jakie stery zintegrowane?

Hej, mam pytanko. Moje stery zintegrowane złapały bardzo dużych luzów- mocno wyczuwalnych przy hamowaniu. Nie da się ich zlikwidować dokręcając, bo kierownica przestaje się kręcić :-/. Czy ktoś wie, czy coś z tym można zrobić?? Na razie stery nie wydają żadnych odgłosów. Czy jeżdżąc z takimi sterami mogę rozwalić główkę ramy? Jakie można kupić dobre stery zintegrowane, które nie złapią luzów już po 5kkm? Ritchey? Comp? Czy wyższy model? O sterach zintegrowanych nie wiem nic - proszę o zarekomendowanie czegoś dobrego. Najlepiej marka + model. Słyszałem coś o sterach ze stożkowymi łożyskami lub z łożyskami maszynowymi. Że niby lepsze i wytrzymalsze. Czy ktoś coś wie na ten temat??
Acha - mój styl jazdy to xc - wcale nie agresywne i jestem do tego lekki. Dlatego naprawdę nie wiem, dlaczego już mam luzy :-/.
Za wszelkie odpowiedzi na powyższe pytania z góry dziękuję.
Pozdrower
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: jakie stery zintegrowane?

Ja jeżdże na Tiogach SRR-1 już ponad rok i jestem bardzo zadowolony. Jeżdże XC i turystycznie, przebieg w okolicach 5000km i cały czas brak luzów. Nie wiem czy możesz takie stery założyć zamiast zintegrowanych, jeżeli ktoś wie czy można zintegrowane zastąpić normalnymi a-head'ami niech tu napisze.

pozdROWER

Re: jakie stery zintegrowane?

Ja wiem, że nie można. Główka ramy pod zintegrowane stery jest dużo szersza (rozszerza się u dołu i u góry główki ramy). Także stery Tiogi nie dla mnie :-/.

Inne tematy z forum

Bagażnik na Hak (4 odpowiedzi)

Cześć, czy może jest szczęśliwym posiadaczem Bagażnika na hak firmy thule lub mont blanc a jeśli...

Lekki rower trekkingowy - jaki? (144 odpowiedzi)

Witam, Poszukuję nowego lekkiego(gdyby był do 13 kg to byłoby ekstra, bo póki co widziałam same...