jaki krem na noc +30 ??

Witam!
Od dłuższego czasu szukam kremu dla siebie. Mam cerę mieszaną. Jeżeli już myślę, ze w końcu udało mi sie znaleźć krem pasujacy to niestety na skórze koło nosa robią mi się zaczerwienienia i skóra zaczyna się łuszczyć... Czy ktoś ma podobny problem?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: jaki krem na noc +30 ??

Procesy starzenia się skory zaczynaja się już od 25 roku życia. Krem pod oczy, na dzien i na noc to absolutna konieczność. Problem polega na tym, ze każdy z nich trzeba odpowiednio dobrać do każdego typu cery i problemu którego chcemy się pozbyć. Kosmetyki drogeryjna niestety nie są dobrym wyborem. Zawierają o wiele mniej składników aktywnych niż profesjonalne kosmetyki gabientowe. Dodatkowo duża cześć z nich zawiera szkodliwe w nadmiarze parabeny, sztuczne barwniki i substancje zapachowe. Klient w drogeri płaci za opakowanie, wygląd i zapach. Polecam udać się na konsultacje do dobrego gabinetu kosmetologicznego. Tam na pewno coś zaproponują.

czytałam ostatnio, że do takiej cery na noc nie potrzeba kremu. Rozważ jego brak.

Sama już mam +30 lat i póki co używam kremu przeciwzmarszczkowego na noc z nivea . Całkiem dobrze radzi sobie z pierwszymi oznakami starzenia i doskonale nawilżą moją skórę. Dokładnie to ten https://www.nivea.pl/shop/przeciwzmarszczkowy-nawilzajacy-krem-na-noc-90058002271460108.html#prefn1=maincategory&prefn2=benefits&prefv1=Do+twarzy&prefv2=Przeciw+starzeniu+si%C3%84%C2%99&start=1

Kremów jest wiele, jak wiesz jaką masz skórę to takich kremów powinno się szukać, przecież mają opisane przeznaczenie

Mam podobnie. Często krem nawet taki z najwyższej półki albo mnie szczypie albo prawie się nie wchłania i efekt jest koszmarny. Od jakiegoś czasu stosuje olej kokosowy albo szukam kosmetyków naturalnych. Bez parabenów i chemii. Zobacz sobie na stronie http://www.naturit.com.pl Tam jest cała masa kosmetyków z upraw ekologicznych

No nieestety tak. Szukałam w trójmiejskich sklepach. Tych duzych i tych mniejszych, ale niestety nie widziałam.

Warto już stosować krem przeciwzmarszczkowy. W tym wieku to niestety już konieczność.

Polecam serum Resibo. Świetnie wygładza, a także spłyca zmarszczki i ujędrnia skórę. Sama byłam w szoku, bo raczej w takie cuda nie wierzę. Tutaj jest inaczej - już po jednym użyciu faktycznie widać efekty. Serum używamy na noc - wystarczą 4 krople :)

I tylko do dostania przez internet?

Tak jest. I powiem Ci kochana,że nawet tak znany krem la mer, kóry kosztuje za opakowanie 50 ml 500 zł ( sic!!!) ma w składize olej mineralny, tak więc wiele się nie różni od osławionej nivei. Ale wiele osób kupuje bo reklama działa. Z tych selektywnych polecłąabym albo kremy sisley albo serum do twarzy richevon, które od jakiegoś czasu nakładam sobie codziennie na wieczór oraz widzę dużą różnicę na plus w stanie mojej skóry. Jest bardziej nawilżona, odżywiona. Dzieki nawilżeniu zniknęły mniejsze zmarszczki.

Jakie w takim razize polecisz? Bo faktycznie od kiedy zaczęłam czytać składy niektórych kremów to dziwię się sobie co ja sobie na twarz nakładałam w przeszlosci ( o dziwo cena częst nie przekłada się na jakośc składu).

No właśnie ssama używałam kremu Nivea jednak mi nie odpowiadał. Głównie z racji skłądu, który powiedzmy sobie szczerze nie jest taki dobry ( same oleje mineralne, parafina - to nie powinno się znaleźć w kremie który nawilża ora działa przeciwzmarszckowo). Zdecydowanie bardziej wolę naturalne kosmetyki do twarzy. Jestem uzależniona od kosmetyków selektywnych firm. Wprawdzie tanie nie są i mozna je dostać jedynie przez internet ale ich działanie jest o wiele, wiele lepsze.

Mnie dużo kremów uczula, więc w sumie nie wiem z jakich korzystać. Jedynie Nivea jest w porządku, ale za to te kremy wydają się bardzo słabe i nie dają efektów.

Bardzo dobre są kremy z pharmaceris. Ta firma ma też wiele serii, więc na pewno coś do siebie dopasujecie.

Bardzo fajny jest Bandi z kwasem migdałowym. Mam 27 lat i stosuję go na noc zamiennie z serum wygładzającym Resibo. Pisałam o nim u siebie.

Też mam skórę mieszaną w dodatku z problemami naczynkowymi. Kilka miesięcy temu natknęłam się na izraelską (!!) markę kosmetyków Christina i pomyślałam, że wypróbuję. I jestem zachwycona! Mam taki krem z witaminami A, E, HA https://makeup.pl/product/65229/ i po nim skóra jest super gładka, tak uspokojona i bardzo naturalna. Bez żadnych zaczerwień czy krostek. Warto sprawdzić, skład jest rewelacyjny (woda i od razu naturalny ekstrakt).

Dla cery mieszanej na noc najlepszy jest La Roche Posay Effaclar H. Wypróbowany - polecam!

Moim zdaniem najlepsze są kremy dr ireny eris. Ewentualnie, trochę tańsze kremy z pharmaceris.

poszukaj jakiegoś do cery wrażliwej
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Bardzo fajne serum ma Resibo - serum wygładzające, które świetnie działa na zmarszczki.

Inne tematy z forum

Prezent dla koleżanki z pracy (234 odpowiedzi)

Co kupić koleżance krótko ze sobą pracujemy (jakieś 20 dni),a jest w firmie tak że kupuje sie...

Gdzie w Gdańsku sklep 1001 drobiazgów? (6 odpowiedzi)

Może ktoś się orientuje gdzie w Gdańsku w okolicach Przymorza, Żabianki, Oliwy znajduje się taki...

Mój rozwód z adwokat Genowefą Noszka-Kruminis (37 odpowiedzi)

Adwokat Genowefa Noszka- Kruminis z Gdyni to specjalista pierwszego gatunku. Zniszczyła mojego...