kaz jeżdzenia na roklach pol ścieżkach rowerowych!!!

Skandal- rolkarzom nie wolon jezdzic na sciezkach rowerowych!!!!
Najlepiej w ogole nie uprawiac sportów- to chyba preferuje Adamowicz!
Tak wiec rower tak i wara od ścieżki rowerowej.
Czyli na jezdzic po Długiej - bo to jest swietne miejsce miedzy pieszymi!!!
Władze Gdańska tgo DEBILE!!!!!
popieram tę opinię 5 nie zgadzam się z tą opinią 2

Re: kaz jeżdzenia na roklach pol ścieżkach rowerowych!!!

popieram !!

aby nie zostal Pan potracony na chodniku przez takiego rolkarza

a myslalem ze po chodniku sie tylko chodzi a drozki sa od jezdzenia ..

popieprzone to wszystko
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 0

1. Co w tym jest skandalicznego ? Ścieżki rowerowe jak mówi nazwa są dla rowerów
2. W Gdyni rolkarze również nie mogą jeździć po ścieżkach, podejrzewam że w pozostałych częściach kraju też.
3. Na tym forum jest specjalny dział gdzie są tematy dotyczące rolek. Jak szanowana pani chce szerszej dyskusji to polecam napisać artykuł i poprosić o publikację na portalu.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Faktycznie nie wolno jeździć rolkarzom po ścieżkach rowerowych ...

ale wystarczyłoby zmienić nazwę ścieżki rowerowej na przy morzu na jakąś inną.

" ale wystarczyłoby zmienić nazwę ścieżki rowerowej na przy morzu na jakąś inną. "
czyli gdyby babcia miała wąsy to by była dziadkiem.
Nie chodzi o nazwę tylko bezpieczeństwo. Powinny być osobne tory tylko dla rolkarzy.
Na dobry początek miał być tor przy nowym stadionie. Czy ktoś tam był i widział jak sprawy się mają ? Jeżeli tor będzie lub jest i będzie po nim jeździło dużo osób to naturalną rzeczą będzie powstanie następnych.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 0

To jest absurd polskiej rzeczywistości i dyskryminacja rolkarzy. Zgłośmy to do prasy. Tłustawe urzędasy popaprane!
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 3

A co z osobami dojeżdżającymi do pracy na rolkach? Na specjalnym torze już raczej nigdzie nie dojadą. Sama nazwa "drogi / ścieżki rowerowe" nie ogranicza możliwości korzystania z nich przez rolkarzy / wrotkarzy. To kto i w jaki sposób może z nich korzystać jest regulowane ustawą o ruchu drogowym. Tam też jest zdefiniowanie co to jest rower i pieszy. Policja nagina interpretację tych przepisów - może dlatego że ma profity z wypisanych mandatów? Dziwi jedynie postawa władz miasta, że na to pozwalają. Może p. Adamowicz nie słyszał o problemie? Może nie jeździ na rolkach? a może jeździ tylko, że po chodnikach?
popieram tę opinię 0 nie zgadzam się z tą opinią 1

No tak, dla mnie też to głupota. Ale co z tego, i tak jeździmy po ścieżkach rowerowych... nie spotkałam się jeszcze z tym, żeby policja mi, bądź moim znajomym zwróciła uwagę, że jeżdżę w miejscu niedozwolonym.

też jestem przeciwny temu zeby rolkarze jezdzili po drogach rowerowych BO ZAJMUJECIE PRAWIE CAŁĄ JEJ SZEROKOSC. Nauczcie sie najpierw jezdzic w jednej linii a nie to w lewo to w prawo i wtedy prosze bardzo możecie śmiało korzystać. Rower zajmuje do 90cm szerokości drogi, rolkarz amator - 1,5m.
popieram tę opinię 1 nie zgadzam się z tą opinią 2

Buahaha.. proponuję najpierw poznać technikę jazdy na rolkach lub wysilić wyobraźnie i zdać sobie sprawę że rolki nie mają pedałów i jedynie odbicie nadaje pęd :) Masz dzwonek? to go użyj i miej trochę wyobraźni a wszyscy się zmieścimy.
popieram tę opinię 2 nie zgadzam się z tą opinią 0

Masz dzwonek? to go użyj i miej trochę wyobraźni a wszyscy się zmieścimy.

zamiast dzwonka mam AIR ZOUNDA (przynajmniej nikt nie powie, że nie słyszał) i używam jak trzeba - nie rozumiem tylko w takiej sytuacji oburzenia rolkarzy których ostrzegam trąbieniem.

żeby uprzedzić: rower ma być wyposażony w sygnał dźwiękowy, niekoniecznie dzwonek. Pierwsze trąbnięcie jest zazwyczaj delikatne, jak nie pomaga drugie bardziej przeciągłe.

za to zgadzam się z autorką wątku - jak jest zakaz rowerem nie wjeżdżam, dotyczy również Dlugiej.

Pewnie zaraz większość z Was mnie zje, ale ja nie mam nic przeciw temu, by rowerzyści i rolkarze poruszali się po ścieżkach rowerowych. Nauczmy się tylko kultury a jazda będzie przyjemnością.

Sama jestem rowerzystką, z rolkami nie mam nic wspólnego. Czasem bardziej przeszkadzają mi rowerzyści, niż rolkarze, choć i jedni i drudzy dają popalić.

Piszecie o używaniu dzwonków. Dziś o mały włos nie najechałam na "damę", która szła środkiem ścieżki rowerowej. Na nic się zdało moje dzwonienie. Dopiero jak się tuż za nią zatrzymałam i wcisnęłam pomiędzy nią a innym pieszym odwróciła głowę. To była typowa blondynka (z poszanowaniem dla blondynek), taka święta krowa. Wkurzają mnie jeszcze wszyscy właściciele psów wyprowadzający pupile właśnie na ścieżkach.