jak wytępić palenie na balkonie u sąsiadów w bloku?

mieszkam w bloku i co otworzę sobie balkon, żeby wywietrzyć to mój pokój wypełnia się papierosowym drażniącym smrodem bo kilkoro sąsiadów wychodzi na balkon i tam palą jak jeden skończy to drugi zaczyna. Trzymają na parapetach pełne petów popielnice i doniczki w których czasami się jeszcze tli niedopałek. Co można z tym zrobić? Czy jest szansa wyegzekwować, żeby jak zachce im się papierosa zakładali buty i schodzili palić przed klatkę? Wiedzą doskonale, że to przeszkadza bo nieraz wyszłam na balkon jak poczułam smród i im mówiłam że to czuć ale mają to gdzieś.
popieram tę opinię 199 nie zgadzam się z tą opinią 80

Re: jak wytępić palenie na balkonie u sąsiadów w bloku?

podlewać intensywnie kwiatki
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

jak nic nie poskutkuje, to proponuję mój sprawdzony sposób. Biorę wiadro wody i myję "ostro" posadzkę na balkonie i potem jeszcze jedno wiadro na spłukanie i mam spokój na kilka godzin, bo sąsiedzi się wtedy usuwają
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

Co z tego jak zejdą przed klatke, też leci do sąsiadów? Czemu nikt nie zajmie sie żurami pod sklepem, którzy śmierdzą wódą na kilometr i rzucają śmieci gdzie popadnie? Dlaczego nikt z tym porządku nie zrobi, tylko z palaczmi? Ludzie, wy jesteście naiwni. Nic wam nie pasuje. Jak nie macie co robić zajmijcie sie sobą, swoimi sprawami. Dym tytoniowy rozchodzi sie w powietrzu. Nie pasuje mieszkanie w bloku? Wyprowadź się nikt nie bedzie zmieniał swoich przyzwyczajeń bo jedna osoba jest przeciwko. W internecie tacy odważni a jak przyjdzie co do czego to sąsiadom nie zwrócicie uwagi. :) miłego dnia.
ps. Ktoś ma mieszkanie własnościowe to będzie sobie robił co zechce na swoim balkonie. Oczywiście w granicach rozsądku.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 7

Dobrze napisane - to są mieszkania banków a ci ludzie palą bo się stresują tą pożyczką na 30-35 lat.Palą peta za patem i kipują na ogródek tego na parterze ;) BIDOKI UMYSŁOWE
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4

tylko jeśli kopcą w kiblu przy kratkach. Ja nie rozumiem - skoro im nie przeszkadza dym ani 'zapach' to powinni się gdzieś zamknąć- nic z cennego papieroska się nie ulotni w przestrzeń, cali będą ukadzeni- chyba o to chodzi palaczom?
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

kup sobie klimatyzacje jak masz problem i okna nie będzie trzeba otwierać, a palacze mają na ciebie wyje...
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 29

porąbało cię
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 2

Re: niczego nie wytępisz

To wy macie problem, a nie osoby palące. Może następnym razem jak będę rozmawiać z osobą niepalącą wyrzucę papierosa, bo to ja mam się dostosować ?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 25

otworz te okno ktore jest jak najdalej od "tego" balkonu....problem rozwiazany
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 28

...no ale nie może palić w mieszkaniu, bo masz nieszczelne kanały wentylacyjne i też do Ciebie leci.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Witam.
U mnie problem jest podobny... choc zdecydowanie szerszy. Mieszkam na parterze w blokach gdzie parterowe mieszkania nie mają balkonów. Moi sąsiedzi z parteru wychodzą na papierosa na schody wejściowe do bloku, przesiadują tam ze znajomymi lub krewnymi przeplatając papieroski piwkiem.
U mnie nie tylko czuć papierosy (czasami trudno w to uwierzyć ale robi sie siwo w pokoju u syna). Do tego dochodzą głośne dyskusje na tematy "wszelakie". Oczywiście rozmowy i moje prośby od 2 lat są nieskuteczne. Taka kultura młodych ludzi :)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

dobrze ze ptak Ci tam nie narobił.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Nie chcesz, żeby Tobie mówili, ale już innym to robisz.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

to nie tylko smród ale i trujący rakotwórczy dym!!Jesli jest burakiem to skuteczne sposoby wylewaj za każdym razem wodę na ten głupi wredny łeb.Tez tak robiłem, ale nie skutkowało wiec jak następnym razem celowałem na papierosa i to poskutkowało . :) Polecam wszystkim :)
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 3

brawo właśnie burak sie pochwali swoim buractwem
popieram tę opinię 66 nie zgadzam się z tą opinią 12

i wzajemnie, chcesz se smrodzić to won na pole, budę sobie postaw i tam smrodź
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2

Re: niczego nie wytępisz

Jeśli chodzi o grylla to jesteś w błędzie, nikt mandatu nie dostanie gdyż nie ma takiej ustawy jeśli już to mogą ci zwrócić uwagę
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

Tylko Twój dym leci na balkony innych. Weź go sobie zatrzymaj jak potrafisz.
popieram tę opinię 44 nie zgadzam się z tą opinią 4

to czemu tam nie sr*sz?
popieram tę opinię 110 nie zgadzam się z tą opinią 17

Nic innego tylko wyprowadzić się do lasu,chociaż nie jestem pewien czy też nie będziesz narzekać na zapach lasu
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 31

Inne tematy z forum

Kuchnia na wymiar - cena - opinie (187 odpowiedzi)

Witam wszystkich ! :) chciałabym prosić o pomoc w wyborze firmy, która zrobi mi meble kuchenne na...

Gdzie kupic okna PCV w Wejherowie? (6 odpowiedzi)

Musze wymienic okna mozecie polecic jakas sprawdzona firme.

Meble kuchenne z salonu czy od stolarza? (135 odpowiedzi)

Witam, Jakieś 4 lata temu urządzałem pierwszą w życiu kuchnię w moim własnym, nowym mieszkaniu....