kamery na kask

Witam

Czy ktoś może z Was orientuje się gdzie mozna kupić jakieś kamery do przyczepienai na ksak i kręcenia zjazdów w górach? Może ktoś ma pojećei jakim sprzetęm nagrywana jest większoć filmów i gdzie taki sprzecik można kupic.

Z góry dzięki.

Tomek
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: kamery na kask

takie cos mozna sobie samemu zrobić małym kosztem, a rejestrować najlepiej na kamerce miniDV z wejsciem AV (kamerka DV i akumulator do obiektywu na kasku w plecaku sie wiezie)

mam proźbę mógłbyć przybliżyć mi jak zrobić taką kamere najpepiej jak byś napisał na mojego meila czantorek@wp.pl bo też mi zależy aby nagrywać zjazdy na roweże po górkach itp.

Plis odpisz

a mozesz mi tez wyslac informacje?
krzychu_25NOSPAM (at) wp (dot) pl

bede wdzieczny. Oczywiscie usun "NOSPAM" :)
Pozdrawiam!!
Krzysiek

Sadze, ze jestes w bledzie. Wez kamere MiniDV ze soba do samochodu i sprobuj filmowac "z reki", "z podporki", "z glowy". Nie sadze zebys uzyskal super efekt.
Moim zdaniem to jest robione zupelnie innej klasy sprzetem.
Do tego prawdopodobnie poddane obrobce cyfrowej w celu usuniecia wstrzasow. (Obciecie ok. 10% obrazu i korekta ustawienia.)
Jesli chodzi o kamere "na plecy" to troszke przesadziles z wozeniem na zjazdy miniDV.
Po prostu cena sprzetu ktory w razie upadku wyrzuca sie do kosza jest zbyt duza.
Osobiscie proponuje mala kamerke Hi8 lub VHS-C, uzywana mozna kupic za kilka stowek.
Sa tez firmy oferujace mikrokamerki z polaczeniem radiowym ale rozdzielczosc i ilosc klatek na sekunde raczej dyskwalifikuja te urzadzenia.

Pozdrawiam

Inne tematy z forum

Lekki rower trekkingowy - jaki? (144 odpowiedzi)

Witam, Poszukuję nowego lekkiego(gdyby był do 13 kg to byłoby ekstra, bo póki co widziałam same...

Zabezpieczenia i drzwi do piwnicy (21 odpowiedzi)

Hej. Na wstępie zaznaczam, że jestem w pełni świadomy tego, iż w piwnicy rowerów się nie...

Bagażnik na Hak (4 odpowiedzi)

Cześć, czy może jest szczęśliwym posiadaczem Bagażnika na hak firmy thule lub mont blanc a jeśli...