kamera samochodowa

Planuję zakup kamery samochodowej w prezencie dla męza, niestety nie znam się na tym kompletnie... proszę o podpowiedzi jaką kamerę warto kupić, jakie macie w swoich autach sprawdzone i polecacie :) z góry dziękuję za pomoc:)
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

ja mam najtańsze na rynku i jestem zadowolony Zdarzenia z bliskiej odległości, rejestrują z widocznymi numerami a w nocy nawet najdroższa nie widzi numerów
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Wszystko zależy od budżetu ceny zaczynają się od chyba 40zł i kończą na ...... ale skupmy się na tych rozsądnych.

więc
poniżej 150 to cały marketowy chłam - zdarzenie zarejestrują, ale na szczegóły nie licz
za ok 200 można znaleźć starą dobrą G1W... i jej odmiany (to chyba najlepszy stosunek jakości obrazu/do ceny)
od 300 można lecieć w Mio - tu płacisz sporo za markę , ale coś tam sobą reprezentuje (jak zawsze im droższa tym lepsza)
od 400 można znaleźć coś na chipsecie Ambrella A12 w tym przypadku jest szansa na odczytywanie tablic również w nocy.
więcej wydawać moim zdaniem nie warto , ale jak ktoś lubi to i cudo za kilka tyś znajdzie tylko po co łowców cudzej własności drażnić.

to tak w skrócie ....
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Tel w uchwyt i wlanczasz nagrywanie

Nie każdy tel ma włancznik.

Ja używam w dwóch samochodach.
1. blaupunkt bp 2.0 fhd - cena około 200 zł
2. Kupiona w auchanie najtańszego NONAME.

Różnica jest w kącie widzenia. Te tańsze maja bardzo wąski i po prostu mniej łapią.
Do tego co chwile odkręca się ustawienie położenia tej kamery i muszę ją ustawiać co chwilę.

Tanie kamery od droższych w ciągu dnia jakoś pracują. Problem zaczyna się w nocy. Bardzo mało widać.

Podsumowując nie kupuj najtańszych. Równie dobrze można nagrywać smartfonem. Taki sam efekt.
Mojego blaupunkta polecam

Blaupunkt to też no name, marka miała prestiż gdy była niemiecka od czasu kupienia jej przez turków stała się firmą wydmuszką dla tureckiej elektroniki low-end. Czasem jakiś w miarę możliwy produkt może być sygnowany tym logiem , ale nie należy się kierować nazwą Blaupunkt.

Ostatnio jechałem ze znajomym który miał zamontowaną kamerkę xblitz naviigps i fajnie wyglądała. Później dał mi filmik z przejazdu i obraz również niczego sobie. poszukaj sobie takiego modelu

Inne tematy z forum

Wynajem długoterminowy samochodu zamiast kupna (11 odpowiedzi)

Hej, zastanawiam się czemu tak wiele osób decyduje się na wynajem długoterminowy czy leasing...

gdzie kupić auto? (5 odpowiedzi)

Nadeszła pora na zmianę auta. Przeczytałem fora, opinie itd. Wszyscy odradzaja komisy, handlarzy,...

Gdzie w Trójmieście warto kupić używany samochód? (38 odpowiedzi)

Tak jak w temacie. Szukam używanego i chciałbym je kupić w Trójmieście, ewentualnie okolicach....