kablówka i internet - wybór

Witam
Proszę o podpowiedź jakiego dostawcę tv i internetu wybrać na Chełmie. Wprowadzamy się na ul. Cieszyńskiego i szukamy najlepszej opcji. Z góry dziękuję za wszystkie odpowiedzi:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: kablówka i internet - wybór

Wznawiam temat.
Mam identyczne pytanie. Chodzi mi dokładnie o ulicę Lubuską.
Netia, UPC, Vectra i Neostrada odpadają (brak możliwości technicznych), więc chyba pozostaje mi jakiś dostawca lokalny, ale mieszkam tu od dwóch tygodni, więc zupełnie się nie orientuję... :(

Dziś chodzili przedstawiciele tv nc+ .ciekawe jaka mają najnowszą ofertę promocyjną.

Osiedlowym dostawcą na tą ulicę jest TVO Efka.

Jej oferta jest słaba, bo zawiera jedynie 35 kanałów w analogu + Naziemną Telewizję Cyfrową. Jak chcesz, to moge Ci wymienić jakie kanały ma ta kablówka. A do jakiego bloku chcesz się wprowadzić, bo ja mieszkam na ul. Cebertowicza i znam ta kablówkę?
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: Osiedlowym dostawcą na tą ulicę jest TVO Efka.

my w końcu zdecydowaliśmy się na upc, lokalni nie mieli dobrej oferty.

Serio? Ja też z Cieszyńskiego i mam net+tv z Biall-net.
Szybko, pewnie i niedrogo.
Ciekawe, czy trafiłaś na ich ofertę podczas poszukiwań...
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

w moim bloku biall-net nie ma kablówki, więc odpadł

hop, podbijam.
wprowadzam się na Suchanka, może ktoś poleci jakiegoś dostawce internetu i TV?

jeśli jest taka możliwość -> na chełmie tylko biall-net, najtaniej + pakiety TV/tel jak ktos chce, a jak nie, to net i tak wychodzi najtaniej, psuje sie raz na pol roku na ~godzine, i dają symetryczne łącze za grosze...

jeśli nie ma, to cały inny syf ma zbliżoną jakość i cene
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 1

zakładam internet w biall net, może ktoś chce skorzystać i mnie polecić?
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 1

Biall net ma częste awarie, płacisz tanio i co drugi dzień masz brak netu, telewizje mają analogową i częste problemy z sygnałem
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 7

Stało się.
Biall-net przestał ukrywać w tym miesiącu, że tak się "spoufalił" z VECTRĄ, iż za jakiś (niedługi raczej) czas odpuszcza sobie Chełm i Morenę. :(
Teraz konsultanci VECTRY dzwonią i kuszą przejściem do nich za "promocyjne" ceny (za zgodą B-n pomagają rozwiązać poprzednią umowę).
Szczerze mówiąc, mam mieszane uczucia. Od pół dekady użytkuję B-n i słowa złego o nich nie powiem. Za to o tej drugiej firmie głośno i niestety opinie ma niezbyt dobre. Sad
Powstał nawet profil na FB - https://www.facebook.com/pages/Anty-Vectra-Gda%C5%84sk/

Co o tym myślicie?
UPC nie lubię, NSM słabe, to co zostaje sensownego (chodzi o stabilność i szybkość netu, niewygórowane ceny, itp.) ?

Przyłączam się do pytanie.

Mieszkam na Witosa. Od kilku lat mam UPC ale powoli zaczynają mnie denerwować zbyt wysoką ceną w stosunku do oferty i dość częstymi awariami. Biall net / Vectra odpadają, bo zbyt dużo negatywnych opinii na ich temat usłyszałam. Zastanawiam się nad nc+ bo znam kilka osób, które korzystają z ich usług i nie narzekają jakoś drastycznie. Chciałabym się jednak dowiedzieć, czy na Chełmie ktoś z nich korzysta i jaką opinią mógłby się w tym przypadku podzielić. A może jest jeszcze jakiś inny operator, którego nie wzięłam pod uwagę a warto?

Z góry dziękuję za pomoc.

NC+ oferuje internet LTE (przez sieć komórkową) Jest on ograniczony np do 20GB pobranych danych.

ja byłem w biall necie od dawna. Miałęm ekstra łącze 100Mb/100Mb za 70zł.. Teraz przyszła ta je*ana vectra i proponują jakis syf za wysokie pieniądze. NIE PODPISUJCIE UMÓW Z VECTRA!!
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Jak przeglądam oferty z okolicy, to w zasadzie nie widać żadnej sensownej oferty na zastępstwo Biallnetu - z opinii czy innych tekstów wynika, że operatorzy "dają ciała", czy to UPC, Net-sat media, Chelmsystem czy wspominana VECTRA. :(((

CZY NAPRAWDĘ ŻADNA RZETELNA FIRMA nie potrafi przejąć klientów dużego osiedla ?!

Chodzi o zapewnienie stabilności netu i ludzkiej ceny. To tyle i aż tyle.... :|
popieram tę opinię 4 nie zgadzam się z tą opinią 0

Vectra - mam od 2 tygodni, dobra oferta, nic nie zrywa itp.
67 kanałów, 50mb internet za 60 PLN, czego chcieć więcej ?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 2

@Kołczak - 2 tygodni to z lekka za mało aby móc ocenić dostawcę, nieprawdaż? Poczekaj do pierwszych awarii i zdaj sprawę jak Cię obsłużyli. ;)

Poza tym skąd można wiedzieć, czy nie jesteś "podstawiony" gość?
VECTRA tu i tam jest dość jednoznacznie kojarzona więc dlaczego Tobie miałoby być lepiej? ;P

~Ciekawy$wiata - nigdy nie masz pewności, czy ktoś jest podstawiony czy nie :). Jeżeli ktoś się pyta, a mam usługę to odpowiadam. Na razie wszystko działa i śmiga - miesiąc i 5 dni dokładnie, ale mam znajomych na osiedlu, którzy mają sam internet i strasznie narzekają ( że przerywa i nie można złożyć reklamacji przez internet, że olewają itp. ), a ja się dziwię bo jak na razie u mnie wszystko gra. Miałem w UPC, ale mnie centralnie olali i podziękowałem.

oj tak, na VECTRĘ dużo można mówić, a zwłaszcza złych rzeczy... nie wypowiadam się nt jako tako usług (awarie itp.), ale moja Mama walczy z nimi równo w sprawie wypowiedzenia umowy. ogólnie nie będę się tu rozwodzić w temacie, ale w ch***a ją robią, że niby nie może teraz jej rozwiązać i ma płacić jakąś chorą sumę w ramach kary. i tak, umowa została przeczytana wzdłuż i wszerz, również przez prawnika :)

mi się kompletnie nie podoba to, że BiallNet kończy świadczenie usług. w piątek dostałam pismo, że już niedługo umowa zostanie rozwiązana "za porozumieniem stron". a czy ja sie z kimś porozumiewałam? NIE! i ja NIE chcę zrywać umowy, bo mi bardzo mocno odpowiada. No to chyba z ich winy powinno być to całe rozwiązanie? ale pewnie w umowie (jeszcze nie przeanalizowałam dokładnie całej) mają tak napisane, że d*pa - nic nie poradzisz.

Ja tam moge być u jakiegokolwiek usługodawcy (no może ta VECTRA z tymi swoimi opiniami to nie najlepszy pomysł), byle mi dali warunki takie, jakie mam. Płacę 31zł za net i nie mam ochoty płacić więcej!

Zastanawiałam się, czy by nie napisać do nich pisma, że ok, łączcie się, róbcie sobie, co chcecie, ale ja chce takie same warunki i koniec (a najtańszy net w VECTRZE to 45zł, hahaha). Myślicie, że coś to da? pewnie nie...

Inne tematy z forum

Galeria Chełm (3 odpowiedzi)

Czy to potwierdzone że galeria Chełm działa tylko do 31.12?

Kurczak z rożna - gdzie w okolicach Ujeściska? (8 odpowiedzi)

Czy jest gdzieś w okolicach (tak do kilku km) ulicy Płockiej jakiś punkt gdzie można kupić...