jak wytępić palenie na balkonie u sąsiadów w bloku?

mieszkam w bloku i co otworzę sobie balkon, żeby wywietrzyć to mój pokój wypełnia się papierosowym drażniącym smrodem bo kilkoro sąsiadów wychodzi na balkon i tam palą jak jeden skończy to drugi zaczyna. Trzymają na parapetach pełne petów popielnice i doniczki w których czasami się jeszcze tli niedopałek. Co można z tym zrobić? Czy jest szansa wyegzekwować, żeby jak zachce im się papierosa zakładali buty i schodzili palić przed klatkę? Wiedzą doskonale, że to przeszkadza bo nieraz wyszłam na balkon jak poczułam smród i im mówiłam że to czuć ale mają to gdzieś.
popieram tę opinię 199 nie zgadzam się z tą opinią 80

Re: jak wytępić palenie na balkonie u sąsiadów w bloku?

Jak tylko poczujesz pety puszczaj głośne techno na cały blok albo "majteczki w kropeczki" na czas palenia :) skrócenie czasu palenia gwarantowane :D a w perspektywie rozejm - zero palenia na balkonie zero muzyczki. :P
popieram tę opinię 39 nie zgadzam się z tą opinią 10

Swoją drogą jak palacz uważa że to tylko nieszkodliwy zapach i że szkodzić może sam inhalowany bezpośrednio z papierosa dym to po co wychodzi na balkon? Niech pali u siebie w mieszkaniu a potem tylko wywietrzy dym skoro zapach go nie drażni !
Powinien być jakiś kodeks przestrzegający żeby jeden drugiemu nie uprzykrzał życia we wspólnym budynku mieszkalnym. Każdy w końcu musi na te swoje 4 ściany ciężko pracować i trudno żeby jeszcze nie mieć spokoju i świeżego powietrza już nie wspomnę o sadzeniu ziół w doniczkach czy wywieszeniu prania, które potem nie pachnie wiatrem ale dymem! Raz studziłam w garnuszku galaretkę do ciasta i jak po nią wróciłam to był na środku kawał papierosowego popiołu od sąsiada mało mnie szlag nie trafił!
popieram tę opinię 152 nie zgadzam się z tą opinią 20

nie przesadzam przysięgam że śmierdzi dymem w całym pokoju!
Nie jest to rodzaj dymu o znośnym zapachu jak z ogniska tylko taki specyficzny drażniący smród.
Może Ty masz upośledzony węch skoro nie czujesz? Albo twoi sąsiedzi ci nie palą pod oknem ?
Nie jestem fizykiem, żeby wyjaśnić to zjawisko ale dym sąsiada jakby zasysa się do mieszkania jak jest otwarte okno i jest to prawdziwy problem. Szczególnie kiedy jest gorąco i chcę zrobić przeciąg, żeby było lżej oddychać to ten dym doprowadza mnie do szału.
popieram tę opinię 225 nie zgadzam się z tą opinią 41

nie wierzę że Twój pokój wypełnia się papierosowym dymem. Rozumiem że nie pochwalasz palenia ale proszę nie przesadzaj ...
popieram tę opinię 118 nie zgadzam się z tą opinią 317

-grill,zaczni w wyknend
popieram tę opinię 110 nie zgadzam się z tą opinią 14

Inne tematy z forum

Kartony do przeprowadzki (16 odpowiedzi)

Skąd najszybciej można wziąć kartony do przeprowadzki? Jakie sklepy maja ich dużo? Może...

Ozdoby,dekoracje na ścianę... (37 odpowiedzi)

Szukam inspiracji dotyczących tego co można umieścić na nowo wymalowanej ścianie... Czy ktoś mam...

Przeprowadzka (9 odpowiedzi)

Może ktoś z Was korzystał z firm zajmujących się przeprowadzkami i ma doświadczenie w tym...