jak wytępić palenie na balkonie u sąsiadów w bloku?

mieszkam w bloku i co otworzę sobie balkon, żeby wywietrzyć to mój pokój wypełnia się papierosowym drażniącym smrodem bo kilkoro sąsiadów wychodzi na balkon i tam palą jak jeden skończy to drugi zaczyna. Trzymają na parapetach pełne petów popielnice i doniczki w których czasami się jeszcze tli niedopałek. Co można z tym zrobić? Czy jest szansa wyegzekwować, żeby jak zachce im się papierosa zakładali buty i schodzili palić przed klatkę? Wiedzą doskonale, że to przeszkadza bo nieraz wyszłam na balkon jak poczułam smród i im mówiłam że to czuć ale mają to gdzieś.
popieram tę opinię 199 nie zgadzam się z tą opinią 80

Re: jak wytępić palenie na balkonie u sąsiadów w bloku?

podlewać intensywnie kwiatki
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

jak nic nie poskutkuje, to proponuję mój sprawdzony sposób. Biorę wiadro wody i myję "ostro" posadzkę na balkonie i potem jeszcze jedno wiadro na spłukanie i mam spokój na kilka godzin, bo sąsiedzi się wtedy usuwają
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

Co z tego jak zejdą przed klatke, też leci do sąsiadów? Czemu nikt nie zajmie sie żurami pod sklepem, którzy śmierdzą wódą na kilometr i rzucają śmieci gdzie popadnie? Dlaczego nikt z tym porządku nie zrobi, tylko z palaczmi? Ludzie, wy jesteście naiwni. Nic wam nie pasuje. Jak nie macie co robić zajmijcie sie sobą, swoimi sprawami. Dym tytoniowy rozchodzi sie w powietrzu. Nie pasuje mieszkanie w bloku? Wyprowadź się nikt nie bedzie zmieniał swoich przyzwyczajeń bo jedna osoba jest przeciwko. W internecie tacy odważni a jak przyjdzie co do czego to sąsiadom nie zwrócicie uwagi. :) miłego dnia.
ps. Ktoś ma mieszkanie własnościowe to będzie sobie robił co zechce na swoim balkonie. Oczywiście w granicach rozsądku.
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 7

Dobrze napisane - to są mieszkania banków a ci ludzie palą bo się stresują tą pożyczką na 30-35 lat.Palą peta za patem i kipują na ogródek tego na parterze ;) BIDOKI UMYSŁOWE
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 4

tylko jeśli kopcą w kiblu przy kratkach. Ja nie rozumiem - skoro im nie przeszkadza dym ani 'zapach' to powinni się gdzieś zamknąć- nic z cennego papieroska się nie ulotni w przestrzeń, cali będą ukadzeni- chyba o to chodzi palaczom?
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

kup sobie klimatyzacje jak masz problem i okna nie będzie trzeba otwierać, a palacze mają na ciebie wyje...
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 29

porąbało cię
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 2

Re: niczego nie wytępisz

To wy macie problem, a nie osoby palące. Może następnym razem jak będę rozmawiać z osobą niepalącą wyrzucę papierosa, bo to ja mam się dostosować ?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 25

otworz te okno ktore jest jak najdalej od "tego" balkonu....problem rozwiazany
popieram tę opinię 11 nie zgadzam się z tą opinią 28

...no ale nie może palić w mieszkaniu, bo masz nieszczelne kanały wentylacyjne i też do Ciebie leci.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Witam.
U mnie problem jest podobny... choc zdecydowanie szerszy. Mieszkam na parterze w blokach gdzie parterowe mieszkania nie mają balkonów. Moi sąsiedzi z parteru wychodzą na papierosa na schody wejściowe do bloku, przesiadują tam ze znajomymi lub krewnymi przeplatając papieroski piwkiem.
U mnie nie tylko czuć papierosy (czasami trudno w to uwierzyć ale robi sie siwo w pokoju u syna). Do tego dochodzą głośne dyskusje na tematy "wszelakie". Oczywiście rozmowy i moje prośby od 2 lat są nieskuteczne. Taka kultura młodych ludzi :)
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

dobrze ze ptak Ci tam nie narobił.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 3

Nie chcesz, żeby Tobie mówili, ale już innym to robisz.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

to nie tylko smród ale i trujący rakotwórczy dym!!Jesli jest burakiem to skuteczne sposoby wylewaj za każdym razem wodę na ten głupi wredny łeb.Tez tak robiłem, ale nie skutkowało wiec jak następnym razem celowałem na papierosa i to poskutkowało . :) Polecam wszystkim :)
popieram tę opinię 8 nie zgadzam się z tą opinią 3

brawo właśnie burak sie pochwali swoim buractwem
popieram tę opinię 66 nie zgadzam się z tą opinią 12

i wzajemnie, chcesz se smrodzić to won na pole, budę sobie postaw i tam smrodź
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2

Re: niczego nie wytępisz

Jeśli chodzi o grylla to jesteś w błędzie, nikt mandatu nie dostanie gdyż nie ma takiej ustawy jeśli już to mogą ci zwrócić uwagę
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

Tylko Twój dym leci na balkony innych. Weź go sobie zatrzymaj jak potrafisz.
popieram tę opinię 44 nie zgadzam się z tą opinią 4

to czemu tam nie sr*sz?
popieram tę opinię 110 nie zgadzam się z tą opinią 17

Nic innego tylko wyprowadzić się do lasu,chociaż nie jestem pewien czy też nie będziesz narzekać na zapach lasu
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 31

Inne tematy z forum

Układanie paneli podłogowych! (34 odpowiedzi)

Witam! Solidna i tania ekipa ułoży panele podłogowe w Gdańsku lub okolicach. Cena za m2 15zł...

czym myjecie drzwi kabiny prysznicowej? (48 odpowiedzi)

Dziewczyny, poradzcie, ja zwariuję. Strasznie duzo czasu schodzi mi na mycie drzwi kabiny...

Jakie okna polecacie? (154 odpowiedzi)

Potrzebuję dobrych okien, jakie firmy z trójmiasta polecilibyście?