jedyna chyba spółdzielnia, która potrafi coś zrobić dla mieszkańców

Temat dostępny też na forum: SM Młyniec
Spółdzielnia, jak każda ma swoje i wady, ale ja chciałam tu zaznaczyć głównie zalety. Nie zetknęłam się z takim osiedlem, na którym byłoby widać, że tyle się dzieje: nowe place zabaw dla dzieci, miejsca parkingowe, ławki, postawienie śmietników, kładzenie chodników w miejsce wydeptanych ścieżek, wymiana chodników - to tylko nieliczne inwestycje, które zostały zrobione a w tej chwili przychodzą mi do głowy. Dlaczego tak jest? Bo od kilku, a może już kilkunastu lat (nie pamietam) rządzi tam Pan prezes G., który jak widać jest odpowiednim człowiekiem na tym stanowisku. Gdyby takich jak Pan Prezes było chociaż kilku w naszym rządzie to może ten kraj zmieniłby się na lepsze.
Jedyne co mogę w tej chwili powiedzieć to żałuję, że musiałam zamieszkać w innej części Gdańska. Strasznie tęsknie za tym osiedlem i marzę o tym, zeby tam szybko wrócić.
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Re: jedyna chyba spółdzielnia, która potrafi coś zrobić dla mieszkańców

Coś Ci się kobieto pomyliło. Mało widziałaś więc uważasz zwykłe zarzadzanie i eksploatację nieruchomości za coś nadzwyczajnego. Faktycznie jest coś co kieruje uwagę na tę spółdzielnie: jest to powtarzające sie grono firm pracujace głównie na dociepleniach. Czy to nadzwyczajna jakość wykonywania prac przez tych wykonawców, czy miłośc do stabilizacji i niecheć do zmian kieruje Spółdzielnię w objęcia tych powtarzających się wykonawców.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jedyna SM, ktora potrafi coś zrobić dla mieszkańcow? Że co?

Porażka, tyle powiem. Może i część sowich obowiązkow wykonują nienajgorzej - wymieniłbym tutaj glownie podwyższanie czynszow, przesylanie ich do skrzynek pocztowych i denerwowanie mieszkancow - to robia faktycznie niezle.

Nie ma co gadac...

chyba nigdy nie chodziła na zebrania członkowskie. Totalny balłagan, a wszystko po to, aby prezes załatwiał swoje sprawy, a nie czlonków i lokatorów i aby ci płacili słusznie czy nie ale płacić mają. Wszelkie informacje są tak podawane aby nikt poza tymi z zarządu i wtajemniczeni z rady nadzorczej nic nie wiedział. Nasza jest wina,że nie chodzimy na zebrania czlonkowskie, dlatego nas rolują jak chcę. Ale płaćcie coraz więcej na presesów i zarząd i nie miejcie pretensji. b
Być może taka opinia wyrażona wyżej jest napisana przez samego prezesa bo on cwany i kuty na cztery kopyta oczywiście w swoim interesie.