jaki prezent na 18-ke??

Nie mam pojęcia co kupić chrzestnemu na jego 18ke moze pomożecie lub wiecie gdzie w 3miescie sa fajne sklepy gdzie mozna cos wybrac?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 6

Re: jaki prezent na 18-ke??

Na 18 stkę zazwyczaj kupuje sie coś śmiesznego, jakąś śmieszną figurke albo coś takiego. Ja pamiętam kupiłem kiedyś kuferek (taki jak ze skarbami) ale w środku było pełno prezerwatyw ;)
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 24

po 1: to chyba chrześniakowi:-) a po 2: jaki masz budżet?
popieram tę opinię 16 nie zgadzam się z tą opinią 0

Sama nie jestem dobra w kupowaniu prezentów może kasę i niech sam sobie kupi.
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 7

hmm nie wiem własnie zastanawiam sie jeszcze nad daniem kasy...ale moze jeszcze cos znajde mam nadzieje a budżet wynosi ok 200zł
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2

ja bym dał kase na pewno bardziej sie ucieszy
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 2

A może coś "na pamiątkę" - za 200zł można kupić przyzwoity skórzany portfel, zegarek, ładne spinki do mankietów (na studniówkę jak znalazł). Taki prezent będzie trwały i chłopak za parę lat będzie pamiętał, co dostał od chrzestnej na 18-tkę. To jednak wyjątkowa uroczystość i fajnie dostać coś typowo "dorosłego" (ale nie prezerwatywy w skrzynce, bo to dorosłe raczej nie jest). Natomiast jeśli chłopak odkłada na jakiś konkretny cel, to wtedy pieniądze w kopercie włożone w jakąś dobrą książkę też nie byłyby złym pomysłem.
popieram tę opinię 30 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ja dalam kuzynowi na 18 zegarek. Bardzo sie ucieszyl, nosi do dzis :) Za 200zl kupisz juz na prawde spoko zegarek.
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 2

Bieda 200 wydaje na jedzenie dziennie
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 29

Ja mam 200 zł tygodniowo na jedzenie dla 4 osób!
popieram tę opinię 12 nie zgadzam się z tą opinią 1

Zauważ, że dawanie pieniędzy w prezencie nie musi być nudne. Jeśli chcesz dać pieniądze to dodaj do tego trochę kreatywności. Ja kuzynowi na osiemnastkę dałem gotówkę w dominikańskich peso. Wystarczy wybrać się do kantoru i poprosić o egzotyczną walutę i prezent staje się dużo ciekawszy.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja też bym dała kasę - moim zdaniem z tego się chłopak najbardziej ucieszy. A żeby pamiątka była, ja bym do tego kupiła lub sama wydrukowała na twardym papierze coś takiego:

http://www.smiesznysklep.pl/dyplom-na-18-tke-15854.html

to pamiątka też będzie :)
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Może coś z działu "Ogłoszenia towarzyskie" znajdziesz za 2 stówy?
popieram tę opinię 37 nie zgadzam się z tą opinią 9

rozumiem że chodzi o chrzesniaka a nie o chrzestnego? ja bym dała kase
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja też idę na 18 do swojej chrześnicy zadzwoniłam do jej mamy i się podpytałam staneło na kasie :) Dam 300.00zł a tez myślę o 200.00zł a chrzesniaczka niech kupi co chce ,wiem ze zbiera na prawko :)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 0

200 300? zł chrzesniakowi?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

tak a co ?
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 1

No na pewno nei mniej niz 200-300zł
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 11

500 zł teraz to na komunię się daje dla chrześniaka, więc na 18 też. W zależności oczywiście jakim dysponujesz budżetem
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 1

Może jakiś fajny zegarek? Za 200 złotych już można coś naprawdę ekstra kupić, a z takich prezentów ludzie są zazwyczaj zadowoleni. W Galerii Bałtyckiej jest Time Trend, przejdź się i zobacz, może faktycznie coś fajnego znajdziesz.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 2

uwazam że jak dla chrzesniaka to 300 zł za mało. Nic za to porządnego nie kupisz nie ma szans.Mnie by było wstyd isc z taka kwota lepiej daj kase w kopercie lepiej bedzie wyglądać ,troche głupio dawać jakis zegarek za 200 zł
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 33

Pomyśl o zegarku jakiejś dobrej firmy. Na przykład zegarek tissot. Ciekawy jest model PR 100 taki jak np. http://dolinski.pl/zegarki-tissot/zegarki-meskie/t-classic-pl/pr-100-pl.html
Jednak cena jest dość duża, ale prezent na długie lata i będzie pamiętał o Tobie.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 5

Głupawa to jest Twoja odpowiedź. Przez takich jak Ty, trwa teraz wyścig - kucyk, quad i trampolina na komunie etc, a dzieci i młodzież w dużej mierze to wyrachowani materialiści mający wodę zamiast mózgu

Chodzi o pamięć i uczucie - mądry prezent, króry będzie fajną pamiątką (tak jak wyżej ktoś pisał - skórzany portfel dobrej marki lub coś w ten deseń). Jeśli masz dobry kontakt, to pomyśl o wspólnym spędzeniu dnia - park Kolibki np.
popieram tę opinię 40 nie zgadzam się z tą opinią 4

kupiłam elegancki a zarazem młodzieżowy portfel skórzany za ok 150zł a do portfela 50zł na rozmnozenie;) i gumke durexa :)
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 6

i gumke durexa na nierozmnożenie ;)
popieram tę opinię 14 nie zgadzam się z tą opinią 1

Chrzestnemu może pół litra?
popieram tę opinię 7 nie zgadzam się z tą opinią 0

Polecam coś co mu zostanie, jakaś pamiątka. Może rzeczywiście zegarek, portfel, spinki? Popatrz u jubilerów, może znajdziesz jakąś fajną męską biżuterię, jakiś np. łańcuszek z grawerem. Kuferki z prezerwatywami są dobre jako prezent od kolegów. Ja dostałam i pieniądze, rozmyły się i złoty pierścionek od chrzestnego, nie zamieniłabym go na nic innego :)
popieram tę opinię 9 nie zgadzam się z tą opinią 0

Monik, wszystko zależy czy pracujesz czy jesteś np. studentka.
Trudno od niepracującej osoby wymagać niebotycznych kwot.
Myślę, ze prezent trwały jak np. portfel, fajne spinki, dobry krawat, może być też coś religijnego jeśli takowy prezent pasuje do danej osoby.
Uważam ze żadne tzw. śmieszne prezenty dane od chrzestnych nie nadają sie. Takie gadżety mogą dać kumple a od chrzestnych musi być jakaś pamiątka. Tak byłoby najlepiej a w praktyce sprawdza sie kasa bo zawsze młody człowiek na coś zbiera. np na prawko, na dobry aparat foto, na iphona czy laptop.
Moja teściowa jednej wnuczce dała laptop w przypływie gotówki, dla drugiej po kilku latach nie miała i dała 3 stówki i wg. mnie było niefajnie.....
Myślę ze kaska+dobra książka z dedykacja to ok. prezent.
Bez szaleństw , 200 zł w zupełności wystarczy....
Ja dałam jako chrzestna 500,00 na aparat fotograficzny, no ale oboje z mężem pracujemy i stać nas na taki wydatek. Gdybyśmy mieli problemy finans. dalibyśmy 200 zł i też dobrze. Zawsze później można coś dołożyć....
popieram tę opinię 18 nie zgadzam się z tą opinią 0

Krawat na 18-ke ?\
To już lepiej udawać chorą.Będzie mniej bolało.

polecam opłaconą wizytę w domu przybytku
niezapomniane wrażenia
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 9

oj teraz to ciężko coś kupić, bo jednak dzieci, a raczej młodzież dość wymagający są, ale też pytanie jaki masz budżet, bo wiesz tak sobie myślę, że może nie najgorszym pomysłem byłoby kupić tablet? Na pewno się ucieszy a ibox ma w swojej ofercie bardzo fajne nowe modele.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 3

osobiście chciałabym dostać jakąś fajną biżuterię, kolczyki albo bransoletkę z jakichś ciekawych kamieni szlachetnych, dużo takich fajnych wzorów jest w sklepie jubilea :)
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 0

fajne i oryginalne prezentu znajdziesz na http://www.honeyworld24.com Ja dałam kilka razy taki prezent i zawsze był to strzał w 1o.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

moja siostra na osiemnastke dostala pożadną lustrzanke, byla uradowana jak gwizdek, prezent byl skladkowy( kazdy przyniusl ile mogl dac od 20 -200zl a mysmy z mama wylozyli wczesniej i tego dnia wszyscy widzieli na co sie skladali)
a od dziadkow dostala piekny zloty lancuszek.

nie wiem jak to teraz wyglada i jaki jest ten chrzesniak, ale faceci tez lubia lancuszki, branzoletki, jakis wisior, sygnet, itp.
zegarek, portwel to tez fajne prezenty ale takze musza pasowac do obdarowywanego.
mysle ze od chrzestnej to raczej nie smieszny prezent(to nie kolega) a wlasnie taki typowo męski.
popieram tę opinię 6 nie zgadzam się z tą opinią 2

może tu coś znajdziesz http://www.sklep-intymny.pl/pol_m_Pomysl-na-prezent-251.html jest bardzo duzy wybor i tanio sam tam zamawiam i się nie zawiodlem
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Biżuteria zawsze jest dobrym prezentem, szczególnie modna. Od siebie polecam http://igaleriasklep.pl/
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Również uważam, że na 18-tke trzeba kupić coś z jajem, coś co będzie przypominało o tym kroku w dorosłość. Ja bym kupił coś takiego: http://www.greenmaster.pl/pl/prezent-dla-niego/56-maska-v-jak-vendetta-anonymous-guy-fawkes.html
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Ja natomiast proponuję coś pamiątkowego, w końcu to wkroczenie w dorosłość, więc czemu by nie zamówić takiej gazetki, która uwieczni chwile beztroskiego dzieciństwa poparte niezapomnianymi chwilami :) http://www.gazetomania.pl/#opening
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Ja polecam Sejf w książce http://www.gadgets.pl/sejf-w-ksiazce.html
lub minimixer mp3 http://www.gadgets.pl/mini-mixer.html

ku... mu postaw. Niech sobie podyma chłopak :)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 10

Może coś oryginalnego? Owocowy bukiet firmy Fruit life, a w środek koperta z pieniędzmi?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

http://www.youtube.com/watch?v=e8dHuR3rp7Q :D takie szklanki na osiemnastkę jak znalazł :D
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Proponuje voucher na fly board, tu opis: http://www.wyjatkowyprezent.pl/prezent/nowosc-flyboard-odrzutowe-latanie-w-wodzie-sopot
termin ustaili sobie sam, a moim zdaniem bedzie to oryginalny prezent.
Uwazam, ze przy budzecie, ktorym dysponujesz lepiej jest cos zasponsorowac anizeli dac peniazki.

najbardziej ucieszyłby się ze striptizerki ;D
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 4

Witam sam mam niedługo 18 i powiem ci szczerze że młodzież niestety cieszy się dzisiaj tylko z pieniędzy nic innego na świecie nie dostrzegają bynajmniej moi znajomi w tym samym wieku . Więc na twoim miejscu dałbym pieniądze(o ile wiesz że np nie pójdzie i odrazu tego nie przepije :D) do tego jakąs małą pamiąteczkę coś w rodzaju dyplomu czy innych gadżetów żeby oprócz pieniędzy miał jakąś pamiątkę. może ta opinia ci się nie podoba ale niestety większość młodzieży patrzy już tylko na koperte;/
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

Skombinuj cegłe dziurawke, wyryj w niej napis - "prezent wybij sobie z głowy", a całość przewiń łądną wstążką. :-)
popieram tę opinię 3 nie zgadzam się z tą opinią 3

Ja córce zamówiłam tort w kształcie torebki ze szpilką perfumami i innymi kobiecymi dodatkami. Wszystko już ma a to ją naprawdę zaskoczyło i była zachwycona ! Tort zrobiła mi pracownia tortów wojskiego.

MIKa, moglas napisac, ze macie w ofercie takie torty, a nie robic z siebie wariata...
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

wielki, czarny wacek :P
http://allegro.pl/smieszny-oryginalny-prezent-dywanik-na-18-urodziny-i3927552260.html
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

bilet do UK lub Skandynawii

i zapowiedzieć że jeśli stamtąd wróci to jest idiotą. W ostateczności zapisać go do "młodzieżówki" jakiejkolwiek bandy, - przepraszam - partii. wtedy też pożyje i zarobi jako 11sty asystent ds. badania rynku w LOTOSIE czy KGHM.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

Inne tematy z forum

Gadżety reklamowe dla klientów (76 odpowiedzi)

Chcemy w firmie kupić coś z okazji świąt dla klientów.Doradzicie co to może być?

Co mam kupić dziewczynie?? (116 odpowiedzi)

Moja dziewczyna ma na imię Ewa i urodziła się 24go grudnia... jeszcze nie rozumiecie??? Ona ma...

Prezent dla koleżanki z pracy (234 odpowiedzi)

Co kupić koleżance krótko ze sobą pracujemy (jakieś 20 dni),a jest w firmie tak że kupuje sie...