jak wytępić palenie na balkonie u sąsiadów w bloku?

mieszkam w bloku i co otworzę sobie balkon, żeby wywietrzyć to mój pokój wypełnia się papierosowym drażniącym smrodem bo kilkoro sąsiadów wychodzi na balkon i tam palą jak jeden skończy to drugi zaczyna. Trzymają na parapetach pełne petów popielnice i doniczki w których czasami się jeszcze tli niedopałek. Co można z tym zrobić? Czy jest szansa wyegzekwować, żeby jak zachce im się papierosa zakładali buty i schodzili palić przed klatkę? Wiedzą doskonale, że to przeszkadza bo nieraz wyszłam na balkon jak poczułam smród i im mówiłam że to czuć ale mają to gdzieś.
popieram tę opinię 199 nie zgadzam się z tą opinią 80

Re: szacunek

A miej sobie swoje nałogi, jesli inni z ich powodu nie cierpią. Jeśli uważasz, że nic nikomu do tego, że mu smrodzisz, to jesteś gorszy od cellulitu na obwisłych, śmierdzących, włochatych piersiach starego trolla.
popieram tę opinię 20 nie zgadzam się z tą opinią 3

Śliczne? Ty za to jesteś tępą durną babą, obłożoną cellulitem, z obwisłymi piersiami i zepsutymi zębami, poza tym brzydko Ci z buzi pachnie, a i stópki Ci walą starym serem.

To i tak śliczne określenia na kogoś, kto nazywa mnie ciemnotą. Czy zrobiło Ci się miło?

p.s. palę, bo lubię - i wara komukolwiek do mojego nałogu.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 28

To i tak śliczne określenie na kogoś, kto smrodzi innym, bo lubi, nie sądzisz?
popieram tę opinię 22 nie zgadzam się z tą opinią 2

Dlaczego nazywasz mnie zarazą i ciemnotą?
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 19

szacunek

Niestety, my lokatorzy budynków wielorodzinnych w ogóle nie bierzemy pod uwagę szacunku do sąsiada. Dlatego palacze smrodzą, inni dudnią głośną muzyką, jeszcze inni awanturują się tak, że słychać ich na sąsiedniej ulicy... I do tego jeszcze przekonanie o tym, że "wolnoć Tomku w swoim domku". Co za żenada...
W mojej kamienicy jeśli robimy imprezę, to uprzedzamy pozostałych lokatorów, muzykę słuchamy głośniej najwyżej do 22.00 (podczas imprezy), jeżeli trafia się komuś remont, również informujemy i szanujemy godziny ciszy i dni wolnych. Jest sympatycznie w tej mojej kamienicy, ale to dlatego, ze szanujemy innych:)
A co do palaczy, to szczerze współczuję. Oni są jak zaraza i ciemnota. Nic do nich nie dociera. Wiem, bo... sama kiedyś paliłam:(
popieram tę opinię 24 nie zgadzam się z tą opinią 2

Re: jak wytępić palenie na balkonie u sąsiadów w bloku?

Taaa, straszne głupoty. "Najfajniej" jest latem. Śpisz sobie w najlepsze przy otwartym oknie, dopóki nie obudzi Cię dym wypełniający pokój.

Na szczęście mój sąsiad-palacz okazał się reformowalny (albo wystraszył się rozmemłanej, wściekłej zmory w koszuli nocnej) i już nie wychodzi nocami na balkon. Czasem czuję słabszy dym z dalszych mieszkań, ale to już do zniesienia.
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 2

Nie dziwie się, że mają to gdzieś...Sorry,ale głupoty straszne wypisujesz.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

to masz spokój odgórnie.......
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 0

Nikt nade mną nie mieszka.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

ja tez musiałam w bloku wąchać dym sąsiadki, słuchać jak drze się na dzieci, słucha w kółko CC catch i sandry i w końcu się wyprowadziłam - do domku jednorodzinnego, odczuwam wielką błogość bez tej idiotki z dołu:-)
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 0

i śmierdzi tym co mieszkają nad Tobą......
a przepisy zabraniają montowania okapów podłączonych do wyciągów kominowych......
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 1

A ja palę pod pochłaniaczem w kuchni - cały dym idzie w wyciąg.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 9

komuna nie ma nic od rzeczy! Dlaczego jak otwieram okno mam wydchać dym z papierosów? To może jeszcze grill i palenie opon na zielone świątki,a może jeszcze ktoś sobie założy na balkonie kompostownik do kwiatków!
popieram tę opinię 20 nie zgadzam się z tą opinią 6

Ja palę okazyjnie, i raczej bym wysmiala jakby mnie ktos z balkonu przeganiał...jak bede palic pod klatką to ci z parteru bedą narzekac. To są uroki mieszkania w bloku. Powinnam powiedziec sąsiadowi zeby w nocy tyle nie silakł bo za kazdym razem jak spuszcza wode to mnie budzi?? a sika czesto.
Kup dom z dużą działką i bedzie spokój. Własny balkon to nie miejsce publiczne wiec mozna palic.
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 20

Przestełm chodzić do kawiarni od kiedy zabronili palenia. Ich strata.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 21

"Palę, bo lubię" choć czuję wielki dysonans...Drażni mnie to,że jestem niewolnikiem małego śmierdzącego badziewia...Rozumiem poniekąd osoby niepalące, którym dym przeszkadza...

Jednak z drugiej strony patrząc...gdy się mieszka w bloku, trzeba się liczyć z takimi sytuacjami, to się nazywa życie w społeczeńswie, tak samo jak w szkole, pracy są różni ludzie i albo się ktoś pogodzi tym, że tak jest albo tworzą się konflikty...Jak towarzystwo bardzo przeszkadza, zmienić pracę, szkołę itd...
Co do mieszkania - ideałem mieszkać w domku jednorodzinnym, ale na konkretną odległość od innych, bo jak ktoś urządzi imprezę na ogrodzie, grilla itd, to też będzie przeszkadzać...nie da się każdemu dogodzić...
trzeba się dostosować do pewnych sytuacji, ale i szanować i tych niepalących i palących...

z drugiej strony mogłabym powiedzieć, że czuję się dyskryminowana, że będąc w ulubionej kawiarni czy knajpie ( choć bywam rzadko) nie mogę już zapalić:/ no trudno, jakoś żyję...
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 8

a jak wytepic bachora który nocami budzi? jak wytepic szczekajacego psa? wytepic muzyke która MI sie nie podoba? ludzie ciagle byscie marudzili

.... WSZYSCY MYŚLĄ O INNYCH - TYLKO JA O MNIE.
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 12

zacznij palić to ci przejdzie możne się nawet polubicie
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 14

Witam. U mnie sprawa troszke z drugiej strony: wynajmuje mieszkanie u osoby, ktora zabronila palic mi wewnatrz wiec pale na balkonie. Ale nie jestem tam co 15 minut, bo wieksza czesc doby nie ma mnie w domu albo spie. Na balkonie wypalam srednio 6-8 papierosow dziennie. Moje palenie przeszkadza sasiadowi z gory i probowal je wytepic w rozny sposob, wlacznie z ublizaniem mi i puszczaniem glosnej muzyki - przy ktorej, notabene, czesto dobrze mi sie palilo ;) ale cicho sza, bo jak sie sasiad dowie to zwariuje ;) Nie lubie komus dokuczac i sprawiac by ktos przeze mnie zle sie czul, ale nie mam innego wyjscia, bo rzucic pare razy juz probowalem, niestety bez efektu. Staram sie jak moge zeby dym lecial jak najdalej od okien sasiada, ale wiele nie moge :/ Ja uwazam, ze dobra opcja byloby pojscie na jakis uklad. Np. zebym wychodzac palic uderzyl 3 razy w jego parkiet itp. On by wtedy zamykal okno i problem rozwiazany. Niestety ja z taka propozycja nie wyjde, bo jest to czlowiek ciezki i najprawdopodobniej uslyszalbym tylko kolejne obelgi :/
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 15

wot, ktoś mógłby być uparty w drugą stronę :)
Fajne umieć rozmawiać w tej sytuacji.
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Gdzie skup złomu z dobrymi cenami ? (9 odpowiedzi)

Gdzie w trójmieście znajdę skup metali kolorowych z najwyższymi cenami ? Chodzi mi o miedź ,...

Przeprowadzka (9 odpowiedzi)

Może ktoś z Was korzystał z firm zajmujących się przeprowadzkami i ma doświadczenie w tym...

podłoga bambusowa... (3 odpowiedzi)

jaka kształtują się ceny za metr??