jedyna opcja. Do niepalenia ich nie zmusisz. Prz\ykre, lecz prawdziwe, trzeba to zaakceptować
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 7

Części poza balkonem lub poza obrysem okna jest przestrzenią wspólna dla mieszkańców (jak klatka schodowa) czyli obszar publiczny. Czemu inni mieszkańcy maja się truć !!!!

Niestety palacze maja zazwyczaj bardzo mała kulturę osobista. Żółte zęby i żółte paznokcie no nie wspomnę o oddechu....
popieram tę opinię 32 nie zgadzam się z tą opinią 9

W d*pach się ludziom poprzewracało. Kiedyś ludzie walczyli bo ludzie palili na klatkach, i wszedzie był smród. Teraz gdy ludzie palą NA ŚWIEŻYM powietrzu to też przeszkadza. Ciesz się że masz sąsiada który pali na swoim a nie na twoim balkonie. Jak Ci nie pasuje to wyprowadz się do lasu... albo po prostu zamykaj okna, a jak Ci gorąco to zainwestuj w klimatyzator, bo cały dym przecież do twego domu akurat wlatuje :/ przy otwartym oknie.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 9

wychodzenie przed klatkę nie jest najlepszym rozwiązaniem- wtedy zasmradza się mieszkańców parteru tudzież osoby które wchodzą i wychodzą z bloku. Jedyne co by pomogło to wydzielona i uszczelniona palarnia- jak w zakładach pracy.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Re: niczego nie wytępisz

Albo wystawić latem skrzynię ryb na balkon i wyjechać na urlop ... ciekawe czy wtedy też będą mówić "wolnoć tomku ...". Skoro inaczej nie rozumie ...
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 2

A mnie drażni sąsiad ględzący do mnie bzdury jak się najara ziołem. Niech sobie jara, ale niech mi nie wchodzi w drogę w tym czasie. I drażni mnie sąsiad, który gotuje kapustę i smrodzi wszędzie, smród z klatki przenika pod moimi drzwiami. Niech sobie gotuje, ale niech sobie uszczelni drzwi i okna. I sąsiad, który głośno gada za ścianą i nie daje mi spać. Niech sobie gada, ale niech sobie wygłuszy ściany, bo długotrwały brak snu prowadzi do śmierci. I wkurzaj mnie sąsiedzi, którym dziecko ciągle ryczy. Niech sobie mają dziecko, ale w Puszczy Białowieskiej, nie w bloku, no kto to widział!
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 3

A jakby Ci ptak nasr** do tego garnuszka to kogo bedziesz winic?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 16

Każdy ma prawo oddychać czystym powietrzem, a nie żeby go sąsiad regularnie podtruwał dymem papierosowym!!! Powinni w końcu odgórnie zabronić palenia na balkonach, bo niby w regulaminach wspólnot mieszkaniowych jest często zapis o zakazie palenia na balkonach, ale palacze nic sobie z tego nie robią. Olewają i udają, że nie wiedzą nic o takim zakazie!
A tak, to by się zadzwoniło na straż miejską, wlepiliby mu raz-drugi mandat, i by się sąsiad nauczył, że nie wolno podtruwać innych ludzi swoim dymem. Zacząłby wyłazić z papierosem przed klatkę, a jakby był mocno leniwy, to by w końcu rzucił palenie.
O! i same zalety! :)
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 4

jak tak lubicie siedzieć w tym smrodzie to nie rozumiem po grzyb wyłazicie na balkon?
Zdrowie i życie jest najważniejsze i nie będzie mi żadem upalony szczyl mówił co mam robić. Na takich jak wy są sposoby wbrew pozorom, tak samo jak na forach tłumaczycie się przed sądami i jest potem wielkie zdziwienie jak musicie płacić za swoją głupotę i ignorancję...ELO...
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 0

Uwierz ! Mieszkam nad śmiedzielami. Ciężki żywot
popieram tę opinię 10 nie zgadzam się z tą opinią 0

Chciałam to samo napisać:)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

A dlaczego?To ty naucz się trochę kultury.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 4

Nie da się tego zrobić bo palącym najczęściej brak kultury i zrozumienia dla innych.Sama paliłam 8 lat ale zawsze starałam się nie przeszkadzać swoim nałogiem innym.Zdarzało mi się zapalić w domu ale najczęściej wychodziłam na częste spacery z psem.Wierzę,że smród wdziera się do mieszkania bo mój sąsiad pali w oknie i mi te odory wpadają do pokoju.Zwracałam mu uwagę ale to nic nie dało.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2

Żeby smrodził żonie kogoś innego, prawda?
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Meble kuchenne z salonu czy od stolarza? (135 odpowiedzi)

Witam, Jakieś 4 lata temu urządzałem pierwszą w życiu kuchnię w moim własnym, nowym mieszkaniu....

czym myjecie drzwi kabiny prysznicowej? (48 odpowiedzi)

Dziewczyny, poradzcie, ja zwariuję. Strasznie duzo czasu schodzi mi na mycie drzwi kabiny...

Ile płaciliście za schody samonośne ? (33 odpowiedzi)

Witam, Będę potrzebować schodów do domu, zastanawiam się jaką opcję wybrać. Są to schody w...