jak wytępić palenie na balkonie u sąsiadów w bloku?

mieszkam w bloku i co otworzę sobie balkon, żeby wywietrzyć to mój pokój wypełnia się papierosowym drażniącym smrodem bo kilkoro sąsiadów wychodzi na balkon i tam palą jak jeden skończy to drugi zaczyna. Trzymają na parapetach pełne petów popielnice i doniczki w których czasami się jeszcze tli niedopałek. Co można z tym zrobić? Czy jest szansa wyegzekwować, żeby jak zachce im się papierosa zakładali buty i schodzili palić przed klatkę? Wiedzą doskonale, że to przeszkadza bo nieraz wyszłam na balkon jak poczułam smród i im mówiłam że to czuć ale mają to gdzieś.
popieram tę opinię 199 nie zgadzam się z tą opinią 80

Re: jak wytępić palenie na balkonie u sąsiadów w bloku?

to i to dozwolone lub zabronione
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

a na przystankach komunikacji miejskiej wprowadzono zakaz palenia - dlaczego?
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: niczego nie wytępisz

dokładnie, a efekt taki sam...
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

nie wystawiaj ciasta bo będziesz miał zakalec. musi samo wystygnąć, swoim własnym tempem.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

ktoź tu nie wyczół celofego błendu...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

mój balkon mój świat
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 10

a co to ma wspólnego z paleniem na balkonach? nikt nie lubi smrodu a ten dodatkowo jest trujący.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 2

zmień mieszkanie
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 17

dla mnie to możesz sobie nawet ognisko na balkonie zorganizować, byle mi w domu nie śmierdziało
i sam jesteś debilem, który musi zaakcentować jaki jest ważny że może sobie palić na balkonie, a inni... niech im śmierdzi, co to cię...
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 1

buhahaha...mam się cieszyć że sąsiad nie pali na MOIM balkonie? puknij się w swój pusty łeb i pal w swoim mieszkaniu jak tak lubisz ten smród i nie zatruwaj innym życia swoimi wyziewami,.
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 1

Oj nie wiesz co mówisz....szkoda
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

brakuje tylko wypowiedzi krosa naczelnego hejtera szmula
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Niestety, ale raczej masz małe szanse na wywalczenie czegoś. Chyba powinnas trochę wyluzować, bo Cię nerwy zeżrą. Ja tez cierpię z tego samego powodu. Rozmowy nie pomagają, więc co mam zrobić? Jestem duży i silny, mam kazdemu spuścić wpie.rdol? W końcu oni też powodują, że cierpię. Ale to chyba nie jest wyjście. To samo się tyczy grilla, głośnych imprez, lania się z niewywirowanego prania wywieszanego na balkonach, czy ujadające psy.....itp itd. Ludzie to bezmyślne i samolubne głąby w większości i świata poza swoim nosem nie widzą....to chyba kwestia wychowania. Brak empatii, zrozumienia dla innych. Albo po prostu chroniczna ludzka tępota. Także, droga autorko, jak mawiał mędrzec - świata nie zmienisz, ale zawsze możesz zmienić siebie :)
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 3

odpowiedz jest prosta jak budowa czołgu t55 - nikt do ch... nie zabroni mi palic na moim balkonie.. bede tam robil co mi sie zywnie podoba
popieram tę opinię 51 nie zgadzam się z tą opinią 183

oczywiście, że nie.
popieram tę opinię 15 nie zgadzam się z tą opinią 3

syfiarz
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 2

ale wy jesteście tępi - dym z balkonu od papierosów zatruwa innych. FARMAZONY!!!!!
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 7

dzisiaj wszystko wszystkim przeszkadza, nabraliście kredytów na mieszkania i czujecie się jak wielkie paniska na zamku, pilnujecie każdego centymetra bo to wasze i zmuszacie wszystkich aby narzucone przez was reguły były jedynymi, zawsze jak nowy blok zostaje oddany do użytku to pierwsze spotkanie wspólnoty wygląda jak bitwa pod grunwaldem, każdy debil musi zaznaczyć że jest wym najważniejszym we wspólnocie i że to on będzie dyktował warunki pozostałym lokatorom

wasza sytuacja nie różni się niczym od mieszkania w wielkiej płycie, takie same zagęszczenie ludzi tylko wtedy mieszkańcy mieli do siebie większy szacunek, dzisiaj kasa robi wam wodę z mózgu frajerzy, wyładowujcie swoją frustrację na sąsiedzie za to że aby mieć te swoje 4 kąty to stajecie się niewolnikiem banku na 30 lat, i za każdym razem jak poczujecie dym z papierosa to tak naprawdę wybucha w was wewnętrzna frustracja że mieszkanie jest banku a nie wasz i ktoś jeszcze śmie obok palić peta, sprzedaj mieszkanie jeden z drugim, postaw namiot w lesie i będziecie najszczęśliwsi na świecie, no chyba że s****ie dzika i wiewiórki tuż obok będzie wam przeszkadzać...
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 15

sądzę że takie osoby jak ta Pani co pisze ten wątek są zwykle mało wyrozumiałe i chyba zakompleksione. Jak przez jej otwarte okno wpada dym od sąsiadów. Jakieś brednie! no chyba że ma okno 1m od sąsiadów i ma je szeroko otwarte. Oni z kolei specjalnie dmuchają jej w okno - "Wolność Tomku w swoim domku" - ciekawe czy zna takie przysłowie.
Kampania skierowana przeciwko osobą palącym papierosy!!! Nie rozumiem! Pewnie z Pis-u bo to oni mają kompleksy i chcą zmienić świat na "SWÓJ" lepszy - moherowy.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 14

Dokładnie tak, popieram kolegę a jak ;-)
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Inne tematy z forum

Sauna domowa na podczerwień (6 odpowiedzi)

Dzień dobry, Proszę podzielić się opinią (polecić model) na temat jednoosobowej, sauny...

Thermomix - zamawiał ktoś ostatnio prezentację? (20 odpowiedzi)

Zamawiał ktoś ostatnio prezentację do domu tego urządzenia? Chciałabym zobaczyć jakie ma...

wymiana drzwi (13 odpowiedzi)

Będę potrzebowała wymienić drzwi do swojego mieszkania w bloku. Jakie drzwi polecacie? Chciałabym...