jw construction - co sądzicie o tym developerze?

czy znacie moze developera jw construction? firma glownie inwestuje w w-wie, ale w gdyni buduje jedno osiedle. slyszalam ze wykonczenie jest b slabe.. czy ktos Was moze cos slyszal? a moze ktos mieszka na lesnej i moze sie podzielic opinia :)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: jw construction - co sądzicie o tym developerze?

iGirl napisał(a):

> moze sie podzielic opinia :)
Opinia o nich jest już bardzo znana. Nie koniecznie o tym, o którym piszesz.
Nigdy bym nie powierzył pieniędzy komuś, kto obiecuje mi wybudować mieszkanie i to bez umowy. Umowa wstępna nie jest umową właściwą.
Niech wybuduje a ja kupie. To on bierze kredyt na inwestycje a ja biorę na kupione mieszkanie. System budowy i sprzedaży mieszkań jest bardzo mroczny z czego kupujący nie ma nic do powiedzenia.

dlatego trzeba wybrać developera znanego takiego jak na przykład Ekolan, Inpro, Invest Comfort. Innych bym się bała.

kachna napisał(a):

> dlatego trzeba wybrać developera znanego takiego jak na
> przykład Ekolan, Inpro, Invest Comfort. Innych bym się bała.

moj poprzedni blok budowaly kokoszki i jeszcze stoi
co do ekolanu, ok, o ile to nie parter, znajomi maja problem ze spora wilgocia - przy ujescisku

w ogole nowe budynki maja jakies cienkie sciany, tak jakby byly budowane dla lubiacych podsluchiwanie sasiadow

jak dotad najgorsze budynki jakie widzialem stoja na osiedlu olimp
bywa, ze i balkonik sie zarywa :)
nie wiem jednak kto je budowal

pozdrawiam
jurek

problem w tym ze jwc to jeden z najwiekszych i najbardziej znanych developerow w polsce...

czy to problem?iGirl napisał(a):

> problem w tym ze jwc to jeden z najwiekszych i najbardziej
> znanych developerow w polsce...

czy to na pewno problem?

pozdrawiam
jurek

kachna napisał(a):

> dlatego trzeba wybrać developera znanego
Zgadzam się.
Jest on znany z uczciwości do momentu, gdy zaczyna być nieuczciwy.
Nieuczciwym w biznesie staje się wtedy, gdy zostały pieniądze zle zainwestowane. Aby zle zainwestować wystarczy nie dać łapówki komu trzeba lub spocząć na laurach. Jakie to proste, prawda?
Dlatego pisałem wcześniej, że system budowy mieszkań w polsce jest nienormalny. Nienormalny dlatego, bo jak coś wydarzy się w inwestycji to zapłaci za to kupujący mieszkanie.
Ludzie nie chcą zrozumieć, że mieszkania kupuje się jak bułeczki. Widziały gały co brały a nie obietnice wybudowania mieszkania.
Bułeczkę za 19 groszy możesz wyrzucić ptaszkom lub kotkom. Ty nie stracisz majątku a one pożywią się.
W wypadku kupowania obietnić za realne pieniądze można tylko stosować w socjaliżmie, ale w polskim socjaliżmie gdyż dalej na zachód to w ich socjalizmach takie numery nie przechodzą.
Też mieszkałem w bloku i własnościowym mieszkaniu.
W latach osiemdziesiątych kupiłem za gotówkę i mieszkanie realne. Fakt, używane przez pół roku ale go wydziałem jak kupowałem.
Mogłem kupić nowe z obiecanki na książeczkę mieszkaniową, ale nie zrobiłem tego chociaż i wtedy też były przekręty.
Teraz mieszkanie kosztuje czterysta piećdziesiąt tysięcy i za te pieniądze można w systemie gospodarczym postawić domek.
Każdy wybiera sam. Ja wybrałem to, co przedstawiłem.
Mam 10 cm styropianu na ścianie, 25 cm waty na stropach i swoje ogrzewanie na miał (nie koty), którego spalam pieć ton przez zimę po 240 zł/t. Nikt mnie nie słyszy i nie widzi, chyba ktoś celowo obserwuje kto wchodzi do mnie. Gdybym chciał pracować na tych wszystkich usługodawców (ogrzewanie, winda, ścieki, administracja itp, itd) to by mojej renty zabrakło a z czego żyć?

iGirl napisał(a):

> czy znacie moze developera jw construction? firma glownie
> inwestuje w w-wie, ale w gdyni buduje jedno osiedle. slyszalam
> ze wykonczenie jest b slabe.. czy ktos Was moze cos slyszal? a
> moze ktos mieszka na lesnej i moze sie podzielic opinia :)

zastawiam się nad zakupem tam mieszkania,
JWC faktycznie słynie ze niskiej jakości ale to dotyczy inwestycji w W-Wa (można znależć info na warszawskich listach dyskusyjnych),
o osiedlu parkowa (położone obok) nic negatywnego nie znalazłem,
też jestem ciekaw jakiś informacji o nich (dobrych/złych) ...

JW to największy developer w Polsce ...
JW w Wawie nie zajmuje sie budową ekskluzywnych osiedli, tylko stosunkowo tanich mieszkań, więc wykończenie średniawe, bo firma oszczędza na czym może (zresztą jak wszystkie).
Generalnie wszyscy developerzy w 3-m oddają mieszkania w podobnym, gównianym, standardzie.
Mieszkam w bloku Inpro i porażka, moi znajomi w budynku Ekolanu i też nic specjalnego.
Jedyna firma, która pozytywnie odstaje od reszty to Invest-Komfort, ale tu też zdarzają się baterie łazienkowe po 14 złotych made in China.
W miarę oki wykańcza też mieszkania Hossa, ale znany mi jest przypadek człowieka, który kupił za 500 kawałków mieszkanie na pierwszym piętrze i zapomniano mu powiedzieć (kupował na etapie rysunków), że na poziomie balkonu będzie miał dach pawilonu handlowego (więc teraz sztacha się papą jak grzeje słoneczko).

Inne tematy z forum

forum zablonkowe na trojmiasto pl (6 odpowiedzi)

hej, jakie inwestycje trojmieskie obecnie wam się najbardziej podobają?

Pielęgniarki w szpitalu na Zaspie (33 odpowiedzi)

Czy ktoś kiedys miał tą wątpliwą przyjemność tam leżeć? Bo ja tak. Chodzi mi głównie o...

Perfumy z feromonami. Czy to działa? (5 odpowiedzi)

Ciekawi mnie jakie macie mozę zdanie o zapachach zawierających w sobie feromony? Aktualnie...