...jakby nie było...

..."spadam
co się wyprawia?
cały w spadaniu
cały ze światła
spadam
jaka zabawa
jaki tu spokój
równowaga

spadam
nie czuję ciała
i tylko błagam
o łaskę trwania jeszcze
spadam zostaniesz sama"...

http://rabitator.wrzuta.pl/audio/iWxINnFWR8/
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: ...jakby nie było...

och c.. Coma, nono...
mój ulubiony zespół;]
Już Cię lubię!

Tłamsił mnie numer Comy już długo.
Wiadomo im wyżej się wzniesiesz na początku, tym dłużej spadasz, ale upadek bardziej boli. To takie moje "pomruki znaczeń". Póki co. Spadam. Powoli spadam. Lubisz mnie? Fajno. Słowa to pewna nieweryfikowalna rzeczywistość. Można nimi budować. I niszczyć.
Ja wciąż spadam.

duża poduszka.

Duża poduszka...

Taaaa... odbiję się w górę i ponownie będę spadał. Thx na razie postoję.

Re: Duża poduszka...

oj tam. Pacniesz i pióra zawirują w powietrzu, a kiedy opadną stłumiony głos zażąda piwa i drabiny ;)

No zgadza się :))

Skoro tak to3 beczki czarnego flensburgera i wóz drabiniasty poproszę, ale na początek odgłos pękającej poszewki i tonę pierza. Wybredny jestem.

Re: No zgadza się :))

to może jeszcze odrobinę miodu? tak do tego pierza ;)

miodu?? nie rozumiem.

Hmmm...
Jak znam Stworka to podstęp jakiś być tu musi...
Czekaj. Czy ja mam się tym miodem natrzeć, rozprostować ramiona i skumulować na swej skórze tonę pierza?
Ha podstęp!! wiedziałem, kaczkę jakąś chcesz ze mnie zrobić. Mało ich mamy w Polsce, hę? ;)

ps ja też podstępny jestem. Posmaruję się cienko a zaoszczędzony miód przeznaczę na brzeczkę :)

Re: miodu?? nie rozumiem.

Ee... no bo to miał być... (kurdekurdekurde) to miał być... (kombinuj, dziewczyno, kombinuj i to szybko) to miał być MIÓD PITNY! O!

będzie Będzie BĘDZIE!!

Brzeczka już fermentuje. Z zaoszczędzonego robi się półtorak jak marzenie ;D

życie nigdy nie jes prostą linią, t sinusoida. Raz się jest na górze, raz na dole, czasem gdzieś w środku. Tylko od nas zależy jak duże to będą wzloty i jak duże spadki...
A ja właśnie jestem gdzieś pośrodku, notuję spadek jak nasza giełda i wszystko zapowiada że tak będzie dalej... calkiem możliwe że ten niż utrzyma się dłużej i będzie największy w moim życiu
Stworku, Ja poproszę tą poduszkę. Może mniej będzie boleć?
Może znieczuli lepiej niż wysokoprocentowe trunki?
Może...
Boję się,że świat dla mnie już nigdy nie będzie różowy, na zawsze znikną te cudowne okulary które tak pięknie wyglądały na moim nosie... I uśmiech, I muzyka już nie będzie grać w moim sercu...
Spadam... powoli...ale upadek z pewnością będzie bolał.

Poduszka dla Kropeczki.

Miękka, niebieska, w różowe czołgi.

Mam wrażenie, że róż z czasem nieco blaknie (by być zastąpioym, powiedzmy, karmazynem ;)) ale śmiech i muzyka to twarde s*******y i nie tak łatwo się ich pozbyć :)

czy w związku z tym iż mamy tu teraz bardzo oficjalne konta ;)) możemy przesyłać do siebie maile poprzez portal, tak aby nie podawać na forum swojego adresu?

Wczoraj...Byłam już na drugim koncercie Comy w tym roku. Tym razem w Parlamencie. To ich najlepszy koncert jaki do tej pory zagrali. Niesamowita energia Roguca, był...hmm..wyjątkowy,aż zastanawiam się dlaczego.
Na koniec udało się nam zamówić z nim kilka słow. Jest bardzo inteligentny i nie nabrał jeszcze cech gwiazdy.
Jestem pod wielkim wrażeniem całości...

Odkryłem ostatnio "długą drogę do domu" Comy, brzmienie zupełnie powalające, ale nie rusza mnie za to wcale barwa wokalu. Słucha się dobrze. Aaaa, słyszałem bardzo dobre recenzje Hipertrofii. Podobno wręcz wybitna. Prawda to?

tj

"daleką drogę do domu", a nie długą.

Re: tj

A tu znajdziesz też moje ręce;)))
koncert w Uchu 5.11 :
http://www.coma.art.pl/index_htm.htm

z Parlamentu jeszcze nie zamieścili zdjęć na stronce..

hmm, płyta jest dobra. Wydana w inny niż zwykle sposób, ładnie zapakowana, calośc dwupłytowa. Jes kilka naprawd dobrych utworów. Nie jest droga bo 35zł w media markt więc Polecam-zakup i przesłuchaj, naprawdę warto. Jednak po poprzedniej "Zaprzepaszczone siły..." ciężko było zrobić coś na tak wysokim poziomie a jednak było to możliwe.
Pytałam Piotra czy sam pisze wszystkie teksty, powiedział że tak...

:) Twe dłonie już dawno zidentyfikowałem, pobrałem nawet odciski linii papilarnych ;)
Niektóre teksty piosenek Comy, są całkiem, całkiem proszę Pani. Wiesz, no bliskie są mi. Np taki listopad. Nie da rady napisać takiego tekstu pijąc przez całe życie tylko herbatę z lipy. Albo inną miętę parzyć. Ciągle jednak nie pasuje mi tu jakaś "maniera" w głosie.

listopad

http://kaczerwona.wrzuta.pl/audio/m7sW4nu9hn/07-listopad

Osobiście uważam że Roguc ma bardzo silny i mocny głos oraz bardzo duże możliwości wokalne... rzadko spotyka się taki talent.
Ale masz rację że nie da się napisać takiego tekstu przy herbacie z lipy...

Inne tematy z forum

Jak daleko z PKS na PKP w Gdyni? (13 odpowiedzi)

Witam, Chciałbym zapytać czy dworzec PKS w Gdyni jest blisko dworca PKP? Jaka to mniej-więcej...

Stop LGBT - wasze opinie na ten temat (3 odpowiedzi)

Cześć wszystkim! Ostatnio podczas spaceru zauważyłam na ulicy bilbordy z hasłem Stop LGBT....

Koinonia Jan Chrzciciel Bojano wspólnota destruktywna czy.........No właśnie co? (692 odpowiedzi)

Przez roku czasu wraz z żoną uczęszczałem do domu modlitwy wspólnoty Koinonia Jan Chrzciciel z...