Re: jw construction - co sądzicie o tym developerze?
Rysiek Ziel
(19 lat temu)
kachna napisał(a):
> dlatego trzeba wybrać developera znanego
Zgadzam się.
Jest on znany z uczciwości do momentu, gdy zaczyna być nieuczciwy.
Nieuczciwym w biznesie staje się wtedy, gdy zostały pieniądze zle zainwestowane. Aby zle zainwestować wystarczy nie dać łapówki komu trzeba lub spocząć na laurach. Jakie to proste, prawda?
Dlatego pisałem wcześniej, że system budowy mieszkań w polsce jest nienormalny. Nienormalny dlatego, bo jak coś wydarzy się w inwestycji to zapłaci za to kupujący mieszkanie.
Ludzie nie chcą zrozumieć, że mieszkania kupuje się jak bułeczki. Widziały gały co brały a nie obietnice wybudowania mieszkania.
Bułeczkę za 19 groszy możesz wyrzucić ptaszkom lub kotkom. Ty nie stracisz majątku a one pożywią się.
W wypadku kupowania obietnić za realne pieniądze można tylko stosować w socjaliżmie, ale w polskim socjaliżmie gdyż dalej na zachód to w ich socjalizmach takie numery nie przechodzą.
Też mieszkałem w bloku i własnościowym mieszkaniu.
W latach osiemdziesiątych kupiłem za gotówkę i mieszkanie realne. Fakt, używane przez pół roku ale go wydziałem jak kupowałem.
Mogłem kupić nowe z obiecanki na książeczkę mieszkaniową, ale nie zrobiłem tego chociaż i wtedy też były przekręty.
Teraz mieszkanie kosztuje czterysta piećdziesiąt tysięcy i za te pieniądze można w systemie gospodarczym postawić domek.
Każdy wybiera sam. Ja wybrałem to, co przedstawiłem.
Mam 10 cm styropianu na ścianie, 25 cm waty na stropach i swoje ogrzewanie na miał (nie koty), którego spalam pieć ton przez zimę po 240 zł/t. Nikt mnie nie słyszy i nie widzi, chyba ktoś celowo obserwuje kto wchodzi do mnie. Gdybym chciał pracować na tych wszystkich usługodawców (ogrzewanie, winda, ścieki, administracja itp, itd) to by mojej renty zabrakło a z czego żyć?
0
0