jak wytępić palenie na balkonie u sąsiadów w bloku?

mieszkam w bloku i co otworzę sobie balkon, żeby wywietrzyć to mój pokój wypełnia się papierosowym drażniącym smrodem bo kilkoro sąsiadów wychodzi na balkon i tam palą jak jeden skończy to drugi zaczyna. Trzymają na parapetach pełne petów popielnice i doniczki w których czasami się jeszcze tli niedopałek. Co można z tym zrobić? Czy jest szansa wyegzekwować, żeby jak zachce im się papierosa zakładali buty i schodzili palić przed klatkę? Wiedzą doskonale, że to przeszkadza bo nieraz wyszłam na balkon jak poczułam smród i im mówiłam że to czuć ale mają to gdzieś.
popieram tę opinię 199 nie zgadzam się z tą opinią 80

Re: jak wytępić palenie na balkonie u sąsiadów w bloku?

Mam ten sam problem.Moj balkon jest odsuniety od sciany ok 5-6 cm pietro nizej malzenstwo palace /emeryci/ caly dzien i to zawsze razem pala.Okropnosc ten smrod , strata pieniedzy i zdrowia.Ludzie palacy papierosy byc moze nie czuja tego smrodu.Dla niepalacych to okropnosc.Oni smierdza na odleglosc moga sie myc i napewno to robia ,zmieniac odziez i tak beda smierdziec.My mozemy wietrzyc pokoj /balkon w sypialni/ tylko od 24 w nocy do 7 rano bo jasnie panstwo ok. polnocy wypalaja ostanie papierosy i raniutko juz dalej pala.Ochyda .
popieram tę opinię 42 nie zgadzam się z tą opinią 9

niestety wypełnia się,a skoro twierdzisz,że nie ,to znaczy,że kiepsko z tobą i twoją wiedzą.
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 4

do "~nnn" popieram w 100% :)

Ale co by "wątek" nie umarł zapytam Autora posta: co mają zrobić ci którzy kupili mieszkanie w strefie "szadółkowego" rażenia? przecież na prospekcie dewelopera nie było 5D a teraz jak zawieje... wyrazy współczucia to dopiero masakra.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

zapraszam na facebooka wszystkich którzy nie lubią zapachu guana w ogólności a tytoniu w szczególności - imię i nazwisko:"Tytoniowa Śmierć"
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

Z tym świeżym powietrzem na wsi to bym polemizowała...
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 1

do tych wszystkich co nie pala:pobubujcie sobie domki na wsi,tam jest swierze powietrze,bo chyba zapominacie o smogu,spalinach i td.
a do tych co pala na balkonach:nie przejmujcie sie tymi głupotami,wolno palic,bo prawo tego nie zabrania
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 20

Nie przeszkadza mi, że sąsiad pali... jego zdrowie... jego balkon.
Ja wystawiam kocią kuwetę, zwłaszcza gdy jest tak ciepło.
Tak jak napisała ~m- zawsze można zamknąć okno i otworzyć je po dłuższej chwili.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

A co powiesz na to...sąsiad kopcił jak smok i gdzieś miał ,ze komuś śmierdzi teraz przestał palić i mnie się czepia.Nie chce gadać tylko puszcza w moja stronę chamskie komentarze
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

moi palą albo w toalecie albo na balkonie. Jak palą w toalecie to niestety zasmradzają mi mieszkanie i muszę wietrzyć (to w zimie) Jak jest ciepło i palą na balkonie, to po prostu zamykam okno odczekuję trochę i je znowu otwieram.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 1

Zdjęcie wyżej rewelacyjne :)
Co do sąsiadów to ciekawe czemu w domu nie palą tylko innych trują.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Po co spamujesz?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

"Tam spotykają się różne nacje, nie panuje podział na religie, rasy, światopogląd" powiedział Halewicz, który nie toleruje inteligentniejszych o siebie... No cóż...znów się skompromitowałeś...
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Najlepiej po prostu grzecznie poprosić.
Znam takiego co puszczał muzykę cmentarną zawsze wtedy kiedy sąsiedzi palili no i pomogło.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2

"Przeprowadź się" - głupia odpowiedź prostego człowieka .....
popieram tę opinię 19 nie zgadzam się z tą opinią 2

W mojej klatce pala tylko w jednym mieszkaniu a zatruwają cały pion. Zawsze robią to w oknie. O 6 rano budzi mnie już smród, potem to samo cały dzień, nawet potrafią jarać o 12 w nocy! Próbowałam z nimi grzecznie rozmawiać to się obrazili i jak spotykam ich na klatce schodowej to odwracaja z obrzydzeniem głowę w innym kierunku i udają, że mnie nie widzą.... Ech!
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 1

ale to tobie przeszkadza dym a nie palącemu. Przepisy nie zabraniają palić na balkonie.

Przeprowadż się.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 19

Jak można nie przesadzać skoro o 7:00 rano budzi mnie smut kręconego papierosa!!! A dlaczego ktoś palący ma ograniczać mnie do zamkniętego okna w upały bo mu w mieszkaniu fajkami śmierdzi to postanawia truć innych!!!!! A duście się sami w tym tytoniowym smrodzie!!!! BUBKI
popieram tę opinię 47 nie zgadzam się z tą opinią 9

co za debil tak mysli... niepalacy ma kupic domek,bo dymiarz kopci...to TY palacy kup sobie budę w polu i tam pal...
popieram tę opinię 23 nie zgadzam się z tą opinią 3

Kto nie pali, ten konfident - trzeci raz powtarzam!
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 16

kup facet sobie jakąs budę wędzarnie w polu i tam pal do woli,nikt nie musi wdychać TWOICH uzywek,
popieram tę opinię 183 nie zgadzam się z tą opinią 31

Inne tematy z forum

ile może kosztować taki projekt wnętrz? (8 odpowiedzi)

zastanawiam się nad częściowym remontem w domu (poziom parteru ok 55 m2) na którym jest kuchnia,...

Kredyty na mieszkanie (43 odpowiedzi)

Hey powidzcie mi czy korzystaliście z usług pośredników kredytowych jeżeli tak to jakich...

Zakup mieszkania w trójmieście (74 odpowiedzi)

Witaj Was wszystkich rodowitych trój-mieszczan jak i trójmiejskich imigrantów, ;) tych drugich...