kanalizacja

Czy wie ktoś jak będzie naliczana opłata adiacencka za kanalizę,
kto będzie wyliczał wzrost wartości nieruchomości i ile to będzie kosztować?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

Re: kanalizacja

A co ma opłata adiacencka do kanalizy???

Opłata adiacencka - opłata dotycząca właścicieli lub użytkowników wieczystych nieruchomości, których wartość wzrosła na skutek następujących zdarzeń:

* scalanie nieruchomości,
* podziału nieruchomości,
* budowy urządzeń infrastruktury technicznej z udziałem środków Skarbu Państwa lub jednostek samorządu terytorialnego.

Przez budowę urządzeń infrastruktury technicznej rozumie się urządzenie bądź modernizację drogi, wybudowanie pod ziemią, na ziemi lub nad ziemią przewodów lub urządzeń wodociągowych, kanalizacyjnych, ciepłowniczych, elektrycznych, gazowych i telekomunikacyjnych.

to Wikipedii. Też jestem zainteresowany tematem.

Ja liczyłem. Wychodzi cirka 7-10tys.

A kiedy wiecie bedzie w Koelczkowie okolice stadniny Lubiczowka itd , bo w Bojanie juz robia ale cos sie opoznia , mialo byc chyba pod koniec 2011r ale niwiem , czyli kazdy bedzie musisl zaplacic zeby sie podlaczyc 7-10tys ???? czy zle rozumuje ????

Inne tematy z forum

Włamania w Koleczkowie (65 odpowiedzi)

Witam od dzielnicowego mam informacje ze podobno znasiliły sie wlamania do domkow jednorodzinnych...

Przyłączenie Bojana do Gdyni (153 odpowiedzi)

Patrząc na obecny kształt gminy, przynależność Bojana do gminy Szemud wydaje mi się przestarzała....

CHODNIK NA CHYLONSKIEJ (114 odpowiedzi)

W 2012r zostanle wykonany projekt chodnika przy ulicy Chylońskiej Tymczasem czekamy na zgodę...