kaczka

Witam, zbiornik wodny Kaczka w Bojanie nadaje się na wypoczynek w lecie?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

Kacza to jest rzeka. A zbiornik wodny to jest np. o taki: https://trojmiejskagrupaotop.weebly.com/mewa-347mieszka-w-bojanie.html
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

Dzięki, chodziło mi właśnie o ten zbiornik, nie mogłem znaleźć nazwy. Jak to wygląda latem?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

To zakrzaczony i podmokły teren. Nie wydaje mi się aby ktoś tam wypoczywał w lecie (cokolwiek to oznacza). Nie widziałam też aby ktoś z niego korzystał (typu kąpiel, łódka czy coś podobnego)

To jest stara zalana łąką(jeszcze przed wojną). To jest aktualnie użytek ekologiczny i miejsce wylęgu ptactwa, więc kąpanie się w nim ani jakakolwiek działalność człowieka jest tam raczej nie wskazana. Nie wiem jakim cudem ktoś kto ma dom nad samym jeziorkiem od. ul Poległych Żołnierzy i robi tam dziwne wykopy uzyskał na to pozwolenie...

Rozlewisko Śmieszka nie nadaje się ani do kąpieli ani do moczenia nóg (nie przebijesz się przez gęste krzaki). Nie zmienia to faktu, że miejsce jest całkiem urokliwe a późną wiosną i wczesnym latem można obserwować tam mewy - jest to teren lęgowy mewy śmieszki.

Pamiętam jak miałem jakieś 10 lat, czyli 20 lat temu tych mew podczas lęgu było tyle że aż się młode szlajały po całej okolicy. Teraz to jest dosłownie namiastka. Z drugiej strony hasał niemiłosierny - z kilometra było je słychać:D

Inne tematy z forum

Do licznych włascicieli psów (32 odpowiedzi)

Wiem, że zapewne mój post odbije się pustym echem, ale uważam, że przelała się już czara goryczy...

Butelkomat (3 odpowiedzi)

Gdzie znajduje się najbliższy butelkomat? Może są jakieś pogłoski czy takowy ma stanąć w Bojanie?...

Wesołych Świąt Bożego Narodzenia (3 odpowiedzi)

Miłości, szczęścia, zdrowia. Pokoju w sercach i na świecie.